Menu

Hypotheek samenstellen

Eigen hypotheek samenstellen

Eigen hypotheek samenstellen

Zelf je eigen hypotheek samenstellen zodat je lening past bij jouw situatie⭐. Goedkoopste oplossing zoeken maar wel een goedkope passende hypotheek die past op pensioendatum, bij overlijden voor nabestaanden en eventueel voor erfgenamen. Bespaar € 400,- tot € 1000,- per maand door juiste samenstelling hypotheek.

Hoe zelf hypotheek vormen?

Je kan zelf een hypotheek perfectioneren. Zoek een hypotheek met lage maandlasten en dusdanig afsluiten dat je ook op pensioendatum de hypotheek kan betalen. Gedeeltelijk aflossingsvrij bespaard veel geld. Vertel ons je huidige inkomen en pensioeninkomen. Wij berekenen hoeveel je kan besparen. Lexwonen regelt hypotheken met een besparing van € 400,- tot € 1.200,- per maand. Ook je eerste huis kopen, lees alles over de startershypotheek.

Ik wil lagere hypotheeklasten op mijn bestaande woning of nieuwe aan te kopen woning.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hypotheek op de toekomst samenstellen

Hypotheek op de toekomst samenstellen

Vaak na 30 jaar hypotheek verplicht aflossen

Aflossingsvrije hypotheek betekend niet dat u nooit hoeft af te lossen. Wel is het mogelijk om via dezelfde of andere bank opnieuw af te sluiten voor 30 jaar zodat je t.z.t. geen omkijken naar hebt. De hypotheek moet op dat moment wel passen op je inkomen. En daar is Lexwonen goed in.

Stel dat u gewoon klakkeloos een hypotheek voor 50% aflossingsvrij afsluit? Over 30 jaar is jouw pensioeninkomen niet toereikend? Je zal de boel moeten verkopen of een groot gedeelte aflossen zodat de hypotheek past. Hier zit je niet op te wachten.

Hypotheek samenstellen en vormen

Voorbeeld van Bep en Teus te Veenendaal. Op dit moment kunnen beiden een hypotheek krijgen van € 490.000,-. Wij hebben het stel geholpen aan een aflossingsvrij deel van € 200.000,- en de rest lineaire aflossing over 30 jaar. Een huurwoning Veenendaal was onmogelijk te regelen vandaar deze optie.

Op pensioendatum kan er naast hun pensioeninkomen nog € 250.000,- hypotheek lopen. Met het samenstellen van de hypotheek hebben wij rekening gehouden met het pensioeninkomen en ook met eventuele hogere te betalen hypotheekrente.

Als de hypotheekrente hoger is dan krijg je minder hypotheek. Omdat wij nu nog niet weten wat de hypotheekrente is gaan we veilig rekenen.

Hypotheek samenstellen rekening houdend met overlijden

In deze situatie hebben we een overlijdensrisicoverzekering afgesloten  op het aflossingsvrije deel op het leven van Bep. Mocht Bep overlijden voor pensioendatum dan is het hypotheekbedrag dat overblijft makkelijk te betalen. Het samenstellen van een hypotheek is niet alleen persoonlijk maar ook het goedkoopste.

Zelf lening samenstellen kan € 500,- besparen

Een aflossingsvrije hypotheek deel van € 200.000,- scheelt ruim € 400,- aan hypotheeklasten. Een hypotheek van € 300.000 aflossingsvrij scheelt je € 600,- in de maand aan hypotheeklasten.

Lage hypotheeklasten samenstellen

Ga jij een huis kopen? Waarom zou jij nu € 600,- in de maand meer gaan betalen terwijl je het later makkelijk betalen kan. Lexwonen regelt hypotheek op maat.

Cijfermatig voorbeeld hypotheeklasten

Hypotheek € 500.000,-

Maandlasten € 1725,- per maand bruto

Maandlasten na hypotheek update € 1110,- per maand

Besparing op de bruto maandlasten ruim € 600,-.

 

Hoe kan ik de laagste hypotheeklasten krijgen maar wel dat het ook past op pensioendatum en bij overlijden?

Laagste hypotheeklasten gaan wij berekenen aan de hand van jullie hypotheek op basis van huidige inkomen. Ook moet de hypotheek passen op pensioeninkomen en bij eerder overlijden. Wij berekenen het deel dat aflossingsvrij mag blijven lopen zodat je de laagste hypotheeklasten hebt. Ook passende hypotheek op pensioendatum. Op deze wijze kan je wel € 350,- tot € 750,- besparen per maand.

Hoeveel kunnen wij besparen aan hypotheeklasten op nieuwe of bestaande woning?

Ga naar deze blog en lees de oplossing. Vul ook jullie gegevens in en ontvang direct de oplossing hoeveel de besparing is per maand.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button