Menu

Hypotheekinformatie????Wat moet je allemaal weten?

Hypotheekinformatie kan pas compleet zijn als u ook weet welk huis u gaat kopen. Bereken eerst snel wat u kan krijgen aan hypotheek en lees daarna de belangrijke informatie.

U wil een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek omdat u uw spaargeld anders wil gebruiken?

Lees hier hoe u zonder eigen geld in de hypotheek een huis kan kopen. Wilt u weten voor hoeveel geld u kan kopen zonder eigen geld? Bereken eerst en lees dan onze tips en succesverhalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Velden met een * verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Huis kopen zonder eigen geld’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hypotheekinformatie????Wat moet je allemaal weten?

Hypotheekinformatie????Wat moet je allemaal weten?

Belangrijke informatie voor hypotheek en aankoop woning

Onderstaande punten moeten boven tafel komen! Zijn er zaken waar u geen antwoord op weet? ???? niet kopen!

 • Ik heb werkgeversverklaring en Bkr opgave via bkr.nl ????
 • Overige betalingsverplichtingen heb ik ook boven tafel????
 • Maximale hypotheek op basis van inkomen is mij nu bekend????
 • Ik weet of ik wil verbouwen in mijn droomhuis en ik ken de waarde voor en na verbouwing????
 • Verkoopprijzen van omliggende woningen zijn mij bekend????
 • Ik ben op de hoogte hoeveel eigen geld ik nodig heb????
 • Bouwkundige keuring is gedaan zodat ik veel over de woning weet????
 • Bod uitbrengen op basis van bovenstaande gegevens????
 • Koopakte met ontbindende voorwaarden zijn mij 100% duidelijk ????

Is er een punt hierboven welke u niet van belang vind om vooraf te weten? Welk onderdeel is volgens u minder belangrijk voor het hypotheekaanvraagproces?…….Lastige vraag?

Alle punten zijn even belangrijk. Ik ga u nu niet uitleggen waarom deze zaken van belang zijn maar wat er gaat gebeuren als u deze niet weet.

Hypotheekinformatie onbekend? Afwijzing komt er aan

 1. Vraagt u alleen een werkgeversverklaring op en u weet zeker dat u geen leningen heeft dan is de kans 75% aanwezig dat u een afwijzing krijgt. Heeft u een mobiel abonnement dan staat deze bijna altijd in de Bkr. Mag u rood staan? U staat niet rood, u heeft zelfs € 15.000,- positief saldo op de rekening. Alleen al het feit dat u ROOD KAN STAAN kan uw maximale hypotheek met wel € 20.000,- verlagen. Misschien heeft u wel een leaseauto of een creditcard of ooit wat gekocht via postkrediet? Het staat er in. Zonder dat u het in de gaten heeft is uw maximale hypotheek € 30.000,- lager. Gaat u het hypotheekproces in zonder vooraf BKR opgave dan past de hypotheek niet en heeft u wel kosten gemaakt. U zal deze kosten zoals taxatiekosten en gedeeltelijke notariskosten en advieskosten toch moeten betalen. BKR informatie is net zo belangrijk als een werkgeversverklaring.
 2. Als u alles weet over de BKR dan is maximale hypotheek berekenen een fluitje van een cent. U kan nu ook als u uw droomhuis bezichtigd heeft bepalen of u wil verbouwen. Wellicht aanbouw of zonnepanelen, u weet vooraf nu of dit gaat lukken en u kijkt heel anders tegen een woning aan. U ziet plotseling kansen en oplossingen. Had u niet goed geïnventariseerd dan zag u alleen maar beren! Wellicht had u zichzelf later volgepropt met kredieten terwijl u het grootste gedeelte had kunnen meefinancieren in de hypotheek. U weet ook de waarde na verbouwing. Als u dat niet vooraf weet dan kan het zijn dat u enorm veel eigen geld moet meenemen. Als dat er niet is heeft u dus wel weer de bekende kosten gemaakt die u wel moet betalen. Vaak zijn er slimme oplossingen. Correcte hypotheekinformatie is belangrijk om niet met verassingen te zitten.
 3. Weet u vooraf de waarde niet van een woning? Stel dat de marktwaarde € 7000,- lager ligt dan de vraagprijs? Weet u dat niet vooraf dan bent u de bekende kosten weer kwijt. U moet namelijk niet alleen de kosten koper betalen maar ook het bedrag dat u te veel heeft betaald. Maximale hypotheek is de marktwaarde en dit bepaald ook uw eigen geld.
 4. U heeft uw droomhuis bezichtigd en de woning ziet er perfect uit. Vorig jaar nog helemaal geschilderd en betimmerd. Laat u de woning niet bouwkundig keuren dan kunnen de noodzakelijke onkosten op termijn u opbreken. Bouwkundige informatie is belangrijk.
 5. Een bod uitbrengen kan u dus pas doen als u alles weet. Stel de vraagprijs is € 10.000,- te hoog en u heeft een slordige € 24.000,- aan onkosten die moeten gebeuren? Dit is dus een praktijkvoorbeeld uit september 2019. Deze klant had € 10.000,- extra nodig anders ging de woning niet door en hij had wel alle kosten. Klant kwam er later achter dat er via de schoorsteen lekkage was en dat de aanbouw dusdanig was gebouwd dat er reeds verzakkingen waren.
 6. Het uitbrengen van een bod moet altijd vergezeld gaan met ontbindende voorwaarden. Doet u dat niet dan zet de makelaar deze er in, geheel eenzijdig in het voordeel van de verkoper. Laat in de koopakte vermelden wanneer u de woning niet wil kopen. Dat is dus voorbehoud van financiering, bijvoorbeeld bij tegenvallende bouwkundige keuring of als de taxatiewaarde tegenvalt. Let op! Lease contracten van ketels gaan altijd over naar de koper. Let op erfdienstbaarheden. Het zou fijn zijn dat u vooraf weet dat de buurman gebruik mag maken van uw tuin om naar zijn woning te gaan. Als er 1 punt in de koopakte niet duidelijk is DAN NIET TEKENEN. U ontvangt eerst een voorbeeld(concept). Hier staan dan de belangen van een ieder in.

Hypotheek is afhankelijk van koopakte en taxatie

Informatie van taxatie, koopakte inclusief de bouwkundige keuring bepalen of u succesvol kan kopen.

Lex Wonen erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur

Lex Wonen Advies aankoop en hypotheek

Lex Wonen Advies aankoop en hypotheek

Uiteraard kan u er voor kiezen om voor elk onderdeel vakmensen in te schakelen. Dit kost u handen vol geld. Via Lex Wonen heeft u alles onder 1 dak. U weet vooraf hoeveel eigen geld u nodig heeft en u wordt geheel ontlast. Kijk ook even op de homepage van Lex Wonen en de werkzaamheden.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button