Menu

Huizenbubbel

De huizenbubbel die er dreigt aan te komen is goed voor startende huizenkopers. Sinds juni 2022 zijn de bezichtigingen meer dan gehalveerd. Oorzaak is de hoge inflatie waardoor de hypotheekrentes stijgen. Eigenlijk wil iedereen wel een huis maar zijn velen terughoudend. Moest je een paar weken geleden nog € 50.000,- tot € 100.000,- hoger bieden? In een paar weken is het afdingen geblazen voor huizenzoekers. Huizenbubbel wordt steeds meer zichtbaar in geheel Nederland

Huizenbubbel goed voor starter

Ben jij starter of doorstromer koop dan nu gedurende de huizenbubbel. Voor doorstromers telt natuurlijk mee dat je minder krijgt voor de woning. Je betaald echter ook minder voor je nieuwe woning. Omdat vele huizenzoekers tijdelijk afhaken is het zaak dat je NU EEN HUIS GAAT KOPEN. In feite is er nog steeds het probleem van huizentekort. Velen zoeken maar kunnen niet kopen door de hogere rente. Vergeleken met jaren geleden is de hypotheekrente nog laag. Een prognose van de hypotheekrente is lastig te geven. Als de oorlog voorbij is zal de hypotheekrente weer gaan dalen. Op dat moment wordt kopen weer onmogelijk. Bereken nu wat je zou kunnen en moeten bieden op je droomhuis.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huizenbubbel

Huizenbubbel

Huizenverkopers pakken hun verlies

Huizenverkopers pakken tijdens de huizenbubbel wel hun verlies. Nou ja verlies, in plats van de gehoopte € 150.000,- overwaarde is dit nog € 90.000,- overwaarde. De cijfers zijn gewoon van transacties van onze klanten die 10 jaar geleden een gewoon huisje hebben gekocht. Natuurlijk zijn er ook grote groepen die hem nu knijpen omdat de huizenbubbel dreigt door te zetten. Denk aan:

  • Mensen die gaan scheiden binnen 5 jaar na eigen woning
  • Huizenkopers die al hebben gekocht en nog niet hebben verkocht

Overweeg in deze tijd eens een hypotheek samen met ouders. Samen met ouders een huis kopen kan tot 4 personen.

Tip voor doorstromers die ander huis willen kopen

Heb jij een eigen huis welke je wil verkopen? Let dan op het volgende. Kan je bijvoorbeeld op inkomen € 400.000,- lenen en verwacht je een overwaarde van € 150.000,-?  Ga niet verder kopen dan € 475.000,-.  Breng je eigen niet in moeilijkheden. Kijk niet naar je vrienden die het ooit beter gedaan hebben . De huizenbubbel is een huizencrisis voor verkopers niet voor kopers. Hoed het save. Wellicht is mijn huidige berekening nog te rooskleurig. Vraag aan lexwonen altijd om een nieuwe berekening. Landelijk weten wij alles heel snel wat belangrijk is voor deze huizenmarkt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button