Menu

Hypotheek op basis van WOZ waarde

Koopt u een oudere (klus) woning? ✅ Vaak kan u deze woning zonder eigen geld kopen op basis van 90% van de WOZ-waarde✅. Uiteraard moet de woning wel passen bij uw inkomen. Ga eerst uw maximale hypotheek berekenen en lees dan verder.

Bereken hypotheek op basis WOZ-Waarde

  • Hidden
  • Bereken voor hoeveel geld u kan lenen op basis van inkomen en WOZ-waarde


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheek op basis van WOZ waarde

Hypotheek op basis van WOZ waarde

Woz-waarde kluswoning bepaald maximale hypotheek

Ziet u een oude(re) woning of een kluswoning staan dan is het vaak mogelijk om deze woning te kopen zonder eigen geld in de hypotheek. Ga naar het WOZ waardeloket en vul daar de adresgegevens in van uw droomwoning.

U ziet dan hoe hoog de Woz-waarde van de oudere woning is. Uw maximale hypotheek bedraagt 90% van de Woz waarde. Hieronder even een voorbeeld van hypotheek op basis van Woz waarde waardoor u geen eigen geld nodig heeft. Bespaar op deze wijze tussen de € 12.000,- en de € 18.000,-.

Voorbeeld maximale hypotheek op basis van Woz-waarde

U ziet een (oudere) klus woning staan op Funda van bijvoorbeeld € 200.000 k.k. U gaat naar het Woz-waardeloket en vult daar de adresgegevens in van de woning. Hier staat vermeld dat uw droomhuis een Woz waarde heeft van € 250.000,-. Uw maximale hypotheek bedraagt 90% van € 250.000,-, dus € 225.000,-.

Dus 90% Woz-waarde= € 225.000 minus de koopsom van € 200.000,- = € 25.000,- minder eigen geld nodig door een hypotheek gebaseerd op de Woz-waarde. Hierdoor kan u de kosten koper meefinancieren en etra verbouwen.

WOZ-hypotheek is altijd zonder NHG

Een huis kopen op basis van de Woz waarde is altijd zonder NHG. Wilt u een huis kopen met NHG dan dient er altijd een taxatierapport gemaakt te worden door een taxateur.

Waarom een WOZ-waardehypotheek en geen taxatie

Sommige woningen worden goedkoop aangeboden omdat dit klushuizen zijn. Een taxateur doet een schatting van de marktwaarde, zijn er echter belangrijke gebreken die gevolgschade kunnen geven dan maakt hij daar een mededeling van in het taxatierapport.

De bank wil dan dat er een bouwkundige keuring wordt uitgevoerd. Blijkt hieruit dan u directe kosten € 20.000,- bedragen dan zal u dit bedrag aan moeten tonen bij de bank.

Het kan ook anders

Is de Woz-waarde hoger dan de aankoopsom dan past de hypotheek en komen er geen aanvullende vragen. De bank gaat er dan vanuit dat de waarde voldoende is t.o.v. de koopsom. Bel Lex Wonen als u een vraag of een woning op het oog heeft.

Nieuwere woningen en hypotheek zonder eigen geld

Bij nieuwere woningen zal een Woz-waarde hypotheek geen zin hebben. Wel kan u zonder spaargeld een huis kopen door juiste onderhandelingen onder de marktwaarde.

Oplossing te weinig inkomen of eigen geld

Blijkt dat u ondanks alles te weinig eigen geld heeft of te weinig inkomen? Denk eens na om samen met ouders een huis te kopen.

U kan samen met vrienden of familie een huis kopen met maximaal 4 aanvragers.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button