Menu

Welk bedrag aan financieringsvoorbehoud?

Bod gedaan maar onder welk bedrag aan financieringsvoorbehoud ?Welk bedrag laat u in de koopakte zetten aan voorbehoud van financiering? Duizenden kopers laten de kans op een woning door de vingers glippen omdat ze alleen maar aan voorbehoud van financiering denken. Zowel het bod, het bedrag van voorbehoud financiering als het haalbaarheidscertificaat hypotheek zijn belangrijk. Alleen zo haal je de woning binnen. Hoger bieden hoeft niet meer, let dus op!

Zonder een haalbaarheidscertificaat ben je kansloos. Kopers willen weten hoe jij in deze tijd een huis koopt. Wil jij meer kans maken vertel dan 2 bedragen.

  1. Je bod
  2. Het bedrag aan financieringsvoorbehoud (hoeveel het hypotheekbedrag gaat worden dat je aanvraagt)

Dat betekent dat je vooraf alles goed moet laten checken. Denk aan BKR, UWV verzekeringsbericht of een werkgeversverklaring. Bereken hier hoe je moet bieden en hoeveel op je droomhuis.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voorbeeld van bod en bedrag aan financieringsvoorbehoud

Welk bedrag aan financieringsvoorbehoud?

Welk bedrag aan financieringsvoorbehoud?

Je hebt een huis gezien met een vraagprijs van € 450.000,-.  Op inkomen kan je precies € 450.000,- aan hypotheek krijgen. Je krijgt een schenking van € 60.000,- welke je wil gebruiken om hoger te bieden op dat huis.

Zo bieden de meeste kopers

Bod € 510.000,- onder voorbehoud van financiering. U denkt dat u nu veilig zit en goed heeft geboden en met voorbehoud van financiering. Helaas laat je op deze wijze veel liggen. Bent u starter op de huizenmarkt. Lexwonen regelt de hypotheek voor € 995,-.

Bedrag aan financieringsvoorbehoud vermelden

Jouw bod moet als volgt zijn wil jij kans maken op het huis. Bod € 510.000,- onder voorbehoud van financiering € 450.000,-. Hiermee zeg jij expliciet: Ik vraag een hypotheek aan van € 450.000,- maar ik betaal € 510.000.- voor de woning. Met andere woorden ik betaal met eigen geld € 60.000,-.

Belangrijk voor de verkoper is dat  verkoper weet dat je minder hypotheek nodig hebt dan de koopsom. Dat betekent dat het risico dat jij een afwijzing van de bank krijgt lager is. Zou jij de gehele koopsom moeten financieren dan kan er makkelijker een afwijzing volgen.

Vervolgens een biedcertificaat mailen. Hier staat in wat je maximaal kan lenen, je eigen geld, verplichtingen zoals bkr, overwaarde en spaargeld. Zonder biedcertificaat en zonder juiste voorwaarden kansloos in 2022. Lexwonen helpt jullie overal mee.

Koop jij je eerste huis als starter?

Starters met financieringsvoorbehoud

Starters met financieringsvoorbehoud

Ben jij starter op de woningmarkt pak dan je kans. Lexwonen maakt jouw biedcertificaat en regelt de hypotheek. Laat de verkopend makelaar weten hoe jij aan je bod komt en waarom het voorbehoud van financiering niet zo maar uit de lucht is gegrepen. No cure no pay.

Maximaal 100% marktwaarde lenen

Ongeacht wat jij op inkomen kan lenen mag je nooit meer lenen dan 100% van de taxatiewaarde van het huis. Hoe hoger jij aan hypotheek neemt hoe meer kans op een afwijzing. Stel namelijk dat je € 40.000,- boven de taxatiewaarde hebt geboden dan zal je dat met eigen geld moeten ophoesten.

Is dat geld er niet dan gaat de koop niet door maar maak je wel de kosten. Via lexwonen is het sinds 10 augustus 2022 weer mogelijk om een huis te kopen zonder eigen geld. In het slechtste geval een hypotheek met minder eigen geld.

Aan wie zou jij het liefste je huis verkopen?

Stel jij hebt op dit moment een huis en zet deze te koop voor € 500.000,-. Je krijgt van 3 kopers een bod

  1. Koper 1:  € 500.000,- onder voorbehoud van financiering
  2. Koper 2: € 500.000,-
  3. Koper 3: € 500.000,- onder voorbehoud van € 460.000,-

Jij kiest voor koper 3. Koper 3 geeft precies aan onder welke voorwaarden hij wil kopen. Dus het bedrag van € 460.000,- aan financieringsvoorbehoud. Hij geeft aan dat hij een hypotheek gaat aanvragen van € 460.000,-. Gaat de hypotheek niet door omdat hij door de bank wordt afgewezen dan krijg jij een afwijzing van het bedrag van € 460.000,-.

Koper 1. denkt alleen maar aan voorbehoud van financiering maar vergeet het bedrag te berekenen. Koper 2 roept maar wat, je kan totaal geen beeld vormen hoe hij de boel wil financieren . Koper 1 en 2 kansloos, koper 3 de meeste kans. Lexwonen doet ook altijd een biedcertificaat erbij.  Vraag ons hoe te handelen, no cure no pay.

Geen bouwdepot verwerken in voorbehoud van financiering

Ga je een huis kopen van € 500.000,- en wil jij voor € 100.000,- verbouwen? Dat betekent dat je meer wil lenen voor de verbouwing of het betekent dat je minder overwaarde hebt voor lagere hypotheek t.o.v. de marktwaarde. Wil je graag verbouwen dan moet je een hypotheek nemen met verhoogde inschrijving. Dit gaat niet ten koste van je overwaarde op dat moment. Je gaat de verbouwing dan pas aanvragen na de overdracht.

Je hebt hierdoor wel extra kosten zoals aangepast advies en een taxatie. Geen notariskosten meer. Sinds 2022 merkt lexwonen dat je op deze wijze veel meer binnenhaalt. De financiering van de verbouwing is losgekoppeld van het voorbehoud van financiering in de koopakte. Het is voor de verkoper prettiger. Lexwonen regelt landelijk de hypotheken en aankopen op deze wijze. Verkopend makelaars vinden het prettig als je een allround adviseur hebt.

Kopen zonder financieringsvoorbehoud

Je hebt meer kans als je een bod doet zonder voorbehoud van financiering. Het kopen zonder financieringsvoorbehoud betekent goed vooraf inventariseren. Staat er niets in de bkr en je kan met het juiste UWV-verzekeringsbericht kopen? Wat staat er dan nog in de weg. Lexwonen helpt wekelijks veel mensen aan een huis. Méér kans met biedcertificaat door open karakter en door een bod zonder voorbehoud van financiering te doen.

Koper bedoeld vaak anders dan geboden

Ga nooit zelf een bod uitbrengen. Lexwonen maakt vaak mee dat klanten € 500.000,- bieden onder voorbehoud van financiering.  Ze vergeten erbij te vertellen dat ze € 200.000 overwaarde hebben.

Hadden ze dat gedaan, samen met een biedcertificaat dan hadden ze al lang hun droomhuis gekocht. Het is onwetendheid. Welk bedrag aan financieringsvoorbehoud wordt vermeld is goud waard.

Laag bedrag aan financieringsvoorbehoud betekent lager bieden

De tactiek van het bieden komt nu om de hoek kijken. Als verkopers zien dat ze minder risico lopen bij iemand zijn ze ook geneigd om met een lager bod akkoord te gaan.

Huis gezien en weten welk voorbehoud van financiering je moet doen?

Bereken snel  wat je zou moeten bieden en het juiste bedrag van voorbehoud van financiering. Zonder ontbindende voorwaarden nog meer kans, met name in deze onzekere tijd willen verkopers meer zekerheid.

Kopen lukt niet?

Lukt het niet om een huis te kopen? Samen met ouders een huis kopen via Lexwonen. Koop je met 4 personen een woning dan zijn er meer mogelijkheden en is het voorbehoud van financiering vaak minder belangrijk.

Hoe moet ik nu het voorbehoud van financiering doorgeven als ik een bod wil doen op een woning?

Meeste kopers roepen maar wat. U moet weten hoeveel eigen geld en of overwaarde u wil gebruiken in de hypotheek. Stel dat u koopt voor € 600.000.- maar u hoeft maar € 500.000,- te financieren omdat er overwaarde is oude woning dat bied u € 600.000,- onder voorbehoud van financiering van € 500.000,-. Hiermee geef je aan dat je ver onder de vraagprijs gaat financieren. Door het aanleveren van een biedcertificaat laat je tevens zien dat je weet wat de woningwaarde is en hoe jij de boel gaat financieren. Alleen op deze wijze kan je een huis kopen. Aan wie zou jij je huis verkopen? Aan iemand die wat roept of aan iemand die er werk van heeft gemaakt en laat zien hoe de woning haalbaar is? Indicatie goedkeuring van de bank er bij en de keuze is makkelijker.

Ik heb een woning gezien en wil een bod uitbrengen, hoe weet ik de marktwaarde van de woning zodat ik weet hoeveel ik moet bieden en de voorwaarden?

Lees deze blog en vul de gegevens in van de woning. Ontvang de uitslag en weet wat je zou moeten bieden om de woning te kunnen kopen. Bod en biedcertificaat en akkoord bank is belangrijk voor verkoper.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button