Menu

Mag ik zelf een koopakte maken?

Zelf nooit koopakte opmaken

Zelf nooit koopakte opmaken

Iedereen mag een koopakte maken maar ik ontraad het om zelf een koopovereenkomst te maken. Vaak gaat het niet goed omdat men op belangrijke plaatsen bijvoorbeeld vermeld:

  1. niet van toepassing
  2. nader te bepalen
  3. z.s.m.

Zomaar even wat kreten wat een lange vertraging van de bank betekent. Ga zelf niets doen waar je geen verstand van hebt. Het is heel verleidelijk om zelf een paar pagina’s in elkaar te knutselen.

Wie wil er nu zelf een koopovereenkomst maken?

Je moet er toch niet aan denken om zoveel pagina’s zelf in te vullen. Welk soort klanten hebben er behoefte aan om zelf een koopakte te maken?

Het zijn die mensen die eigenlijk geen makelaar willen inschakelen voor de verkoop van het huis. De woning is al verkocht alleen nu moet er nog een koopakte opgemaakt worden. Deze koopovereenkomst maakt normaal een makelaar.

Laat koopakte maken door notaris

Verkoopt u een huis zonder tussenkomst van een makelaar? Laat dan altijd de notaris een koopakte maken. Het handigste is eigenlijk dat de koopakte gemaakt wordt door de notaris waar ook de overdracht van de woning plaatsvind, de passage dus.

Kopers kiezen altijd de notaris uit. Je moet weten dat de kosten van een koopakte altijd voor rekening is van de verkoper. Laat jij nu een koopakte door de notaris opstellen waar ook de overdracht plaatsvind dan scheelt je dat veel geld. Zoek je zelf naar een notaris die uitsluitend de koopakte opmaakt dan kost je dat veel meer geld.

Wat kost een koopakte opmaken bij notaris?

Opmaken van een koopovereenkomst door de notaris zal tussen de € 100,- en de € 300,- bedragen als daar ook de overdracht plaatsvind. Wij hebben ook al meegemaakt dat de notaris dit gratis deed i.v.m. hypotheek in Veenendaal.

Ga nooit zelf een koopakte in elkaar zetten, voorkom frustraties en veel vragen van de kredietverstrekker die de hypotheek moet verstrekken.

Hoeveel kan ik lenen?

Wil jij weten hoeveel je kan lenen?

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maximale hypotheek en je bod weten

Alles komt in de koopakte te staan. Je moet tegenwoordig zeker weten wat je moet en kan betalen voor een huis. Overbieden op een huis gebeurd overal, hiermee kunnen wij jullie landelijk helpen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button