Menu

Samenwonen en hypotheek

Samenwonen en hypotheek aanvragen doen wij 7 dagen per week. Het is echter wel een verschil of je gaat samenwonen en beiden de eerste woning gaat kopen of niet. Let goed op wat wij meemaken en zoals het goed gaat. Hier voorbeelden van:

  1. Samenwonen en voor beiden de eerste hypotheek
  2. Samenwonen en je partner heeft een eigen huis
  3. Gaan samenwonen en voor beiden wordt het de tweede woning

Samenwonen en voor iedereen de eerste eigen huis

Ga je samenwonen en voor jullie beiden is het de eerste hypotheek dan is het relatief makkelijk. Zie je een huis te koop staan en je wil samen dat huis kopen? Is de vraagprijs ‚ā¨ 450.000,- en je doet een bod van ‚ā¨ 450.000,- dan krijgen jullie samen 1 hypotheek met 2 delen. Omdat jullie samenwonen en 1 hypotheek krijgen krijgt ieder 1 deel van ‚ā¨ 225.000,-. Ieder dus de helft. Let op met het aankopen. De vraagprijs kan wel ‚ā¨ 450.000,- bedragen maar als de woning ‚ā¨ 425.000,- taxatie heeft dan zullen jullie samen ‚ā¨ 25.000,- extra geld moeten ophoesten. Je kan nooit m√©√©r lenen dan de taxatiewaarde. Lexwonen.nl berekent het voor jullie.

Samenwonen en hypotheek is voor partner al de tweede?

Heeft je partner een eigen huis en jullie willen gaan samenwonen en samen een ander huis kopen dan geld het volgende. Koop je een huis voor ‚ā¨ 600.000,- dan krijgen beiden een hypotheek van ‚ā¨ 300.000,-.¬† Bedraagt de overwaarde ‚ā¨200.000,- dan dient deze ingebracht te worden. Samenwonen maar niet samen delen. De persoon die voor het eerst een huis koopt krijgt dan een deel van ‚ā¨ 300.000,-. De partner krijgt dan een deel van ‚ā¨ 100.000,- hypotheek omdat de overwaarde zijn hypotheekaandeel verlaagt. De een heeft hogere lasten dan de ander.

Samenwonen terwijl beiden een eigen huis hebben

Gaan jullie samen één huis kopen en dus samenwonen dan moet u goed opletten. U krijgt op slechts een woning een overbruggingshypotheek. Dat betekent dus dat 1 huis verkocht moet worden voordat u een ander huis kan kopen. Een overbruggingshypotheek krijgt u op slechts een woning.

U dient de overwaarde van beide woningen in de nieuwe hypotheek in te brengen. Stel u koopt een huis voor ‚ā¨ 800.000,- stel nu dat de een een overwaarde heeft van ‚ā¨ 100.000,- en de ander heeft een overwaarde van ‚ā¨ 200.000,-? Dit geld zal moeten worden ingebracht worden waardoor er gezamenlijk minder hypotheek nodig is.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button