Menu

Goede intentieverklaring

Goede intentieverklaring

Goede intentieverklaring

U wil een huis kopen en u denkt dat u een goede intentieverklaring heeft. Weet u dat de helft van de werkgeversverklaringen niet goed zijn om een huis te kopen. Sinds 2021 is er een nieuwe werkgeversverklaring op de markt en die geeft aanleiding tot afwijzingen op een hypotheek. Hoe zat dat ook al weer met een intentieverklaring?

Wat is een intentieverklaring

Hoe moet intentieverklaring zijn ingevuld voor een hypotheek?

Een intentieverklaring betekent dat u nu nog een contract heeft voor bepaalde tijd van bijvoorbeeld 6 maanden. Vervolgens zijn er op de nieuwe werkgeversverklaringen 3 mogelijkheden om in te vullen bij de vraag:

Verklaring voortzetting dienstverband

Om in aanmerking te komen voor een hypotheek moet het tweede hokje zijn aangekruist:

  • Ja, voor onbepaalde tijd

Bij de vraag of uw arbeidsvoorwaarden wijzigen bij vast dienst verband moet nee zijn aangekruist. Het geeft niet als er “Ja” staat maar dan moet dat onderbouwt worden. Het mag natuurlijk niet zo zijn dat u minder gaat verdienen. Als dat zo is dan gaat uw maximale hypotheek omlaag.

Verklaring voortzetting dienstverband, niet goed voor hypotheek

Intentieverklaring niet goed voor hypotheek

Intentieverklaring niet goed voor hypotheek

U ziet hierboven dat werkgever de intentie heeft om na dit contract het contract te verlengen met nog eens 12 maanden. Dat is niet de bedoeling als u een huis koopt. U zal moeten wachten totdat u een werkgeversverklaring ontvangt waarop vermeld staat dat het volgende contract voor onbepaalde tijd is, dus het tweede vakje aangekruist. 

Vaak wordt er gedacht dat een intentieverklaring totaal wat anders is dan een werkgeversverklaring. De intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring en dient ingevuld te worden als er geen vast dienstverband is.

Hypotheek Informatie

Hypotheek gerelateerde verzekeringen

Is het nu onmogelijk om een huis te kopen

Dit was geen goede intentieverklaring voor een hypotheek. Er zijn mogelijkheden om toch te kopen. Ga naar UWV.nl en log in met digiD. Ga naar mijn arbeidsverleden en download het verzekeringsbericht (pdf). Maak daar GEEN PRINTSCREEN van. Origineel downloaden en mail deze naar LexWonen.

Lukt het u niet om te kopen? Ook kan u een huis kopen met vrienden, maximaal 4 personen in 1 hypotheek.

Nieuwe werkgeversverklaring downloaden 2021

Veel werkgevers werken nog met de oude werkgeversverklaringen, deze worden niet meer geaccepteerd. Download de nieuwe werkgeversverklaring-2021-1 zodat u over de juiste documenten beschikt.

Lees hier meer over het verkrijgen van de maximale hypotheek als u denkt problemen te ondervinden.

1. Wanneer is de intentieverklaring positief voor een hypotheek?

Intentieverklaring is goed ingevuld als bij verklaring voortzetting dienstverband : “Ja, voor onbepaalde tijd” is ingevuld. Uiteraard mogen de arbeidsvoorwaarden niet veranderd worden. Beide andere keuzes zijn fout om een hypotheek aan te vragen. In die omgeving moet ook een naam en handtekening geplaatst worden.

Hoelang is een werkgeversverklaring geldig?

Een werkgeversverklaring is maximaal 2 maanden geldig in Coronatijd. Dat betekend dat de bindende offerte alleen wordt afgegeven als de werkgeversverklaring nog geldig is.

Bij wie moet ik een werkgeversverklaring met intentieverklaring opvragen.

Werkgeversverklaring kan u opvragen bij de salarisadministratie of werkgever of P&O of personeelszaken. Is het elders dan kunnen zei u verder helpen.

Ik heb vast dienstverband moet ik dan een werkgeversverklaring opvragen?⭐

Een werkgeversverklaring, al of niet met een intentieverklaring, moet altijd opgevraagd worden. In veel gevallen is een UWV verzekeringsbericht via uwv.nl ook mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button