Menu

Hypotheek Informatie

Hypotheek informatie en woning informatie zijn onafscheidelijk aan elkaar verbonden sinds de maximale hypotheek nooit méér bedraagt dan de marktwaarde. Welke hypotheekinformatie heeft u nodig om succesvol een hypotheek te kunnen afsluiten?

  • Werkgeversverklaring
  • BKR opgave(bkr.nl)
  • Legitimatie (geldig)

Stappenplan om hypotheek af te sluiten

Hypotheek Informatie

Hypotheek Informatie

Informeren over hypotheek en woningwaarde gat altijd samen. Weet u het een en niet het ander? Het kan u bakken met geld kosten om toch een correcte hypotheek af te sluiten.

Hypotheek informatie update

Hypotheek informatie documenten zoals hierboven genoemd dient u altijd te laten controleren. Nadat u de adviseur de hierboven gevraagde documenten overhandigt kan de adviseur u exact vertellen hoe u er voor staat.

Ik vind het fijn dat u deze blog over hypotheek info leest. Kijk ook even op de website van de Afm betreffende hypotheekadvies. De Afm is de waakhond in de financiële dienstverlening. Hier staan veel tips en hypotheekinformatie in voor de consument.

BKR informatie bepaald uw hypotheek

Belangrijke hypotheek informatie

Belangrijke hypotheek informatie

Van alle hypotheken die niet doorgaan tijdens het aanvraag proces heeft 99% te maken met de BKR. Mag u rood staan of heeft u ergens een krediet? Wellicht ooit gehad maar al lang geleden afgelost? Heeft u creditcard of een leaseauto of misschien wel een mobiel abonnement?

Ga altijd naar de website van de BKR en vraag een overzicht op. Uw genoteerde kredieten of zelfs de kredietfaciliteiten die u heeft verlagen uw hypotheek aanzienlijk.

BKR noteringen kan u bijna niet meer herstellen tijdens de hypotheekaanvraag. Als u om BKR reden de ontbindende voorwaarden moet verschuiven dan zal de verkoper daar niet blij mee zijn. Neem geen risico!

Werkgeversverklaring en salarisstrook belangrijke info

Ook geven uw werkgeversverklaring en salarisstrook belangrijke hypotheekinformatie aan de bank. Let op dat 12 keer het BRUTO MAANDINKOMEN welke vermeld staat op de salarisstrook overeenkomt met de werkgeversverklaring.

Als u net een verhoging heeft gehad op de salarisstrook en deze is niet aangepast op de werkgeversverklaring dan gaan banken en maatschappijen daar niet mee akkoord.

UWV verzekeringsbericht indien pas in dienst

Belangrijke hypotheek informatie is het verzekeringsbericht van de UWV als u net in dienst bent. Banken kunnen hier op zien of u geen fake baan heeft. De werkgever moet namelijk maandelijks de inkomensgegevens doorgeven aan het UWV. Hier staat ook de naam van het bedrijf op vermeld.

Hoeveel spaargeld heeft u voor de hypotheek?

Het is belangrijk dat u spaargeld heeft om de hypotheekkosten mee te betalen. Via hypotheekketens en banken ontvangt u alleen nog maar een hypotheek ter hoogte van de koopsom, Een slordige € 12.000,- zal u zelf aan eigen geld moeten inbrengen.

Lex Wonen heeft meestal een oplossing om zonder eigen geld een huis te kopen.

Informatie over de koopakte met ontbindende voorwaarden

In een koopakte staan een paar belangrijke zaken in die belangrijk voor u zijn.

  • Wie koopt het huis en voor hoeveel?
  • Wanneer gaat de koop niet door ?
  • Datum van de overdracht?
  • Zijn er huurovereenkomsten die meegaan tijdens de koop?
  • Zijn er belemmeringen.

Ik kan u nu in deze blog niet even snel uitleggen wat alles betekend. Er is één ding wat ik u op uw hart druk. Ga nooit tekenen als u 1 regel niet begrijpt. Laat u niet wijs maken dat veel standaard hypotheekinformatie is.

Het is belangrijk dat u in de koopakte opneemt het voorbehoud van de financiering. Dus de hypotheek gaat niet door als u van 1 bank een afwijzing heeft gehad.

LET OP! 1 afwijzing expliciet vermelden.

Bouwkundige keuring geeft u belangrijke hypotheek informatie

Bespaar niet op een bouwkundige keuring. Ken uw woning en weet welke kosten er in de toekomst er aan zitten te kopen. Een bouwkundig rapport geeft u belangrijke hypotheek informatie voor de toekomst.

Stel dat het rapport aangeeft dat u binnen 10 jaar € 25.000,- aan reparaties en onderhoud nodig heeft? Wellicht is dat voor uw inkomen een probleem. Wilt u deze noodzakelijke verbouwingen wel?

Het is wel handig om deze bouwkundige keuring voor het tekenen van de koopakte te doen. Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat een verkopend makelaar daar moeilijk over doet.

Lex Wonen en zijn werkzaamheden

 Kijk op de homepage van Lex Wonen 

Heeft u te weinig inkomen om een huis te kopen? Denk ook een aan een hypotheek met broer of zus.

Update 20 september 2019

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button