Menu

Kadaster

In het kadaster vindt je talrijke belangrijke informatie die je moet weten voordat je ergens gaat wonen. Wonen zonder kadastraal onderzoek is een risicovolle onderneming.

Wat heeft verkoper betaald in het verleden

Als eerste kunnen we de koopsom zien van de woning die hij in die tijd heeft betaald. Deze koopsom is van belang om de huidige marktwaarde te bepalen. We zoeken naar referentiewoningen, dus woningen die dezelfde afmetingen hebben en in die regio staan.

Ook daar gaan we de prijzen mee vergelijken. Uiteraard moet het bezichtigen en een eventuele bouwkundige keuring de doorslag geven v.w.b. de marktwaarde. Als deze werkzaamheden moeten gebeuren. Waarde huis bepalen is belangrijk om te weten hoeveel eigen geld je nodig hebt.

 Eigenaar sinds

In het kadaster staat ook wie de eigenaar is of wie de eigenaars zijn. Ook dit is belangrijk voor het vervolg. De partner moet altijd toestemming geven voor de verkoop van de woning.

Wonen met een bedrijf aan huis?

Indien bij omschrijving kadastraal object ” Wonen” staat dan is het pand uitsluitend bestemd voor wonen. Een bedrijf mag daar dus niet gevestigd worden. Wat voor bedrijfje u ook heeft eventueel raadpleeg altijd de gemeente.

Publiekrechtelijke beperkingen

Deze beperkingen bepalen wat u wel en wat u niet mag doen met uw woning. Als voorbeeld; Voorschriften verbouwing, kapverbod, een verbod om in een pand te wonen. Het zou toch wel triest zijn als je een huis zou kopen en je kan deze woning niet zoals je wenst bewonen.

Grootte

Handig om te weten of de oppervlakte van de kavel wel klopt, ook dit staat vermeld in het kadaster. Al deze gegevens heb je nodig om ook referentiewoningen te kunnen vergelijken met uw droomwoning.

Taxatiewaarde en Kadaster

Jij hebt een leuke eengezinswoning gezien in je eigen woonplaats. Helaas zijn er de laatste 15 jaar daar geen woningen verkocht. Het is voor een taxateur dan lastig om een taxatierapport te maken. Wat doet een taxateur?

De taxateur gaat naar referentiewoningen kijken in het kadaster. Je zet dan de te koop staande woning in het systeem en hij pakt dan 10 gelijkwaardige woningen met dezelfde woonoppervlakte etc.  en geeft dan de laatste transactie prijzen weer. Door indexatie kunnen we dat dan herleiden naar de marktprijs van vandaag de dag. Kadaster is onmisbaar voor ons.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button