Menu

Plattelands hypotheek

Plattelands hypotheek voor plattelands woning

Plattelands hypotheek voor plattelands woning

Een plattelands hypotheek voor een plattelands woning of boerderij is geen probleem. Buiten wonen op het platteland heeft zo zijn voordelen. Genieten van de natuur. Een hypotheek via Lex Wonen kan zowel op agrarische bestemming als woonbestemming. Let op, recreatie bestemming altijd onmogelijk. Bereken voor hoeveel geld u kan kopen voor een huis of boerderij met plattelands uitzicht.

Bereken hypotheek

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw maximale hypotheek tot 4 inkomens.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Plattelands hypotheek agrarische bestemming

U heeft een schitterende plattelands woning of boerderij gevonden met een agrarisch bestemmingsplan . Onder voorwaarden kan u deze woning kopen. U zal moeten aantonen dat u niet verplicht bent om agrarische activiteiten te ondernemen! Dit kan u opvragen via de verkopend makelaar die de plattelands woning verkoopt. Wij vragen hier altijd om.

Voor alle aanvragers geld dat hun huidige baan  geen enkele affiniteit heeft met agrarische werkzaamheden of het boeren leven. Verpleging, politieagent, supermarktmedewerker geen enkel probleem. Bent u werkzaam als slagersknecht dan zal deze plattelands hypotheek met bestemmingsplan agrarisch niet lukken. Aanvragers zullen ook een document moeten tekenen dat ze ook in de toekomst geen agrarische activiteiten zullen gaan uitvoeren. Kijk ook even op startershypotheek voor eerste woning.

Plattelands woning met woonbestemming

Is de bestemmingsplan Wonen dan geld ook hier dat er geen enkel verband mag bestaan tussen de huidige werkzaamheden en het boerenbedrijf. Al is het maar voor 50%, u krijgt geen hypotheek. Elke aanvrager zal ook in deze situatie er voor tekenen dat hij/zei geen agrarische activiteiten gaan ontplooien.

Bedrijf vestigen verboden op platteland

Zoals het ook voor woonhuizen geld, een bedrijf vestigen met een plattelands hypotheek is verboden. Lex Wonen regelt hypotheken samen met broer of zus.

Mocht u zelf niet in staat zijn om een plattelands woning te kopen dan wellicht wel met uw broer of zus.

Waar is een plattelands hypotheek voor bedoeld

Een plattelands woning is bedoeld om te wonen en te genieten van de natuur. Geen agrarisch ogende werkzaamheden en geen kamerverhuur of vakantieverhuur. Kijk ook op de startpagina van LexWonen.

Kosten koper van agrarische woning

U moet de kosten koper uit eigen zak betalen. Kosten koper bedragen ongeveer 5% van de koopsom van de plattelandswoning. Vaak is het mogelijk om gedeeltelijk de kosten in de plattelands hypotheek mee te financieren. Meer weten over ons?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button