Menu

Hypotheekadvies

Het hypotheekadvies voor startende huizenzoekers kost ‚ā¨ 995,- voor de eerste woning. Zonder financieel advies van een hypotheekadviseur kan u niet kopen omdat er flink wat zaken zijn die een hypotheek in de weg kunnen zitten. Bereken eerst hoeveel u kan lenen voor de hypotheek en wat u zou moeten bieden.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheekadvies

Hypotheekadvies

Hypotheekadvies op afstand of aan tafel ‚ā¨ 995,-

Hypotheekadviseur Lexwonen rekent ‚ā¨ 595,= voor hypotheekadvies als u starter bent. Het maakt daarbij niet uit of u bij ons aan tafel komt voor financieel advies of dat we dit online doen op afstand.

Wat hebben we nodig voor hypotheekadvies op afstand?

Als landelijk hypotheekadviseur hebben wij 4 documenten nodig om op afstand hypotheekadvies te mogen doen. We gaan met u beeldbellen en u toont de volgende documenten, geplaatst naast uw hoofd.

  1. Paspoort of ID
  2. Salarisstrook

Verder is het mogelijk dat u zelf enkele documenten aantoont dat u diegene bent waarmee wij het financieel advies gaan voeren. Dit kan zijn een pas van een hobbyvereniging waar uw geboortedatum op staat, rijbewijs, huurcontract, leasecontract of elk ander document. Als uw naam en geboortedatum maar vermeld worden. Alleen dan is financieel advies mogelijk. Een gewoon hypotheekgesprek zonder informatie kan maar is niet aan te raden.

Vraagt u ons hoeveel u kan lenen? Wij kunnen u dat voor 40% vertellen. De rest is afhankelijk van woningwaarde, BKR, Alimentatie, CIS, studielening of andere verplichtingen. In een hypotheekadvies gesprek in Amersfoort hebben wij onlangs alles online kunnen regelen.

Wat heeft hypotheekadviseur vooraf nodig?

Om een goed adviesgesprek aan te gaan hebben wij minimaal de bovenste 3 documenten nodig. De onderste 2 documenten tijdens de hypotheekaanvraag nodig.

  • Salarisstrook
  • BKR overzicht via bkr.nl gratis opvragen(maak bedragen indien aanwezig inzichtelijk)
  • Aanwezig saldo spaargeld
  • Werkgeversverklaring
  • Adres te kopen woning i.v.m. maximale hypotheek op woningwaarde

BKR codering en CIS kunnen hypotheekadvies dwarsbomen

Of u √ľberhaupt een hypotheek kan krijgen met een BKR codering hangt af van de soort registratie. Met een aantekening in het Centrale Informatie Systeem (CIS) kan u uw hypotheekadvies gesprek wel vergeten.¬† U komt in het CIS als er sprake is van verzekeringsfraude, een ontzegging van rijbevoegdheid of grote betalingsachterstanden.

Waarom is voor goed financieel advies de woningwaarde belangrijk

Omdat je maximale hypotheek nooit hoger mag zijn dan de taxatiewaarde (lees marktwaarde). Dus kan u op inkomen ‚ā¨ 650.000,- samen lenen? Wordt de woningwaarde door Lexwonen¬† ingeschat op ‚ā¨ 450.000,-? Uw maximale hypotheek die wij kunnen adviseren is ‚ā¨ 450.000,-. Heeft u daarentegen nog ‚ā¨ 1000.000,- spaargeld dan wordt het financieel gesprek positiever.

Woningprijzen dwingen goed financieel advies

Hypotheekadvies dient goed onderbouwt te worden waarom zaken geregeld zijn zoals ze zijn geregeld. In Doorn hadden wij een financieel gesprek waarbij de ouders alles begrepen. Het is belangrijk dat het hypotheekadvies gesprek ook door de klant zelf wordt begrepen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button