Menu

Rente stijging

Rente stijging

Rente stijging

Een stijging van de hypotheekrente betekent dat je veel minder kan lenen. Dat je maandelijks hogere maandlasten hebt begrijpt iedereen wel. Hoeveel kan ik minder lenen door de rente stijging 2022?

Wanneer krijg je een rente stijging

Rente stijging ontstaat als de inflatie hoger wordt. Een oververhitte economie is daar meestal de oorzaak van. Huizenkopers trekken zich niet zo heel veel aan van een stijgende hypotheekrente maar het is wel belangrijk voor hun om te weten dat:

  1. bij stijgende hypotheekrente je minder kan lenen
  2. maandlasten fiks hoger worden

Bereken wekelijks hoeveel je kan lenen omdat stijgende hypotheekrente de hypotheek verlaagt. Bereken gelijk wat je zou moeten bieden op je droomhuis.

Kan ik dit huis kopen en wat moet ik bieden?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Verwachting van wat je moet bieden op huizen is in 2022 nog steeds hoog.


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Rente stijging en maximale hypotheek

Hypotheekrente stijging

Hypotheekrente stijging

Lexwonen is erkend aankoopmakelaar en hypotheekadviseur. Wij zitten midden tussen de onderhandelingen en hypotheekberekeningen zodat wij de kern van het probleem kunnen beschrijven. Kijk hier even voor de goedkoopste hypotheekverstrekkers.  Hier een voorbeeld van Lars en Kevin die samen een huis zochten in Zevenaar sinds bijna een jaar.

De broertjes konden € 397.000,- aan hypotheek krijgen maar het eigen geld was een probleem. Om te overbieden op een huis was er zeker € 40.000,- eigen geld nodig. Nu de hypotheekrentes hoger zijn in 2022 kunnen ze nog € 379.000 lenen. Rente stijgingen hebben een negatieve invloed op je hypotheekhoogte. Lars en Kevin hadden hun eigen geld voor elkaar maar op dit moment is het probleem dat de huizenprijzen omhoog schieten.

Verwachting van huizenprijzen is nog steeds stijgende. Door hogere hypotheekrente kan het zijn dat de stijgende lijn minder stijl zal zijn.

Prognose lexwonen hypotheekrente stijging

Prognose rentestijging

Prognose rentestijging

Kijk eens op onze blog over prognose hypotheekrente, daar lees je alles over de verwachtingen over het verloop van de hypotheekrentes. Wil jij weten wat je nu nog kan lenen met je inkomen omdat je wil kopen? Of wil jij weten wat je zou moeten bieden om een huis te kunnen kopen? Ga naar de homepage lexwonen.nl en klik door naar de pagina waar jouw interesse ligt.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button