Menu

Seniorenhypotheek ouderen

Seniorenhypotheek 4 personen

Seniorenhypotheek 4 personen

Seniorenhypotheek voor maximaal 4 ouderen als jullie samen een huis willen kopen en of overwaarde willen verzilveren. Ben jij gepensioneerd of bijna met pensioen? Min of meer alleen ?  Ken jij soortgelijke ouderen of bekenden? Lexwonen heeft een uitgekiende seniorenhypotheek voor ouderen met dezelfde wensen. Cashen van overwaarde door verkoop huidige woning en samen met maximaal 4 ouderen een ander huis kopen. 

Constructie ouderenhypotheek

Mooie hypotheekconstructie als jullie interesse hebben in een ouderen hypotheek en eventueel de huidige overwaarde anders willen benutten? Een ouderen hypotheek met maximaal 4 gepensioneerden of ouderen. Een seniorenhypotheek is eigenlijk specifiek om je overwaarde uit de stenen te halen. Wij combineren dit door eventueel met andere ouderen of bekenden te kopen. Dit hoeft natuurlijk niet. Door de gestegen huizenprijzen is er veel mogelijk.

Een seniorenhypotheek met maximaal 4 aanvragers is mogelijk. Hogere hypotheek mogelijk vanaf 3 senioren.

Bereken eerst hoeveel hypotheek u ongeveer kan krijgen met maximaal 4 personen.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waarom een seniorenhypotheek 4 personen

Ouderen hypotheek

Ouderen hypotheek

Alleenstaande ouderen hebben vaak de wens om samen met bekenden, familie of vrienden 1 huis te kopen. Samen met ouderen in 1 hypotheek. Lexwonen is gespecialiseerd in seniorenhypotheek met maximaal 4 ouderen. Dit is een uitgelezen kans met 4 gelijkgestemde mensen in 1 huis te wonen en daardoor de overwaarde te cashen.

Gezellige contacten en meer vertier en aanspraak. Omdat je met meerdere senioren bent kan je een groter huis kopen omdat je meer kan lenen. Ander huis kopen met senioren zodat je geen boeterente krijgt. Geweldige overwaarde verzilveren met een seniorenlening. Het zou fijn zijn als iedereen dezelfde inbreng heeft. Is dat niet zo dan moet je de notaris laten omschrijven.

Ik wil een seniorenhypotheek maar ik heb een eigen huis

Oudere senioren die op dit moment een huis hebben moeten dan de woning verkopen, je mag geen 2 huizen hebben tenzij er geen hypotheek op zit. De overwaarde op je oude woning mag je gebruiken voor het nieuwe huis maar dat hoeft niet.

Tegenwoordig heb je veel geld nodig om te overbieden. Hoger bod doen kan met overwaarde.

Seniorenhypotheek in box 3

Gepensioneerden hebben vaak al een eigen huis gehad in het verleden. Als minimaal 1 van de 3 of 4  ouderen een eigen huis heeft, of heeft gehad ,dan doen wij de hypotheek in box 3. Box3 betekent dat je de hypotheekrente niet fiscaal mag aftrekken. De woning valt dan in box3.

Ouderenhypotheek in box 1

Een seniorenhypotheek mag in box 1 als:

  • maximaal 2 ouderen een huis kopen samen of,
  • als maximaal 4 senioren in het verleden nog nooit een eigen huis hebben gehad

Kenmerk van hypotheek voor gepensioneerden afsluiten

Hypotheek voor gepensioneerden

Hypotheek voor gepensioneerden

Met een seniorenhypotheek 4 personen en pensioeninkomen kan je veel meer lenen omdat de AOW en jouw pensioen vast zijn. Het is een bestendig inkomen. Ontslag voor gepensioneerden bestaat namelijk niet. Om deze reden kunnen ouderen veel meer hypotheek krijgen. Méér zekerheid.

Ander kenmerk is dat je met een seniorenhypotheek via Lexwonen met 4 gepensioneerden of ouderen een huis kan kopen. In geheel Nederland is dat niet mogelijk. Lexwonen regelt de ouderen hypotheek bij een grote geldverstrekker.

Waar moet je op letten met een seniorenhypotheek 4 personen?

Er blijven risico’s met een seniorenhypotheek. Stel dat je met 3 senioren een huis koopt. Alle drie stoppen een stukje overwaarde in de seniorenwoning. Bij overlijden moet dat stuk weer terug naar de erfgenamen. Het is belangrijk dat je vooraf de notaris raadpleegt en zaken laat omschrijven. Seniorenhypotheek is een complexe hypotheek. Zie ook onze webpagina over complexe hypotheek.

Geld uit de stenen halen met seniorenhypotheek

Meestal wordt met een seniorenhypotheek bedoeld dat je de overwaarde uit de woning haalt en deze gaat gebruiken in je nieuwe levensfase. Leuke dingen doen van je eigen geld wat in de stenen zit.

Uiteraard kunnen we daar voor zorgen. Onze intentie was om ouderen uit hun isolement te halen en samen een huis te kopen. Zijn er overwaardes dan kunnen ze die gaan gebruiken als ze met meerdere ouderen een huis kopen.

Vaak is er veel geld over nadat de woning is verzilverd middels een seniorenhypotheek. Mocht er toch behoefte zijn aan een verbouwing kijk dan ook even op onze pagina over extra hypotheek voor verbouwing.

Ik wil mijn huis opeten en ben alleen

Bent u alleenstaande oudere, wel of geen pensioen? Wilt u de overwaarde gebruiken voor andere zaken zoals reizen? Ook dat kan lexwonen voor u regelen. Afsluiten seniorenhypotheek kan verschillende doelen dienen. In Amersfoort hebben wij pas geregeld dat ouderen de overwaarde geheel konden gebruiken zodat ze konden gaan huren. Huurwoning in Amersfoort vinden is over het algemeen kansloos.

 

Notaris belangrijk met een seniorenhypotheek

Notaris en seniorenhypotheek

Notaris en seniorenhypotheek

Lexwonen helpt ouderen met het gehele traject van aankoop, taxatie, koopakte, hypotheek tot aan de notaris. Iedereen moet weten hoe het zit bij overlijden. De notaris is de enigste persoon die jou kan adviseren en zaken omschrijven zodat een senioren hypotheek goed geregeld wordt.

Fijne oude dag met seniorenhypotheek gepensioneerden

Duizenden gepensioneerden of ouderen zouden graag met gelijkgestemde senioren de gezelligheid in huis willen halen. Dat kan met ouderenhypotheek via Lexwonen. Wij regelen landelijk een seniorenhypotheek voor ouderen en gepensioneerden.

Voorbeeld seniorenhypotheek met 4 personen

Hier een werkelijke situatie van een seniorenhypotheek met 4 aanvragers.

Arend 70 jaar, Bram 68 jaar. Wolf 67 jaar en Ruurd 63 jaar willen samen 1 huis kopen. Allen zijn alleen overgebleven nadat partners zijn overleden. Twee senioren zijn familie en de rest goede vrienden.

Alle 4 hadden ze een eigen huis. Op inkomen konden ze totaal € 477.000,- aan seniorenhypotheek krijgen. Vraagprijs droomhuis bedroeg € 750.000,-. Arend had € 600.000,- overwaarde, Bram € 390.000,- aan overwaarde, Wolf had € 350.000,- aan overwaarde en Ruurd € 1.100.000,-.

Omdat de maximale hypotheek voor de senioren € 477.000,- bedroeg kwamen ze nog € € 273.000,- tekort. Alle 4 de senioren brachten per persoon € 68.250,- in voor de hypotheek.  Let op! Als je een hypotheek met 4 senioren neemt en er moeten huizen verkocht worden, je krijgt op slechts 1 woning een overbruggingshypotheek.

Hypotheek dus geregeld op inkomen in box 1. Hypotheekrente valt in box 3 dus niet aftrekbaar. Overwaarde hebben ze niet hoeven in te leggen. Alleen dus van alle 4 de senioren de eigen inleg van € 68.250,- zodat de hypotheek past. Iedereen kan zelf zijn overwaarde gebruiken.

Ouderenhypotheek via Lexwonen.nl

Lijkt het jullie fijn om samen met andere ouderen een seniorenhypotheek 4 personen te regelen? Vraag Lexwonen naar de seniorenhypotheek voor gepensioneerden en ouderen omdat je gezelligheid en samen zijn belangrijk vindt. Uiteraard kunnen wij ook voor u zelf alleen een seniorenhypotheek op maat maken. Verder heeft lexwonen ook nog pagina’s over huurwoning Ede en huurwoning Apeldoorn.

 

Wat maakt een seniorenhypotheek anders dan een gewone hypotheek en wat zijn de kenmerken?

Ouderen die een hypotheek zoeken en met pensioen zijn kunnen veel meer lenen voor een huis. Verder kunnen senioren met 4 personen een huis kopen zodat eenzaamheid minder speelt.

Ik wil meer informatie over een seniorenhypotheek en ik heb een huis gezien, hoe nu verder?

Lees deze blog, verder is Lexwonen 7 dagen bereikbaar om alles uit te leggen. Een seniorenhypotheek betekent altijd dat u vooraf naar de notaris moet om alles te bespreken en omschrijven. Lexwonen begeleid u van begin tot het eind.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Inkopen in huis van ouders

Lees meer
Call Now Button