Menu

Hypotheeklasten berekenen

Hypotheeklasten berekenen

Hypotheeklasten berekenen

Met het berekenen van de hypotheeklasten gaat iedereen uit van aflossen in 30 jaar. Goedkoopste hypotheek is aflossen in wellicht 50 jaar. Ga nu jouw hypotheeklasten berekenen en lees hoe lexwonen omgaat met hypotheekberekening en aflossingsstrategie in 60 jaar.

Voorbeeld hypotheeklasten berekenen

Stel je hebt € 350.000,- aan hypotheek nodig. Je gaat naar een hypotheekadviseur of bank en die rekent piek fijn uit dat je maandlasten gedurende 30 jaar € 1166,- per maand bedragen. Ik ga er gemakshalve vanuit dat de hypotheekrente 30 jaar hetzelfde is en de woning een taxatiewaarde van € 350.000,- heeft.

Hypotheeklasten berekenen via Lexwonen

Laagste hypotheeklasten

Laagste hypotheeklasten

Lexwonen berekend de hypotheekuitgaven anders. Wij kijken niet alleen naar het huidige inkomen maar ook naar het inkomen op pensioendatum. Stel dat je op pensioendatum nog maar € 200.000,- kan lenen. Hoe wordt dan de hypotheekberekening?

Een hypotheekdeel van € 175.000 annuïtair aflossen en een deel van € 175.000,- aflossingsvrij. Je krijgt dan een geoptimaliseerde hypotheeklast van € 810,- per maand. Je mag de helft van de waarde van de woning aflossingsvrij afsluiten. Door deze constructie bespaar je rechtstreeks in de maandlast.

Na 30 jaar vervalt het hypotheekcontract en kan je elders of bij de zelfde bank opnieuw je hypotheeklasten berekenen. De woningwaarde zal wellicht 3 keer zo hoog zijn, dat is nu niet meer interessant. Die € 175.000,- die aflossingsvrij was kan opnieuw aflossingsvrij worden afgesloten omdat de hypotheek altijd lager is dan de helft van de woningwaarde op dat moment. Gaan wij er vanuit dat de hypotheekrente hetzelfde is dan betaal je € 225,- per maand.

Hypotheekaflossing uitsmeren over 60 jaar

Met hypotheeklasten berekenen gaat Lexwonen de hypotheekkosten uitsmeren over 60 jaar.

Hypotheeklasten berekening houd rekening met pensioeninkomen

Wij moeten rekening houden met het inkomen op pensioendatum. Is dat inkomen te laag dan krijg je geen nieuwe hypotheek. Het is dus belangrijk dat wij met het calculeren van de maximale hypotheek op pensioendatum een zekere veiligheidsmarge inbouwen.

Hogere hypotheek mogelijk op pensioendatum

Positief nieuws is dat je met pensioeninkomen veel meer kan lenen dan met hetzelfde inkomen uit arbeid. Hier een uitgewerkt voorbeeld. Ben jij tussen de 18 jaar en 56 jaar en verdien jij bruto € 75.000,-? Jouw maximale hypotheek in 2022 bedraagt € 397.000,-. Ben jij met pensioen en heb je hetzelfde inkomen? Een hypotheek van € 522.000,- is mogelijk.

Hogere hypotheekrente betekend hogere hypotheeklast en lagere maximale hypotheek

Stel nu dat op pensioendatum de hypotheekrente hoger is dan kan je minder lenen en worden de maandlasten hoger.  Ook verlaagt een hogere hypotheekrente de maximale hypotheek. Omdat je op pensioendatum méér kan lenen is een uitgekiende hypotheek constructie mogelijk via lexwonen.

Oversluiten of bieden?

Zoek jij een huis? Houd er rekening mee dat hoger bieden dan de vraagprijs een must is.

Heb je op dit moment een hypotheek? Zou jij ook de hypotheek willen uitsmeren over de rest van je leven zodat de hypotheeklasten enorm dalen? Vul het formulier in zodat wij jouw hypotheeklasten kunnen berekenen.

Ik wil lagere hypotheeklasten op mijn bestaande woning of nieuwe aan te kopen woning.

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button