Menu

Huis kopen en inflatie

Huis kopen en inflatie

Huis kopen en inflatie

Een huis kopen en inflatie werkt contraproductief. Door stijgende prijzen kan je minder kopen met je € 2.000,- netto. Door stijgende prijzen van grondstoffen vliegt de inflatie omhoog. Hoe hoger de inflatie hoe hoger de hypotheekrente wordt. Een huis kopen en inflatie kunnen elkaar dus slecht verdragen. Op 7-4-2022 stond de inflatie op 9,7 %. Maar dit zijn gemiddelde cijfers. Deze cijfers kloppen als je niet méér aan energiekosten betaald dan € 120,- per maand. Weet dat de enorm hoge inflatie komt door de hoge energieprijzen. Door de oorlog van Rusland in Oekraïne zijn deze prijzen drie keer zo hoog geworden op dit moment.

Huis kopen en inflatie berekenen is persoonlijk

Inflatiecijfers zijn voor elk gezin anders en daar trapt nu iedereen in. Inflatiecijfers zijn echt persoonlijk. Er wordt een keurig inflatie percentage vermeld van 9.7% gemiddeld. Ga jij een huis kopen dan zal je echt wekelijks moeten gaan kijken hoe hoog de hypotheekrente is. Hypotheekrentes worden hoger door de inflatie en daardoor kan je minder lenen. Inflatie lijkt wel gekoppeld te zijn aan de hypotheek. Let op met een huis kopen. Huis kopen zonder voorbehoud van financiering kan zonder risico’s.

Persoonlijke inflatie berekening

De gemiddelde inflatie op dit moment bedraagt 9,7%. We gaan dus uit van een gemiddeld gezin met € 120,- aan energiekosten, dus gas en elektra. Nu laat ik je zien hoe de inflatie wordt als energielasten hoger worden. Bij Gas- en stroomprijs van:

€ 250,- per maand inflatie 13,3%

€ 500,- per maand inflatie 19,5 %

€ 750,- per maand inflatie € 25%

De inflatie is dus grotendeels afhankelijk van het verbruik van energie, met name gas. Een huis kopen en inflatie berekenen is belangrijk voor iedereen persoonlijk. Je moet dus energiezuinig maatregelen treffen om de gas- en stroomprijzen aan te pakken. Lexwonen regelt energiezuinig hypotheken. Landelijk werkend. Een besparing van 50% op je energiekosten is mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button