Menu

Huis kopen met een uitkering

Ja zeker een huis kopen met een uitkering is mogelijk

Ja zeker, een huis kopen met een uitkering is mogelijk

Ja hoor, een huis kopen met IVA of WAJONG uitkering is mogelijk✅. Wij nemen 100% van uw uitkering mee voor de hypotheekberekening⭐ en begeleiden u van aankoop tot aan de notaris. Een woning kopen met een uitkering regelt Lex Wonen door correct te inventariseren. Uiteraard moet het inkomen wel voldoende zijn.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Een huis kopen met een uitkering

Zoeken jullie een huis en heeft iemand een Wajong of IVA uitkering dan kunnen wij jullie toch helpen aan een woning. Lex Wonen kan jullie helpen als één van jullie aan de volgende voorwaarden voldoen.

  • Uitkering moet blijvend zijn, 80%-100% arbeidsongeschikt
  • Toekenningsbesluit UWV nodig van IVA uitkering
  • Toekenningsbesluit UWV nodig indien Wajong

Dat betekent dus tussen de 80% en de 100% arbeidsongeschikt zijn! Voor minder gaat dit niet lukken! Heeft u geen uitkeringsbesluit vraag deze dan aan bij het UWV. Vertel erbij dat u dit nodig heeft voor een hypotheek. Lex Wonen kan uw inkomen voor 100% meenemen in de hypotheek, volledige begeleiding van aankoop naar, hypotheek, taxateur, koopakte tot notaris. Let op! Een hypotheek aanvragen terwijl u een uitkering heeft kan meestal uitsluitend als u met een partner koopt. Ook hulp bij overbieden op een woning.

Hoeveel kan ik lenen indien arbeidsongeschikt

U bent 80% tot 100%  arbeidsongeschikt en wil graag een huis kopen? Bereken dan de hypotheek hierboven. Direct antwoord voor uw maximale hypotheek.

Toekenningsbesluit aanvragen

Bent u uw toekenningsbesluit kwijt? Een toekenningsbesluit kan u aanvragen bij het UWV

Veel hypotheek ondanks een uitkering

Met WIA of WAJONG uitkering kan je toch een huis kopen

Met WIA of WAJONG uitkering kan je toch een huis kopen

Ondanks dat u een blijvende IVA of Wajong uitkering heeft kan u veel hypotheek krijgen. Dit is mogelijk omdat u meer zekerheid hebt op inkomen dan iemand in loondienst. Arbeidsongeschikt zijn hoeft een hypotheek niet te belemmeren.

Minder dan 80% arbeidsongeschikt

Als u minder dan 80% arbeidsongeschikt bent dan gaat men er vanuit dat u weer aan het werk komt. Het onzekere in deze zaak is dan de uitkering. Vandaar dat uitsluitend vanaf 80% arbeidsongeschikt en een IVA of WAJONG, wij u kunnen helpen aan een huis. Wij hebben banken die uw uitkering 100% meenemen voor de hypotheek berekening.

IVA uitkering

Duurzaam arbeidsongeschikt? Huis kopen geen probleem.

Duurzaam arbeidsongeschikt? Huis kopen geen probleem.

Een IVA uitkering ontvangt iemand als hij volledig en duurzaam arbeidsongeschikt is. Met volledig wordt 80% arbeidsongeschikt bedoeld. Met duurzaam wordt geen kans of geringe kans op herstel. Dit betekend ook dat u met een WAJONG uitkering een huis kan kopen.

Indien hypotheek te laag is

Is de hypotheek te laag dan is er nog een mooie mogelijkheid om toch een huis te kunnen kopen, lees meer over een huis kopen met uw ouders.

Lex Wonen regelt hypotheken tot 4 personen, allen voor 100% eigenaar, ook met broer of zus kan u kopen. Wilt u een kijkje in de keuken van huis kopen en hypotheek regelen?

Arbeidsongeschikt en overlijdensrisico verzekering

Heeft u een uitkering en wilt u een huis kopen met uw partner? Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan problemen geven. Deze verzekering zorgt er voor dat als iemand komt te overlijden dat de hypotheek (gedeeltelijk) afgelost wordt. Op deze wijze hebben nabestaanden geen probleem.

Acceptatie van een overlijdensrisico verzekering is natuurlijk afhankelijk van wat u exact heeft. Bespreek met uw partner, voordat u überhaupt naar een huis gaat kijken, of een huis kopen zonder verzekering wenselijk is.

Is een verzekering voor u van belang dan raad ik u aan om deze eerst te regelen voordat u een woning gaat kopen.  Kijk even op de homepage lexwonen.nl hoe u alles van A tot Z het beste kan regelen. 

Huis kopen met een uitkering en eigen geld

Nu laat onze berekening zien hoeveel u kan lenen maar u heeft ook eigen geld nodig  voor de hypotheek. Lex Wonen kan u ook helpen met een hypotheek zonder eigen geld.

Wilt u meer weten over een hypotheek terwijl u een IVA of WAJONG heeft? Bel ons gerust zodat het u duidelijk is wat u kan kopen. Vul in ieder geval onderstaand formulier in.

Bereken Hypotheek met een IVA uitkering. Indien 80% tot 100% arbeidsongeschikt dan hypotheek mogelijk.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kijk ook op onze homepage welke werkzaamheden wij verrichten.

Wat is de waarde van mijn droomhuis?

Heeft u een leuk huis gezien? U wil eigenlijk wel een bod uitbrengen maar u weet niet of dit een reële woningwaarde is? Kijk hier voor een gratis woningwaarde rapport.

Kan ik een huis kopen met een hypotheek als ik arbeidsongeschikt ben?

Ja, bent u arbeidsongeschikt met een IVA of WAJONG dan kan u een volledige hypotheek krijgen.

Is er een maximum aan hypotheek als je arbeidsongeschikt bent⭐?

Nee er is geen maximum aan hypotheek, uw uitkering wordt 100% meegenomen voor de berekening.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button