Menu

Hoe is de buurt van uw nieuwe woning?

U heeft een leuke woning gezien maar u weet niet hoe de buurt is? Uiteraard vraagt u de verkopend makelaar het e.e.a. omtrent buren en de buurt. Wellicht heeft u nog familie en kennissen in die buurt wonen. Deze acties zijn zeker aan te bevelen. Misschien is er pal voor uw woning wel een hangplek.

Is de wijk druk of rustig

Hoe is de buurt?

Hoe is de buurt?

Misschien denkt u dat het een rustige straat is maar zit u exact tussen twee kerken in die op zondag ochtend staan te luiden. Lex van de Straat Hypotheken raadt u aan om op ook in het weekend op diverse tijden de wijk te verkennen. Het is handig dat voordat u een bod uitbrengt op de woning op de hoogte bent hoe de wijk is. Let met name op de volgende aanwezigheden. Kerken, scholen, aanwezigheid van grote parkeervelden, supermarkten, bushaltes, horeca voorzieningen, bredere straten dan normaal, detailhandel en speciaal vervoer.

Wellicht vindt u het heerlijk om zich te bevinden tussen de winkels of in de buurt n de kerk. Het gaat er om dat u hier van op de hoogte bent. Maak hier snel een berekening hoeveel hypotheek  u krijgt.

Google uw wijk!

Ga naar Google zoek op adresgegevens van uw keuze woning. U ziet vervolgens wanneer de ambulances politie en brandweer daar geweest zijn en om welke reden. Google ook even uw huidige woonlocatie dan kan u het verschil zien. De excessen haalt u hiermee naar boven.

Stel dat er verhoogde criminaliteit is in die buurt en u wil daar toch wonen dan kan u tijdens de onderhandelingen bovenstaande zaken gebruiken. Als financieel adviseur Veenendaal hebben wij op deze wijze in het verleden buurt criminaliteit boven water gekregen.

Vergeet niet uw huidige wijk ook te Googelen, u kan dan het verschil zien tussen de bestaande situatie en zoals deze kan gaan worden. U zal versteld staan wat er de laatste jaren
in uw buurt is gebeurd. Vaak valt dit niet eens op omdat u er niet bent of er geen last van heeft. Het is net zoals met alle ander zaken : ” relativeren”.

Vraag ons om advies.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button