Menu

Huis kopen na pensioen

Huis kopen na pensioen, als senior nog één keer een huis kopen na je pensioendatum? Verzilver uw overwaarde en daar een huis kopen waar u graag wil wonen.

Fijn en goedkoop een huis kopen tegen een lage hypotheekrente geheel met begeleiding van aankoopbemiddeling tot hypotheek op of na pensioendatum? Uw A.O.W. en pensioen komen maandelijks binnen? U wilt dáár wonen waar u het liefste zit.

Heeft een huis maar te weinig inkomen voor doorstroming

Bent u gepensioneerd en wilt u uw huis verkopen maar door te lage inkomen kan u niet elders kopen? Worden uw nieuwe maandlasten lager dan dat u nu heeft dan kunnen wij u helpen.

De reden van de senioren om nog één keer een huis te kopen na pensioendatum zijn:

 • Lekker in de buurt van de familie wonen.
 • Overwaarde verzilveren voor een heerlijk ruim leven.
 • Dicht bij de natuur huis kopen.
 • In de buurt van de winkels wonen, de stad.
 • Rustig wonen buiten de stad.
 • Huis kopen aan zee.
 • Genoeg hebben van de hoge huurlasten.
 • Daar wonen waar veel activiteiten zijn.
 • Te hoge huidige hypotheekrente, huis verkopen.

Daar uw huis kopen waar u graag zit na pensioendatum

Heerlijk op die plek gaan wonen waar u de laatste jaren over heeft gedroomd. Dat kan voor iedereen verschillend zijn. Voor een hypotheekberekening na pensioendatum of vóór pensioendatum scheelt niet zo veel. Er moet voldoende inkomen zijn om  leuke dingen te blijven doen. Wat wel belangrijk is van een huis kopen na uw pensionering is het in kaart brengen van eventuele risico’s die u looptHet risico op ontslag of arbeidsongeschikt heeft u in ieder geval niet.

Overwaarde huis verzilveren

Misschien woont u al 30 of 40 jaar in uw huis en wilt u uw centen uit de stenen halen. Door verhuizing naar een goedkopere woning haalt u vaak een aardig bedrag binnen waardoor u ruimer kan leven en u pakt een nieuwe lage hypotheekrente. Gebruikt u de overwaarde niet of gedeeltelijk voor de nieuwe woning dan heeft dat consequenties voor de aftrekbaarheid. Door de super lage hypotheekrentes en de hoogte van de hypotheek valt dat vaak mee. Per klant zullen wij deze situatie voor u bekijken. En belangrijker nog, wat zijn uw wensen!

Een huis kopen na pensioen en de risico’s

Of u nu jong bent of oud, iedereen loopt risico’s!  Het risico op arbeidsongeschiktheid en W.W. zijn gelukkig voor u uitgesloten. Wat zijn uw te lopen risico’s.

 • Betaalbaarheid van uw hypotheek in alle situaties.
 • Restschuld voor erfgenamen bij overlijden.
 • Bel ons gerust voor info of afspraak.

Een huis kopen na pensioen mag voor mede eigenaar nooit een probleem worden.

Huis kopen na pensioen erfrecht en restschuld

Ook dit verhaal geld voor alle leeftijden. Wat gebeurd er bij overlijden? Als u na uw pensioendatum een huis koopt en u komt als laatste te overlijden dan komt de woning in de nalatenschap. We gaan er in dit geval vanuit dat u alleenstaand bent. Het is natuurlijk van belang dat er geen restschuld overblijft waardoor erfgenamen in de problemen zouden kunnen komen.

Wij kijken zelf als erkend aankoopbemiddelaar ook naar de waarde en winstgevendheid van uw woning. Het mooiste zou zijn dat de kop van de hypotheek af is door een extra bedrag te storten. Ook zou een overlijdensrisicoverzekering een belangrijke bijdrage kunnen zijn.

Een huis kopen na pensioen met NHG

Een hypotheek met NHG na pensioendatum dat zou fijn zijn. Een hypotheek met NHG zorgt voor een lagere hypotheekrente. Indien u een hypotheek met NHG neemt dan is een levensverzekering  niet meer verplicht. Soms is het beter om een huis te kopen met NHG en soms zonder.

Stel dat u meer eigen geld inbrengt dan is NHG niet nodig. U gaat dan namelijk al een lagere rente betalen omdat de bank geen of weinig risico heeft. Een en ander zoeken wij voor u uit. Wij noemen dat een inventarisatie van de risico’s die u wilt lopen en een inventarisatie van de risico’s die u kan lopen.

Een huis kopen na pensioen of voor pensioen, dit moet iedereen gewoon weten.

 Aankoop huis na pensioendatum

Als erkend aankoopbemiddelaar gaan wij graag met u mee het huis bezichtigen die u graag zou willen kopen. U heeft via ons alles onder één dak. Wij regelen de aankoop van de woning. U krijgt van ons te zien wat de marktwaarde is van de woning( dus niet de vraagprijs), wij regelen de taxatie, koopakte en ontbindende voorwaarden, de hypotheek en het avies zodat u zorgeloos daar kan wonen waar u nog een hele tijd wil wonen.

Huis kopen na pensioen en de hypotheek

Een hypotheek afsluiten na pensioen gebeurd steeds vaker. Dit kan omdat ouderen vaak:

 • Spaarcenten opgebouwd hebben.
 • Erfenis uit verleden hebben ontvangen
 • Overwaarde uit verkocht huis uit verleden

Weet u dat er tegenwoordig ook een seniorenhypotheek bestaat zodat je met maximaal 4 ouderen een huis kan kopen?

Overwaarde oude woning en nu huren

Heeft u in het verleden uw oude woning verkocht met winst en huurt u op dit moment? Is dat langer dan drie jaar geleden  dat u uw oude woning heeft verkocht? U mag uw overwaarde ook zelf gebruiken voor uw pensioen. Er is geen verplichting om de overwaarde te gebruiken om de nieuwe hypotheek te verlagen. U krijgt gewoon weer uw hypotheekrenteaftrek zonder de overwaarde in het huis te stoppen als u minimaal drie jaar geleden uw huis heeft verkocht en bent gaan huren.

Het is natuurlijk wel de vraag wat slim is. Wij gaan alles voor u op een rijtje zetten en inventariseren zodat alles helder en transparant is. Kijk ook op de site van de belastingdienst.

In sommige situaties kan het ook zijn dat u eigen geld nodig heeft voor een andere woning. Lees hier meer……..

Meest gestelde vragen over huis kopen na pensioen

Wekelijks worden wij gebeld betreffende de volgende vragen:

 • Kan ik een huis kopen nu ik pensioen en AOW heb?
 • Kan hypotheek op pensioendatum wel?
 • Hoeveel hoger bieden dan de vraagprijs?
 • Hoe zit het na mijn pensioen met een verzekering?
 • Wat gebeurd er met overlijden?

Al deze vragen gaan wij u uitleggen, wellicht heeft u zelf ook nog vragen. U kan ons dagelijks bereiken.

Welke stukken aanleveren indien pensioengerechtigde leeftijd

 • Recente opgave van uw bruto AOW-uitkering
 • Recente opgave van uw bruto pensioenuitkering
 • Eventueel opgave van een levenslange uitkering lijfrente verzekering
 • Recent bankafschrift waaruit de daadwerkelijke stortingen van pensioengelden te zien zijn

Wonen waar u nog een lange tijd wil wonen tijdens pensioen

U weet nu precies op welke plek u wilt gaan wonen. Wellicht een bouwkundige keuring, wellicht een onderzoek of alle faciliteiten die u in de buurt wil hebben ook aanwezig zijn. Het is uw eigen huis. Voor de komende 30 jaar moet alles naar uw zin zijn. Wilt u meer weten? Wij gaan er in ieder geval voor: Een huis kopen na pensioen!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button