Menu

Hypotheek en roodstand mogelijkheid

Enkel het feit dat u de mogelijkheid heeft om rood te staan verlaagt uw maximale hypotheek aanzienlijk. Het gaat er dus niet om of u wel of niet rood staat maar de mogelijkheid die u heeft om rood te staan.

Mogelijkheid op rood staan bederft hypotheekfeestje

Mogelijkheid op rood staan bederft hypotheekfeestje

Mogelijkheid op roodstand bederft hypotheekfeestje

Hypotheek en roodstand mogelijkheid gaan niet samen. Rood staan is een dure geschiedenis omdat daar best wel veel rente over betaald. Hoe hoger uw betalingsverplichtingen hoe minder u kan lenen.

Bereken standaard hypotheek

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken eerst hoeveel hypotheek u kan krijgen, lees dan verder.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Waar kan ik mijn roodstand vinden

Rood staan uitzetten

Rood staan uitzetten

Vaak staat uw kredietfaciliteit vermeld op het bankoverzicht. Weet u het niet bel dan gewoon met de bank. Er zijn echter veel meer zaken die uw maximale hypotheek kunnen verzieken. Hieronder de meest voorkomende zaken.

  • Lease constructie mobiel
  • Lease auto
  • Mogelijkheid op rood staan
  • Persoonlijke lening of doorlopend krediet
  • Postorder kredieten ( Wehkamp-Otto)

Roodstand mogelijkheid uitzetten

Bent u een huis aan het zoeken? Zet gewoon de roodstand uit, dit kan u vaak online regelen. Lukt dit niet bel dan de bank hoe dit te doen. Vertel er bij dat u bezig bent met een huis kopen. Banken begrijpen dat er haast bij is om de roodstand faciliteit zo snel mogelijk te beëindigen.

Rood staan loopt spuigaten uit

Het feit dat wij deze blog schrijven betekend dat dit probleem zich in steeds meer de kop op steekt. Zorg eerst dat u op de hoogte bent van uw betalingsverplichtingen voordat u gaat kopen. Gaat de hypotheek namelijk niet door dan kost u dat wel veel geld. Denk aan taxateur, bouwkundige keuring, deel advies en notaris. Vraag Lex Wonen om informatie.

Wat kost dat roodstand grapje

Stel u zich eens voor dat u op inkomen € 275.000,- hypotheek kan krijgen. Lex Wonen maakt dagelijks mee dat:

  1. Beiden rood mogen staan € 500,-
  2. Lease constructie i.v.m. zogenaamde gratis mobiel

Ongeveer 80% van mijn klanten hebben deze aantekeningen in de BKR. Uw maximale hypotheek wordt verlaagt tot ongeveer € 258.000,-. Heeft u uw rood staan nodig om bijvoorbeeld de kosten koper van te betalen? Lees de blog van Lex Wonen over een woning kopen zonder eigen geld.

BKR opvragen

Vraag altijd op bkr.nl een overzicht op voordat u een huis koopt. Hier staat alles op vermeld. Let op dat kredieten altijd gemaximaliseerd in de bkr staan. Had u bijvoorbeeld een krediet van € 10.000,- en het saldo bedraagt nog slechts € 2500,-? U staat voor € 10.000,- in de bkr tot dat deze lening in zijn geheel is afgelost en afgemeld.

Indien uw inkomen niet toereikend is

Is uw inkomen niet toereikend om een huis te kopen? Heeft u uw kredietfaciliteiten beslist tijdelijk nodig maar wilt u wel een hypotheek? Lees onze blog eens overwoning kopen met broer of zus.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button