Menu

Goedkoop huis kopen

Goedkoop huis kopen kan door een woning te kopen van je ouders, vrienden, kennissen of andere familieleden. Huidige woningeigenaren hebben veel overwaarde als ze reeds enkele jaren daar wonen. Zijn het bekenden of familieleden van jou dan hoef je in ieder geval niet te overbieden.

Goedkoop huis kopen

Goedkoop huis kopen

Omdat verkopers genoeg overwaarde hebben kunnen ze jou helpen omdat:

  • Ze jou goedkoper verkopen
  • Ondanks lagere verkoop houden ze genoeg over om te bieden

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Goedkoop huis koper als starter

Ben jij starter dan is het alleen mogelijk om op deze wijze te kopen. Ga jij mee doen aan reguliere biedingen? Op dit moment hoef je niet meer te overbieden.

Goedkoper huis kopen dan de WOZ-waarde

Als jij een woning goedkoper kan kopen dan de hoogte van de WOZ-waarde let dan op. Je moet het jaar er op schenkbelasting betalen. Voorbeeld, huis kopen van ouders voor € 200.000,- en de WOZ-waarde bedraagt € 350.000,-?

Hoe bereken ik de schenkbelasting over goedkoper huis kopen

Hier de berekening wat goedkoop huis kopen jou in feite kost. Je pakt de WOZ-waarde van het huis van € 350.000,-. Hier trek je vanaf jouw koopsom die je betaald van € 200.000,-. Het verschil bedraagt € 150.000,-.

De fiscus ziet elke aankoop onder de WOZ-waarde als een schenking. Jij mag onder voorwaarden een belastingvrije schenking van € 105.000,- ontvangen. Je betaald € 150.000,- onder de WOZ-waarde, hier trek je de schenkingsvrijstelling vanaf van € 105.000,-. Je betaald dus over € 45.000,- schenkbelasting.

Goedkoop huis kopen zonder dat er geld aan te pas komt

Huis kopen zonder eigen geld is goedkoop wonen

Huis kopen zonder eigen geld is goedkoop wonen

In dit voorbeeld komt er geen geld aan te pas maar er wordt wel degelijk geschonken. Het huis wordt namelijk goedkoper aangeboden waardoor jij een voordeel hebt. Ook de kosten koper mag je meefinancieren zodat een huis kopen zonder eigen geld echt lukt.

Zo wordt de koopakte als jij goedkoop huis koopt

1a. Koper koopt van verkoper de woning voor € 350.000,- kosten koper.

2.a Een gedeelte van de koopsom zal worden voldaan middels schenking van verkoper aan koper ter grootte van € 150.000,- , welke schenking met de te betalen koopsom zal worden verrekend bij de juridische levering.

Met juridische levering bedoelen ze datum dat je bij de notaris zit voor de overdracht.

Waarom op deze wijze koopakte invullen?

De overdrachtsbelasting betaal jij over de koopsom en niet over de netto hypotheeksom. Je doet dus de belastingdienst veel geld te kort en zorgt voor narigheid achteraf.

Goedkoop huis kopen en alles weten over de koopakte, schenkingen en overdracht en goedkope geldverstrekkers? Bel Lexwonen hoe je op de beste manier goedkoop een woning kan kopen.

Hoe nu verder?

Zoek in je familie iemand die zijn of haar eigen huis wil verkopen. Vervolgens bij vrienden of kennissen. Heb je iemand gevonden vraag dan wat ze er voor willen hebben.

Vertellen ze de prijs dan hoef je niet bang te zijn dat ze het aan een ander verkopen. De woning is jouw gegund en je hoeft niet bang te zijn dat iemand anders gaat overbieden.

Wij laten de notaris altijd de koopakte maken. Normaal heb je een makelaar maar die is nu niet nodig omdat het huis aan jou goedkoper wordt verkocht.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button