Menu

Scheiding en Hypotheek

Pas gescheiden maar u wil toch een huis kopen met een hypotheek omdat huren lastig is en duur. Scheiden en hypotheek gaan moeilijk samen, bereken eerst voor hoeveel u kan lenen ondanks scheiding.

 • Hidden
 • Bereken online uw maximale hypotheek omdat u uit elkaar gaat


  Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Scheiding en Hypotheek
Scheiding en Hypotheek

In scheiding huis kopen onmogelijk

Ligt u net in scheiding dan is een huis kopen onmogelijk. Pas als u gescheiden bent en in het bezit bent van onderstaande documenten.

 • Scheidingsconvenant
 • Uitspraak rechter( ook wel beschikking genoemd)
 • Inschrijving burgerlijke stand
 • Eventueel akte van Verdeling

Heeft u deze documenten dan kunnen wij met u aan de slag. Omdat wij zowel aankoopmakelaar als hypotheekadviseur zijn heeft u alles onder 1 dak. Hierdoor kan u ook een woning kopen zonder eigen geld of met minder eigen geld.

Indien scheidingsdocumenten ontbreken

U wilt een hypotheek maar er ontbreken documenten ? Neem contact op met:

 • Advocaat
 • Mediator
 • Degene die de scheiding voor jullie heeft geregeld

Is dit allemaal onvoldoende bel dan de rechtbank op waar de scheiding formeel is geregeld. Vertel hun dat je scheidingsdocumenten nodig hebt i.v.m. een hypotheek. Woont u ongehuwd samen en gaat u uit elkaar? Lees hier meer over samenlevingscontract verbreken en hypotheek.

Geen scheidingspapieren geen hypotheek

Heeft u om welke reden dan ook niet al uw scheidingsdocumenten op orde dan kan u geen huis kopen tot 12 jaar na de scheiding.

Het is niet mijn wet maar zo zit de wet in elkaar. De overheid is bezig om deze periode in te korten. Voorlopig zullen wij ook in 2019 het moeten doen met 12 jaar. Daarna dus geen documenten meer nodig.

Scheiding en hypotheek gaan niet samen

Helaas kan u gedurende het verloop van een scheiding geen huis kopen, ook niet na schriftelijke beloftes van uw ex-partner. U kan beter met ons contact opnemen als u alle scheidingsdocumenten in uw bezit heeft.

Scheiden maar in huidige woning blijven

Scheiding is nog niet uitgesproken maar u wil in eigen woning blijven wonen door alleen een hypotheek te nemen. Indien u voldoende inkomen heeft en de hypotheek past dan is dat mogelijk. Het kan ook zijn dat u de overwaarde moet delen met uw ex-partner. Het maakt het allemaal lastiger.

Huis kopen met familie

Er is toch nog een mogelijkheid om een huis te kopen ondanks dat u gescheiden bent en te weinig inkomen heeft. Lees onze blog: samen met familie een huis kopen.

Scheiding BKR en hypotheek

Gescheiden en een bod op een huis doen is al lastig genoeg maar echt niet onmogelijk. Raadpleeg wel de bkr hoe uw financiële verleden en toekomst er uit ziet. Vaak is dit een halt voor de hypotheek. Roodstand mogelijkheden , kredieten, leaseauto’s en creditcards bederven vaak het feestje.

Kijk hierboven verder voor de link naar de bkr en kies voor Premium. U ontvangt dan een link binnen 24 uur, mail ons het pdf.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Groningen

Lees meer
Call Now Button