Menu

Laagste Hypotheekrente

Laagste hypotheekrente

Laagste hypotheekrente

Update: 2 oktober 2022

Laagste hypotheekrente voor je eerste huis waardoor je lage woonlasten hebt en meer hypotheek kan krijgen🏠. Actuele hypotheekrentes zoek je hier op deze pagina. Ga je als starter een huis kopen en wil je de goedkoopste hypotheekrente weten,  wat je moet bieden en wil je een hogere hypotheek? Bereken wat je via lexwonen kan lenen door de voordeligste hypotheekrente. Ons concept van de laagste hypotheekrente zoeken bestaat uit het bijhouden van drie lage hypotheekrentes, woningwaarde onderzoek voor je bod en de hypotheekaanvraag met de laagste hypotheekrente.

Goedkoopste hypotheekrente

Goedkoopste hypotheekrente

Laagste hypotheekrente voor je huis

Kijk eerst hier voor de goedkoopste hypotheekrente. Onthoud de goedkoopste geldverstrekker en het rentepercentage. Onderstaande hypotheekrentes kunnen wijzigen. Lexwonen kijkt dagelijks naar de goedkoopste hypotheekverstrekker tot en met de aanvraag. Zoek de laagste rentes en hypotheektarieven en lees daarna verder.

>

  Laagste hypotheekrentes van alle geldverstrekkers

Goedkopere maandlasten kan uitsluitend als je actuele hypotheekrentes  hebt van de hypotheekverstrekkers. De hypotheekschuld t.o.v. de taxatiewaarde van het aan te kopen huis is ook belangrijk. Stel je voor dat jij een huis koopt voor € 300.000,- en de taxatiewaarde bedraagt € 310.000,-. Je hebt maar € 250.000,- aan startershypotheek nodig omdat je zelf € 50.000,- eigen geld investeert. Dit betekent dat de schuld marktwaardeverhouding 80,6% bedraagt. Lexwonen kijkt dan bij de goedkoopste geldverstrekker waar jij de goedkoopste hypotheekrente betaald gezien de schuld taxatiewaardeverhouding. Vul nu hieronder je droomhuis en inkomens in. Je ontvangt wat je moet bieden en de hypotheeklasten per maand.

Laagste Hypotheekrentes (1)

Goedkoopste en duurste hypotheekverstrekkers
  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De laagste hypotheekrentes opvragen is niet alleen een lijstje afvinken met actuele hypotheekrentes. Vaak is een juist taxatierapport of een goed bod doorslaggevend voor lage hypotheekrentes. Wil je een overzicht van lage hypotheeklasten? Zoek hier. Het resultaat kan je maar zo € 26.000,- opleveren verspreid over de looptijd. Dus de laagste rente zorgt voor minder maandlasten waardoor je vele duizenden euro’s kan bezuinigen.

Welke geldverstrekkers hebben de laagste hypotheekrente

Lage hypotheekrente betekent hogere hypotheek

Lage hypotheekrente betekent hogere hypotheek

Weet dat de actuele hypotheekrente soms een geldigheid heeft van 4 dagen. De huidige woningmarkt is echt lastig. Door de inflatie is de hypotheekrente nu hoger dan in november 2021. Geven wij u nu een rente af van bijvoorbeeld 2,5% voor 10 jaar rentevast periode dan kan het zo maar zijn dat de actuele hypotheekrente over 3 dagen 0,3% hoger is. Ga je dus een woning kopen en wil jij de hoogste hypotheek en minste hypotheeklasten? Wij moeten er voor zorgen dat je alle documenten bij elkaar hebt die nodig zijn voor de hypotheekaanvraag. Het kan dus gewoon zijn dat we bij  de RABOBANK beginnen en eindigen bij Centraal Beheer.

Ik heb een huis gezien wat is de woningwaarde?

Let op, hier kan je een indicatie woningwaarde krijgen. Deze opgave is gratis maar zegt niets over wat je zou moeten bieden. Hoger bieden op een huis was tot maart 2022 standaard. Sinds juli 2022 niet meer nodig. Het is mogelijk dat je onder de woningwaarde kan bieden. Overleg dit 7 dagen per week met ons. Dit kan je maar zo € 50.000,- schelen. Klik hier voor het woningwaarderapport.  Binnen 10 seconden GRATIS in uw mailbox. 

Lage hypotheekrente betekent snel en actueel werken

Het bepalen van een geldverstrekker tijdens het kopen van een woning is dus vooraf niet vast te stellen. De laagste hypotheekrente wordt pas actueel wanneer wij de hypotheekaanvraag verzenden. Nu let op! Zit je nog te wachten op 1 document? En is het duidelijk dat dat document binnen 3 dagen aanwezig is? We kunnen dan de hypotheekaanvraag doen met behoud van de laagste hypotheekrente. Je krijgt een rentevoorstel en deze rente blijft actueel als je alles op tijd aanlevert.

Enkele geldverstrekkers met lage hypotheekrente is op 1 september 2022: Centraal Beheer, Bij Bouwe, Hypotrust en Tulphypotheken. Wellicht bekende of wat mindere geldverstrekkers? Alle geldverstrekkers staan onder controle van de Nederlandse Bank en de AFM zodat u zich geen zorgen hoeft te maken. Laagste hypotheekrente en waarde huis weten betekent zodoende een grote besparingen op korte en langere termijn.

Voorbeeld hypotheekaanvraag met laagste rente

Actuele hypotheekrente

Actuele hypotheekrente

Onze nieuwe klant heeft een huis gekocht op 3 juli 2022 in Ede en de hypotheeksom bedraagt € 330.000,-.  Robuust hypotheken heeft nu de laagste rente van 3,12% bij een rentevast periode van 10 jaar. Wij moeten nu binnen 6 werkdagen alle documenten aanleveren. Het was de klant niet gelukt om de werkgeversverklaring aan te leveren binnen deze 6 werkdagen. Dat betekent dat de aanvraag vervalt. De hypotheekrente was nu hoger en we zijn toen bij Centraal Beheer terecht gekomen. Deze geldverstrekker had op dat moment de laagste rentestand bij een rentevast periode van 10 jaar. Hypotheekaanvraag gedaan en een voorstel met de lage hypotheekrente ontvangen.

Voorbeeld hypotheekaanvraag met minder spaargeld door lage rente

Marco uit Ede deed een bod op een woning in Ede van € 225.000,-. Maximale hypotheek bedroeg € 190.000,- bij zijn bank. De rentestand bedroeg 3,59%. Marco had precies genoeg spaargeld voor de kosten koper en het verhoogde bod. Helaas wilde de verkoopmakelaar voor € 235.000,- verkopen. Door nu te gaan shoppen naar een andere bank met de laagste hypotheekrente kon Marco € 10.455,- méér lenen. Door alleen maar te gaan shoppen naar een andere geldverstrekker is het vaak mogelijk om méér hypotheek te krijgen. Het gevolg was dus dat hij de woning kon kopen en geen eigen geld nodig had.

Lagere maandlasten en meer hypotheek door actuele hypotheekrentes

Dus om als starter méér hypotheek te krijgen en lagere maandlasten heb je het volgende nodig

  1. Taxateur voor goed taxatierapport
  2. Laagste actuele hypotheekrentes van alle geldverstrekkers
  3. Werkgeversverklaring
  4. Salarisstrook
  5. Overzicht BKR

Let op, vertragingen zijn dodelijk als je gaat voor de laagste rentestanden. Wil je meer weten over de verwachting van hypotheekrente in 2023  en 2024? Lees onze blogs. Laat jij lexwonen de onderhandelingen doen en de hypotheekaanvraag met lage hypotheekrentes van dat moment? Neem gerust contact op. Het biedcertificaat dat u nodig heeft en de actuele rentes doen wonderen zodat succes verzekerd is.

Geldverstrekkers met actuele laagste en hoogste hypotheekrentes

Bovenstaande actuele hypotheekrentes worden dagelijks geüpdatet. Het feit dat een geldverstrekker hogere hypotheekrentes heeft wil niet altijd zeggen dat dit duur is. Voorwaarden kunnen verschillen. Voorbeeld, het kan zijn dat je een hogere hypotheekrente betaald als de overdracht langer dan 6 maanden duurt vanaf de bindende offerte (akkoord hypotheek). Vraag altijd naar de voorwaarden.

Bij slimme aankoop en onderhandelingen moet het gewoon mogelijk zijn om de laagste hypotheekrente in de wacht te slepen. Zoals eerder vermeld, de hypotheekrente van geldverstrekkers vandaag kan morgen anders zijn. Lexwonen houdt de hypotheekrentes dagelijks bij zodat je verzekerd bent van de goedkoopste bank.

De laagste hypotheekrente betekent lage maandlasten maar klopt het dat ik als starter hierdoor meer kan lenen voor een huis?

De goedkoopste hypotheekrente is goed voor de lage maandlasten en je kan meer lenen omdat je minder maandlasten hebt. Hoe lager de hypotheeklasten des te meer hypotheek je kan krijgen. Met de goedkoopste geldverstrekker ben je als starter op de huizenmarkt beter af. Je voordeel kan wel tot € 45.000,- oplopen door ons handige scenario. Lees alles in deze blog.

Hoe houden jullie de laagste hypotheekrente bij en hoe wat gebeurd er als de lage rente niet meer actueel is?

Wij hebben direct aansluiting met alle geldverstrekkers zodat wij actuele hypotheekrentes kunnen geven. Het gebeurd wekelijks dat hypotheekrentes dalen en stijgen. Als een geldverstrekker de hypotheekrentes laat stijgen dan krijgen wij ook een datum door. Zodoende kan het zijn dat wij van plan zijn om uw hypotheek bij ABN-AMRO onder te brengen maar dat dit plotseling wijzigt omdat Robuust Hypotheken 0,4% goedkoper wordt binnen 2 dagen. Is de hypotheekrente nier meer actueel dan zoeken wij voor u een goedkoper alternatief uit de 50 geldverstrekkers. Door onze onderhandelingen, aankoopbemiddeling en de actuele laagste hypotheekrente kan je het meeste lenen en heb je de laagste maandlast. Deze werkzaamheden zijn altijd op basis van no cure no pay.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button