Menu

Hypotheek zoeken

Hypotheek zoeken

Hypotheek zoeken

Een hypotheekbank zoeken kan pas als uw zoektocht naar huizen geslaagd is. Uiteraard moet u weten hoeveel u kan lenen maar de hypotheekkeuze zal 100% moeten passen bij uw woningkeuze. Bereken eerst uw maximale hypotheek zodat u weet tot welk bedrag u kan zoeken.

Graag meer informatie over een huis kopen, de maximale hypotheek en eventueel de waarde van de woning die wij op het oog hebben.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Zoektocht huis na hypotheekberekening

Uw zoektocht naar een woning kan eigenlijk pas beginnen als u de volgende documenten bij elkaar heeft gezocht.

  • Werkgeversverklaring
  • Bkr overzicht via bkr.nl (gratis)
  • Salarisstrook

Bijpassende woningwaarde zoeken belangrijk voor hypotheek

Het is ontzettend belangrijk in deze tijd dat u een hypotheek zoekt die past bij uw huis. Voordat u een bod uitbrengt moet u weten wat de waarde van de woning is. Weet u dat niet en de waarde blijkt achteraf middels het taxatierapport lager te zijn dan het bedrag waar u het huis voor heeft gekocht, dan moet u dat verschil ook nog eens zelf bijbetalen. Zorg dat u wat geld overhoud voor woninginrichting.

Ik wil niet teveel betalen voor een huis

Huizenzoektocht en hypotheek

Huizenzoektocht en hypotheek

Lex Wonen helpt met kadastraal onderzoek en woningwaarde onderzoek zodat u meer kan financieren dan uw bod. Wij zoeken naar woningprijzen uit de regio zodat wij uw hypotheek passend kunnen maken en u niet te veel aan eigen geld hoeft in te leggen. Het overbieden op een huis ligt op de loer.

Zoekt u bestaande bouw let dan op

Op dit moment zijn er niet veel bestaande woningen in de verkoop. Er wordt soms teveel geboden op een huis waardoor u in de problemen kan komen. De hypotheek past niet bij het huis dat u heeft gezocht en dat probleem wordt wekelijks groter. Lees ook even onze FAQ pagina over “veel gestelde vragen”.

Volgorde van werken als u een huis zoekt

Heeft u een passende woning gevonden laat dan een woningwaarderapport maken. U weet uw maximale hypotheek op inkomen en u weet nu uw maximale hypotheek op woningwaarde, u kan een bod uitbrengen. LexWonen helpt met de hypotheekzoektocht zodat u passend een huis kan kopen.

Hypotheek zoeken betekend alles weten over het huis

U weet nu dat een financiering zoeken parallel moet lopen met de woningwaarde. Wilt u nog verbouwen? Laat ons berekenen hoeveel u mag en kan verbouwen. De waarde van een woning bedraagt nooit 100% van het te investeren bedrag. Lex Wonen zoekt samen met u naar de gunstigste hypotheekvoorwaarden welke bij uw situatie passen.

Hypotheekrentes zoeken minder interessant

Op zoek naar hypotheekrentes is moment minder interessant. De hypotheekrentes zijn zo laag dat zoeken naar betere voorwaarden veel belangrijker voor u zijn. Uw zoektocht naar woningwaarde en eventuele verbouwing met de waarde na verbouwing dat zijn belangrijke zaken om te ontdekken.

Ik kan alleen geen hypotheek krijgen

U bent alleenstaand of misschien wel met zijn tweeën maar u kan krijgt te weinig hypotheek. Wellicht kan u een hypotheek met broer of zus afsluiten.

Wellicht woont u nog samen maar gaat u uit elkaar? Lees meer over uit elkaar gaan en andere woning kopen.

Hypotheek zoeken met 4 personen

Ook is het mogelijk dat u een groter huis zoekt en deze koopt met een hypotheek met 3 of 4 personen. U kan bijvoorbeeld samen met ouders of vrienden een huis kopen.

Er is bijna geen bank die u helpen wil met een zoektocht naar een hypotheek met familie of tot 4 personen. LexWonen helpt u.

Verschil tussen hypotheekbanken zoeken

Er zit best wel verschil tussen de vele hypotheekbanken onderling. Voor een leek is het ondoenlijk om zelf te gaan vergelijken. Tegen de tijd dat u alle verschillende voorwaarden van hypotheekbanken heeft opgezocht zijn deze al weer gewijzigd. Ongeveer 2 keer per jaar wijzigen banken hun algemene voorwaarden.

Wijzigingen algemene voorwaarden vaak positief

Klanten hebben vaak het idee dat wijzigingen slecht zijn voor hun hypotheek zoektocht. In de praktijk is dat niet zo. Alle banken hebben de intentie om zo goed mogelijk en zo flexibel mogelijk voor de dag te komen. Het zoeken van de juiste hypotheekvoorwaarden kan pas als het huis is gevonden inclusief uw verbouwingswensen. Zie onze homepagina als u op zoek bent naar specifieke hypotheken. De woningnood dwingt jou om alles goed te inventariseren.

Samen de hypotheek gevonden die u zocht

Lex Wonen gaat samen met u op zoek naar de juiste hypotheek die past bij de woning. In sommige gevallen zal de ene bank handiger zijn dan de andere omdat u moet overbieden. U moet het overboden bedrag mee kunnen financieren. In een andere situatie kan u pas volgend jaar in de woning, ook hier zal de hypotheekzoektocht anders zijn. Sommige banken berekenen beleidsstellingsprovisie als u later naar de notaris gaat. Later passeren kan u zomaar € 5.000,- aan spaargeld kosten.

Wie is Lex Wonen?

LexWonen is erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur. Wilt u specifieke zaken weten over Lex Wonen? Lees meer over ons.

FAQ

Ik wil een huis kopen hoe weet ik wat de beste hypotheek is?

De beste hypotheek heeft alles te maken met het huis dat u gaat kopen i.v.m. de waarde. Moet u meer dan de vraagprijs betalen dan moet u dat kunnen meefinancieren anders loopt u leeg. Suggestie: Lees meer over hypotheek zoeken.

Ik zoek een hypotheek voor 4 personen kan dat?

Ja hoor, u kan een hypotheek afsluiten tot 4 personen. Allemaal eigenaar van 1 huis. |Suggestie: GA hier meer over lezen.

Ik zoek een hypotheek samen met mijn broer kan dat?

Jazeker, een hypotheek samen met uw broer of zus kan onder voorwaarden. Suggestie: Lees daar meer over.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button