Menu

Huis kopen dan ook verplicht wonen

Huis kopen dan ook verplicht wonen

Huis kopen dan ook verplicht wonen

Lexwonen.nl krijgt steeds vaker telefoontjes van huizenzoekers die samen willen kopen maar niet willen samenwonen. Het is in juli 2023 gebeurd dat de woning al gekocht was en alleen de hypotheek nog geregeld moest worden.

Wat zijn de problemen?

Omdat de woningprijzen in 2023 hoog zijn gaan steeds vaker familieleden samen een huis kopen. Dit doen ze omdat se dan meer kunnen lenen. Ze helpen elkaar als het ware. Het is logisch dat als je met 2, 3 of 4 personen een woning koopt en dat je dus met meerdere personen eigenaar bent.  Alle eigenaren dienen ook samen in de woning te wonen en ingeschreven te staan op dat adres.

Lexwonen wordt regelmatig gebeld dat meerdere mensen samen hebben gekocht en de hypotheek willen rond maken. Ze willen niet samen wonen. Dan is er een probleem en de woning werd niet afgenomen met alle consequenties van dien.

Huis kopen en verhuren mag niet

Een huis kopen en geheel of gedeeltelijk verhuren mag niet, mag nooit. Hoe doen die grote jongens dat dan? Die kopen met 50% eigen geld en voor 50% nemen ze een verhuurhypotheek. Dit is niet interessant omdat de rente van deze verhuurhypotheken hoog zijn. Verder mag je als je een verhuurhypotheek hebt er zelf niet wonen. Onlangs had een financieel specialist in Amersfoort dit probleem. De verhuurhypotheek ging niet door.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button