Menu

Kan ik mijn huurhuis kopen

Hoe koop ik mijn huurhuis?

Hoe koop ik mijn huurhuis?

Update 9 januari 2023

U kan uw huurhuis kopen en daardoor heeft u meestal minder spaargeld nodig als u het slim speelt.‚úÖ U bent de hoge huurprijzen helemaal zat en u mag uw huurwoning kopen? U kent uw eigen huurwoning dat is een pre. Als u overweegt uw huurhuis te kopen is het handig dat u weet dat u niet kan worden overboden. Bereken snel of u de huurwoning kan kopen in 2023. Door juiste taxatie en fiscale mogelijkheden minder eigen geld nodig.

Bereken hypotheek

  • Hidden
  • Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


    Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Kan ik mijn huurhuis kopen ‚úÖ

Kan ik mijn huurhuis kopen ‚úÖ

Kan ik mijn huurhuis kopen met mijn inkomen?

Steeds vaker worden huurwoningen goedkoper aangeboden om te kopen. Vraag uw erkend aankoopbemiddelaar en hypotheekadviseur hoe te handelen. Koop uw eigen huurwoning zodat u minder eigen geld kwijt bent. Dat kan namelijk omdat u vaak korting krijgt. 

Heeft u de berekening gemaakt zodat u weet of u uw eigen  huurwoning kan kopen zonder eigen geld in hypotheek? Wij kunnen u goed helpen van het begin tot het eind van het kooptraject. 

Landelijke aansluiting taxateurs netwerk

Uw eigen huurwoning kopen kan als u de waarde van de huurwoning weet als hij leeg staat. Dit is weer belangrijk voor de hypotheek. Weet vooraf of u eigen middelen in de woning moet stoppen.

Kan ik mijn huurwoning kopen zonder eigen vermogen er in te stoppen?

In elke hypotheek moeten kopers vaak tussen de ‚ā¨ 6000 en de ‚ā¨ 13.000 aan eigen geld gebruiken. Met name bij uw eigen huurwoning hoeft dat soms niet als u niet het meeste hoeft te betalen bij de verhuurder.

Mijn huurwoning kopen van woningbouwvereniging

Vraag aan de woningbouwvereniging of u uw eigen huurwoning  mag kopen. Koopt u op dit moment een huis dan heeft u vaak veel eigen geld nodig. Wij kunnen u vaak helpen met een huis kopen zonder eigen geld.  

Gaat u een huis kopen van woningbouwvereniging dan moet u er aan denken dat u de woning laat splitsen, wij zorgen voor de juiste route. In sommige gevallen zijn deze kosten voor de verkoper, meestal moet u dit zelf betalen als u uw eigen huurhuis wil kopen.

Eigen huurwoning kopen voordeliger dan bestaande koophuis kopen

mijn eigen huurwoning kopen

mijn eigen huurwoning kopen

Eigen huurwoning kopen is een stuk goedkoper dan een bestaande woning op Funda uitzoeken. Uw eigen huurhuis wordt meestal veel goedkoper aangeboden en vaak met korting. Door deze korting heeft u bij ons  meestal geen eigen vermogen nodig voor in de hypotheek.

Uw taxatiewaarde ligt dan hoger dan de aankoopsom van uw huurhuis. Hierdoor is eigen huurwoning  kopen een riante oplossing om uw eigen geld op de bank te laten staan.

Ik wil mijn huurhuis kopen?

Uw eigen huurwoning kopen? Wij regelen voor u de hypotheek met de laagste hypotheekrente en regelen de koopakte met de ontbindende voorwaarden. U moet exact weten waar u aan toe bent. Ook een bouwkundige keuring bevelen wij u altijd aan. Niemand kent de woning zo goed als u zelf. Wel handig dat u vooraf weet wat u de komende 10 jaar te wachten staat aan kosten.

Mijn eigen huurwoning kopen zonder gedoe

Heeft u gewoon een baan en u wilt gewoon uw eigen huurwoning kopen bel ons dan even.¬†Wij kunnen heel veel voorbeelden geven hoe een eigen huurwoning kopen zou moeten verlopen.¬†Als ik dit allemaal moest bloggen dan had ik een blog van wel 100 pagina’s.¬†Uw persoonlijke situatie zoals inkomen, gescheiden, BKR etc. is persoonlijk en voor iedereen anders.¬†Ook de leeftijd kan een rol spelen voor de aankoop van uw huurhuis.

Eigen huurwoning kopen met intentieverklaring

Uw eigen huurwoning kopen zonder vaste baan dat kan vaak. Kan u een werkgeversverklaring krijgen met een intentieverklaring dan is dat geen probleem. Krijgt u geen intentieverklaring omdat u bijvoorbeeld net daar werkt dan kan u onder bepaalde voorwaarden toch kopen.

Kan u ons jaaropgaven van de laatste drie volle jaren verstrekken? Deze jaaropgaven mogen van verschillende werkgevers zijn. Vraag ons om de voorwaarden. Vaak komt het kopen van eigen huurhuis dicht bij door onze werkzaamheden.
Bel ons nu.

Huurwoning kopen makkelijker door de lage rente

Eigen huurhuis kopen is makkelijker geworden door de lage rentestand. Hoe lager de hypotheekrente des te meer hypotheek u krijgt. Vanaf 2018 veranderen de hypotheekregels. Dat betekend niet dat dit nadelig voor u hoeft te zijn.

Eigen huurwoning kopen want u kent uw eigen huis

Omdat de woningbouwverenigingen woningen vaak verkopen heeft u een kans uw eigen huurwoning te kopen. Vraag uw verhuurder of u de huurwoning kan kopen. Vaak laten ze een taxatierapport maken zodat u de waarde weet. Vervolgens krijgt u een korting omdat u altijd gehuurd heeft. Door deze korting kan u via ons alle kosten meefinancieren. Hierdoor heeft u geen eigen middelen nodig voor de hypotheek.

Huurhuis kopen 

Het hoeft niet altijd om uw eigen huurwoning  te gaan. Het kan ook om een huurwoning gaan van de woningbouwvereniging die te koop staat. Waarde van de woningen in de regio zijn van belang voordat u een ex huurhuis gaat kopen.

Laat uw huurwoning bouwkundig keuren. Weet wat u koopt. Lukt het niet om je eigen huurhuis te kopen? Je kan ook een huis kopen met 4 huurders.

Kan ik mijn huurhuis kopen zonder vaste baanūüŹ†?

Heeft u geen vaste baan maar kan u wel uw inkomen van de laatste drie voorgaande volledige jaren aantonen? Zo ja dan kan u uw eigen huurwoning kopen. Het is natuurlijk wel de vraag of dit inkomen voldoende is. Wellicht samen met familie een huis kopen of samen met uw partner. Bel ons voor meer informatie zodat u zich niet meer hoeft af te vragen of u uw huurhuis wel kan kopen.

Meer weten over LexWonen

Wilt u meer weten over Lex Wonen? Kijk dan op onze homepage.

 

 

1. Ik kan mijn huurhuis kopen waar moet ik aan denken?

Als u een keurige huurder bent geweest dan krijgt u vaak korting op de woning. Als u het slim speelt met de bank dan heeft u vaak minder eigen vermogen nodig voor de hypotheek. Denk ook aan de huidige staat van de woning, wellicht denken aan een bouwkundige keuring.

2. Is een huis kopen goedkoper dan huren?

Vaak is een huis kopen goedkoper dan een huis huren. Denk er wel aan dat u de woning wel moet onderhouden en verzekeren. U w maandlasten zullen lager liggen als u een huis koopt.

3. De verhuurder wil mijn huurwoning verkopen kan ik deze woning kopen?‚≠ź

Maak hier de berekening of u uw huurhuis kan kopen. Let op! U heeft huurdersrechten. Een verhuurder kan u zo maar niet het huis uitzetten.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button