Menu

Hypotheek en bitcoins

Hypotheek en Crypto valuta, bitcoins

Hypotheek en Crypto valuta, bitcoins

Crypto valuta zoals bitcoins zijn niet meer weg te slaan in deze wereld. Het is nieuw en wij horen de mooiste verhalen die meestal ook kloppen.

De nare ervaringen met bitcoins schuiven we direct aan de kant. Nare resultaten wil je toch niet horen? Net zoals de schitterende overwaarde in je huis die je waarschijnlijk hebt op dit moment. De situatie uit 2009 dat huizen onder water stonden daar hebben we het niet meer over. Restschuld hypotheek dat kan toch niet? Nederland is positief volk. Wij willen niemand beïnvloeden maar wel helpen om een keuze te maken.

Stof tot nadenken over Bitcoins en Hypotheek

Kijken we naar de koersen van bitcoins dan zie je enorme fluctuaties. Je eigen spaargeld wat je in bitcoins stopt kan dus snel verdwijnen en je kan snel winsten maken. Binnen 1 jaar kan je wel 6 keer door diepe dalen gaan.

Kijken we naar de huizenmarkt dat is er sinds 2014 een stabilisatie te zien die langzaam is uitgroeit  naar een ongekende, nog nooit vertoonde hype wat zich vertaald in enorme overwaarde op huizen. Klant van Lexwonen kocht in 2017 een appartement op het Schrijverspark in Veenendaal voor € 107.000,-.  In  Juni 2021 hebben we het verkocht voor € 210.000,-. Bijna een verdubbeling in 4 jaar tijd, € 100.000,- overwaarde. Dit kan je nergens zo snel sparen of verdienen.

Advies of tip, denk er over na

Wilt u graag in Bitcoins beleggen, ga dan nooit meer investeren dan 10% van het geld dat u netto beschikbaar heeft. Dus maandelijks bijkopen maar het moet wel passen. U moet tegenvallers nog steeds aankunnen.

Winst  Bitcoins gebruiken voor verbouwing huis

Verbouwen met rendement bitcoins

Verbouwen met rendement bitcoins

Vindt u het geen goede belegging door uw huis te gaan verbouwen met de winst van bitcoins of andere crypto valuta. U huis wordt meer waard dan de verbouwing. Uiteraard kunnen wij niet in de toekomst kijken. De woningnood wordt steeds hoger en er wordt te weinig verbouwd. Woningprijzen verwacht ik voorlopig niet te zien dalen. Uw bitcoins investering in het huis haalt de druk van de hypotheek af en normaliter wordt de woning steeds meer waard.

Overbieden met bitcoins

Heeft u rendement gemaakt met bitcoins en wilt u een ander huis kopen? U zal moeten overbieden op een huis. Overbieden met bitcoins is een optie, overweeg om een deel cash te maken. U moet overbieden omdat de woning vaak boven de marktwaarde wordt verkocht. Alles boven de 100% van de marktwaarde moet u zelf inleggen, spaargeld of bitcoins is een optie. Maximale hypotheek is 100% marktwaarde. Hypotheek en bitcoins kunnen elkaar helpen.

Bitcoins winst gebruiken voor lagere hypotheek

Heeft u winst gemaakt met bitcoins? Overweeg eens om een deel af te lossen van de hypotheek. Hierdoor lagere maandlasten en vaak gaat er dan ook nog een risico-opslag percentage van de hypotheek af. U voelt het direct in de portemonnee, lagere hypotheeklasten en de schuldverhouding tussen de marktwaarde hypotheekschuld wordt   verbeterd.

Hierdoor is het ook weer makkelijker om in de komende jaren een groter huis te kopen, ook met weinig aanbod. U heeft namelijk uw investering eerder gedaan. Ga altijd in overleg met uw hypotheekadviseur of bank betreffende overwaarde en hypotheek. Vertel ook alles over uw spaargeld en bitcoins.

Huizenprijzen kunnen dalen!

Let op, huizenprijzen kunnen dalen net zoals andere beleggingen. Laat u zich goed informeren. Huis gezien en meer weten over bieden of het bod?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Als je niet kan kopen

Als jij ondanks je bitcoins geen woning kan kopen dan is het ook nog mogelijk om via Lexwonen samen met ouders een huis te kopen

Ook bestaat er een mogelijkheid om jouw ouderlijke woning te kopen. Ouders kunnen het huis jouw goedkoper aanbieden met inachtneming van de fiscale en hypothecaire regels. Huis van je ouder kopen via Lexwonen.nl is een hypotheek die wij dagelijks uitvoeren omdat kopers geen geld hebben of te weinig inkomen.

 

Ik heb bitcoins en rendement gemaakt, wat is nu slim om te doen met mijn huis of hypotheek?

Heb jij winst uit bitcoins dan overweeg om een gedeelte van de hypotheek af te lossen. Je gaat direct minder maandlasten betalen. Ook kan je met de winst van je crypto valuta een verbouwing plannen. Investeren in je huis maakt ook direct rendement.

Hoeveel is handig om te investeren in bitcoins en kan ik ook bitcoins kopen met geleend geld?

Ga nooit bitcoins kopen met geleend geld. Wij zeggen altijd dat u niet meer dan 10% van uw vrij beschikbare inkomen moet investeren in bitcoins. Dit is ook onder voorwaarde dat u ook niet in de problemen komt met tegenvallers. Let op als u belegt kan u een deel van u geld kwijtraken. Met bitcoins is dit risico ook zeker aanwezig. Heeft u een aanvaardbaar bedrag in bitcoins dan is het handig dat u dit geld niet binnen enkele jaren nodig heeft. Stel dat u nog 10% van het besteedde bedrag aan bitcoins heeft staan. Kan u dan een financieel probleem hebben ? Zo ja dan raden wij u aan om geen bitcoins te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button