Menu

Handige tips bij aankoop woning

Handige tips bij aankoop woning

Handige tips bij aankoop woning

 

Vermijd valkuilen en lees onze handige tips als u een eigen huis gaat kopen. Kijk hieronder naar de VALKUILEN EN OPLOSSINGEN. Lees deze tips van een ervaren aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur, het kost u niets maar het kan u veel ellende besparen.

  • Plotseling niet genoeg EIGEN GELD DOOR TAXATIERAPPORT
  • Koopovereenkomst en ontbindende voorwaarden niet begrijpen
  • Niet genoeg tijd om hypotheek rond te krijgen
  • Moet eerder uit mijn huidige woning
  • Onverwachte kosten na aankoop van de woning
  • Ik dacht dat ik meer kon lenen
  • Samenlevingscontract

Maak eerst snel een berekening zodat u weet hoeveel u kan lenen. Handig is ook dat u de indicatiewaarde kan opvragen.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Tegenvallende woning waarde na Taxatie

Het is een dagelijks terugkerend probleem. Kopers bieden op een huis onder de vraagprijs en hopen beet te hebben. Hun droomwoning op een droomplek en ook nog met glans door de bouwkundige keuring gekomen ( € 275,-).

Aankoopprijs akkoord en koopovereenkomst getekend, wat kan er nu nog fout gaan. De woning wordt getaxeerd echter € 9.000,- lager dan waar u het huis voor heeft aangekocht.

Taxatiewaarde onder de aankoopsom

Doordat u de woning achteraf heeft aangekocht onder de marktwaarde zit u met een totaal bedrag van € 22.000,- aan eigen geld wat u moet ophoesten. Het gaat dan om die € 9.000,- en € 12.000,- aan kosten koper. Er zijn mogelijkheden om zonder eigen inbreng een woning te kopen.

Natuurlijk koopt u onder voorbehoud van financiering dus geen vuiltje aan de lucht zal u denken. Nou, ga maar eens een bank of tussenpersoon zoeken die u aan 1 of 2 afwijzingen helpt. U moet namelijk nadat alles getekend is wel met afwijzingen komen.

U heeft de verkeerde volgorde genomen om een huis te kopen. Zorg dat u altijd eerst de waarde van de woning weet. De Funda vraagprijs is niet de marktwaarde van een huis.

 

Begrijpt u de koopovereenkomst en ontbindende voorwaarden?

Wellicht denkt u logisch. Ik ga u vertellen dat 99% van mijn klanten niet weet wat er in een koopakte staat. De koopsom en de overdrachtsdatum snapt iedereen maar de rest is gissen.

Voordat u de koopakte moet tekenen krijgt u een concept. Makelaars willen dan gelijk een datum om te komen tekenen. Doe hier niet aan mee! Laat u goed informeren en vraag om elk detail aan de verkopend makelaar wat exact de inhoud betekend.

Koopakte begrepen dan tekenen

Voordat u de woning dus aankoopt is mijn tip dat u de koopakte geheel moet snappen! Daarna tekenen en u ontvangt 1 exemplaar in pdf. Lex Wonen helpt u bij aankoop en hypotheek.

 

Termijn hypotheek rond krijgen

In de ontbindende voorwaarden wordt een termijn afgesproken om de hypotheek rond te krijgen. Vaak moet u nog veel zaken opvragen. Er is niemand die dit tijdens het biedproces vermeld. Dit is een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen. U bepaald de UITERLIJKE DATUM VAN FINANCIERING.

Neem altijd ruim de tijd. Doet u dat niet dan vult de makelaar vrolijk een datum in die hem past. Past u die datum ook? Weet u hoe lang het duurt voordat u een akkoord van de bank krijgt? Vul het contactformulier in voor vragen, HET KOST U NAMELIJK NIETS.

Let op met de huur opzeggen

Het overkomt mij wel 10 keer per jaar en toch staan aspirant kopers er niet bij stil. Zeg de huur niet eerder op dan dat u een akkoord heeft van de bank. Stel dat u geen hypotheek krijgt en u heeft de huur opgezegd? Houd termijn ruim aan.

Veel klanten willen binnen 1 of 2 weken over zijn en passen daar hun opzegging op aan. U moet met een paar zaken rekening houden namelijk:

  • Als 6 mensen u beloven te helpen dan kunnen er maar 3,5 gemiddeld.
  • U komt in uw nieuwe lege woning altijd dingen tegen die vertragend werken.
  • zorg voor tijdelijk logeeradres indien er calamiteiten zijn.

Dit is eigenlijk een must en geen tip. U wil niet weten hoe vaak het gebeurd dat de beddenfabrikant, loodgieter of keukenboer twee weken later komt. Neem ruim de tijd en bezuinig niet op de huurkosten.

Vermijd onverwachte kosten

Als u uw woning koopt zonder vooraf een bouwkundige keuring te laten verrichten dan kan dat een duur kostplaatje worden. Ken uw woning en weet vooraf welke kosten u de komende 10 tot 15 jaar te wachten staan.

Ongehuwd huis kopen, notaris wacht

Gaat u samen met een vriend ongehuwd een woning kopen? Ga echt voordat de overdracht plaatsvindt naar de notaris voor een samenlevingscontract met wederzijdse zorgverplichting.

 

Wilt u meer handige tips bij aankoop woning?

Neem contact met ons op voor uw specifieke situatie. Kijk ook even op de homepage van Lex Wonen voor meer handige hypotheekvormen en tips!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button