Menu

Hulp bij hypotheek

Hulp bij hypotheek

Hulp bij hypotheek

Zoek jij hulp bij hypotheek en aankoop van een woning? Lexwonen helpt huizenzoekers met aankoop van hun huis. Wat moet je bieden? Het aanleveren van een biedcertificaat aan verkopend makelaar en het juiste bod is de hulp die jij nodig hebt voor een huis en hypotheek.

Hulp bij hypotheek en aankoop huis

Helpen met hypotheekberekening moet dagelijks geschieden. Door de enorme hypotheekrentestijging kan je telkens minder lenen. Hoe hoger de hypotheekrente des te minder hypotheek. Zie jij dus een huis te koop staan dan zijn 5 zaken belangrijk.

  1. Wat is de taxatiewaarde
  2. Hoeveel kan ik lenen
  3. Wat worden de maandlasten
  4. Hoeveel moet ik overbieden op dat huis
  5. Biedcertificaat of haalbaarheid hypotheek document aanleveren

Hulp bij hypotheek aanvragen kan pas als je exact alle bovenstaande gegevens in kaart hebt gebracht. Heb je alles in kaart dan is het makkelijk bieden op een huis. Stel dat de woning aan een ander verkocht is dan hoef je bij de volgende keer alleen maar de hypotheekrente te weten en taxatie nieuwe woning.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Begeleiding hypotheek en aankoop huis

Begeleiding hypotheek en aankoop huis

Hypotheekhulp en aankoophulp essentieel

Onze hulp bij aankoop en hypotheek is belangrijk. Gaat de koop niet door dan heb je aan lexwonen geen kosten. Verkopend makelaar moet een goed gevoel hebben over jouw bod. Doe je alles alleen zonder hulp van een professional dan sta jij met 2-0 achter. Stel jij doet een hoger bod. Verkoper wil graag weten hoe jij dit gaat financieren. De maximale hypotheek die je kan krijgen is nooit hoger dan de taxatie. Het is dan belangrijk dat een biedcertificaat de oplossing geeft. Hierin staat vermeld wat je kan lenen en eventuele overwaarde oude woning en spaargeld. Ook eventuele schenkingen staan vermeld alsmede de BKR.

Voorbeeld van hulp bij aankoop huis en hypotheekaanvraag

Voorbeeld van hulp bij hypotheek en huis kopen 2 personen uit de praktijk. Johan en Christine konden op inkomen € 650.000,- lenen op 1 april 2022. Half mei 2022 was dit nog € 612.000,-. Omdat de hypotheekrente stijgt kan je steeds minder lenen. Op Funda zagen ze een woning te koop staan voor € 525.000,- in Veenendaal. Op hun oude woning hadden ze een overwaarde van € 150.000,- op papier. Dit betekent dat ze via onze taxateur een taxatie op de oude woning krijgen incl. verwachtte verkoopwaarde. Deze heb je nodig voor de nieuwe hypotheek. Ook heb je dit nodig voor je bod. Deze hypotheekhulp is ontzettend belangrijk. Je moet laten weten aan de verkoper dat je alles in eigen hand hebt. Dat er voldoende kennis en financiële hulp aanwezig is voor de hypotheek en aankoop. Kennis van huizenprijzen is belangrijk op de huidige woningmarkt.

Door een bod uit te brengen van € 590.000,- onder voorbehoud van € 515.000,- was de deal rond. Met name het bedrag aan voorbehoud van financiering  was de doorslag. Door de overwaarde konden Johan en Christine een gedeelte van de overwaarde gebruiken om te overbieden. Het andere gedeelte hadden ze nodig om de hypotheek te verlagen. Je moet altijd de overwaarde van de oude won ing in de nieuwe woning stoppen. Doe je dat niet dan mag je een gedeelte niet aftrekken van de inkomstenbelasting. Nu de hypotheekrentes hoog zijn is dit onderdeel van belang.

Hoe hoog is je bod?

Hoeveel hoger bieden op een huis? Alles wat je hoger bied dan de taxatiewaarde nieuwe woning moet je met eigen geld betalen. Wel zo transparant om dit aan te tonen. Op deze wijze en hulp bij hypotheek hoef je niet eens het meeste te bieden. Transparantie en een zeker gevoel afgeven aan de verkopers vinden zij belangrijker dan het bod. Aan wie zou jij zelf je woning verkopen? Aan iemand die zo maar wat roept? Of aan iemand die hulp bij hypotheek en aankoop heeft gehad en transparantie toont d.m.v. een biedcertificaat?

 

Welke onderdelen van hypotheekhulp en aankoophulp zijn belangrijk om een woning te kunnen kopen?

Voor de aankoop en hypotheek moet je weten wat de taxatiewaarde is van je huidige woning en de nieuwe woning. Verder is belangrijk dat je weet dat je door de hoge hypotheekrente steeds minder kan lenen. Het biedcertificaat en taxatiewaarde vooraf hebben is belangrijk zodat de verkopend makelaar een degelijk en transparant overzicht heeft. Hierdoor haalt lexwonen veel transacties binnen.

Ik heb een huis gezien, hoe moet ik nu verder om te kunnen weten of ik dat huis wel kan kopen op dit moment?

Maak eerst de berekening op deze pagina. Vervolgens krijg je als je dat wenst hulp bij hypotheek en aankoop op basis van no-cure no pay. In de juiste volgorde begeleiden wij jou naar de nieuwe woning in deze lastige huizenmarkt, waar ook in Nederland.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button