Menu

Tijdelijk huren

Tijdelijk huren

Tijdelijk huren

Tijdelijk woonruimte huren omdat je ander huis gaat kopen? Grootste probleem op dit moment is wel het tijdelijk huren van een woning omdat je huis wordt verkocht. Vaak heb je dat geld nodig om een nieuw huis volledig te financieren.

Tijdelijk woonruimte huren

Huis huren

Huis huren

Het tijdelijke huren van een woonruimte en het regelen van de hypotheek is via Lexwonen binnenkort onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Lexwonen verhuurt binnenkort een woning in de regio van Veenendaal en Rhenen als u een ander huis wil kopen. Helaas is op dit moment helemaal niets te huur door de crisis op de huizenmarkt. Woningprijzen zijn abnormaal hoog.

Huurhuis huren in regio Veenendaal elders kopen

Het is even niet anders. Wellicht koopt u een woning in Breda en heeft tijdelijk onderdak nodig. Lexwonen helpt u met de aankoop, hypotheek en tijdelijke woonruimte. Het is even reizen maar de vooruitzichten van je nieuwe huis  vergoed veel. Lexwonen heeft hier lang over nagedacht. Binnenkort is het zover en kunnen wij u echt alles aanbieden om zorgeloos een ander huis tijdelijk te huren in Veenendaal.

Ander huis kopen en voor een korte periode een huis huren is uitgekiend financieren en kopen via Lexwonen. Sinds 2022 zit het allemaal tegen en is huren nu kansloos.

Hypotheek regelen en tijdelijk huren onder 1 dak

Tijdelijk woonruimte huren en financieren

Tijdelijk woonruimte huren en financieren

Huurwoning huren tot aan de overdracht van je nieuwe koophuis is waar lexwonen lang over heeft nagedacht. Hoe fijn is het niet om je alleen bezig te houden met de hypotheek en de verkoop van je huis onder begeleiding van Lexwonen.

Koper wil eerder in jouw huis of jij kan pas later in de woning. Tijdelijk huren van een huurwoning terwijl wij ook uw hypotheek regelen.

Tijdelijk huren woonruimte en hypotheek gaat altijd samen

Lexwonen koppelt het tijdelijk huren altijd aan een hypotheek. Je kan bij ons dus geen huis huren zonder dat wij de financiering doen van het aan te kopen huis. Zoekt u dus alleen een huurwoning dan kunnen wij u nooit helpen, ook niet voor een weekend.

Huren versus kopen

Kijk eens op huurwoning Veenendaal en zie de verschillen tussen kopen en huren. Overweeg je namelijk wat anders te kopen wat niet lukt? Wij regelen hypotheken met 4 personen.

Voorbeeld tijdelijke huur en hypotheek

Huurhuis tijdelijk huren

Huurhuis tijdelijk huren

Hier een voorbeeld van een huis kopen en tijdelijk een woning huren via Lexwonen.nl. Stel jullie kunnen op inkomen € 600.000,- aan hypotheek krijgen. Huidige overwaarde € 150.000,-. Totale financieringsmogelijkheid bedraagt dus € 750.000,- als de woning verkocht is. Uiteraard kan je wel een overbruggingshypotheek krijgen maar je kan meestal niet 100% overbruggen bij de bank.

Jullie zien een woning met een vraagprijs van € 650.000,-. Tegenwoordig moet je hoger bieden op een woning om te kunnen kopen. Hoeveel hoger bieden op dat huis? Lexwonen helpt jou met overbieden. Maximaal kan je € 100.000,- nog overbieden. Lexwonen kijkt naar de verkopen in de regio en overlegt met taxateur.

Zolang je woning nog niet verkocht is kan dat lastig zijn om wat anders te kopen. Stel nu dat jij een koper hebt die er snel in wil. Koper van jouw huis bied jouw veel extra geld. Weet dan dat er bij Lexwonen een mogelijkheid is om woonruimte tijdelijk te huren.

Tijdelijk huis huren tot aan de notaris

Woning huren tot aan de overdracht

Woning huren tot aan de overdracht

Uiteraard wordt alles goed doorgesproken en afgesproken. Is de overdracht geweest  en hebt u uw nieuwe woning gekregen dan is het ook belangrijk dat u onze huurwoning verlaat zoals besproken.

Verbouwen? Hoe lang huurhuis tijdelijk huren

Willen jullie een verbouwing in de nieuwe woning en kunnen jullie derhalve nog niet in je nieuwe huis wonen? Denk goed na over verbouwingen en de tijd die jullie nodig hebben om in te richten. Na jullie afgesproken huurperiode komen andere klanten van Lexwonen in de tijdelijke huurwoning.

Maak goede afspraken met de vakmensen die uw woning gaan opknappen.

Voorwaarden huurhuis huren

Hier leest u gedeeltelijk de voorwaarden als u via Lexwonen huurhuis huurt en de hypotheek regelt. Huurprijs is per maand en altijd huurt u een hele maand en geen gedeelte van een maand.

Voorbeeld

Jullie hebben een huis gekocht en de overdracht van jullie huis is op 1 april. Voor 1 april moet jullie huis dus helemaal leeg staan en klaar zijn voor de verkoop. Op de dag van de overdracht gaat u samen met koper kijken of woning leeg is zoals besproken.

Jullie spreken met lexwonen af dat jullie vanaf 1 maart huis huren tot en met 31 mei.  Overdracht van jullie woning is op 15 mei. U huurt het huis dus 3 maanden. Gaat u eerder dan 31 mei uit de woning dan betaald u wel de huur tot 31 mei.

Is de overdracht van uw nieuwe koophuis plotseling eerder dan dient u dus wel de volledige afgesproken termijn te betalen.

Paar dagen langer huis huren

Het gebeurd niet zo heel vaak maar stel de overdracht is 4 dagen later. Indien wij de huurwoning niet verhuurd hebben en er zijn geen werkzaamheden te doen aan de woning? Het is dan mogelijk dat u een paar dagen langer kosteloos in de woning verblijft.

Tijdens de huurperiode verhuurperiode verlengen

Door verschillende oorzaken wilt u uw huidige tijdelijke huurhuis langer huren en vraagt u verlenging aan. Wilt u langer dan 5 dagen extra huren dan telt weer de gehele maand. Let op! Het verlengen van een verhuurperiode is niet gebruikelijk. Verhuurperiode verlengen is lastig door de woningnood en omdat de volgende klant zich aandient.

Tijdelijk huren en schoon opleveren

Vooraf bespreken wij de datum wanneer u de woning verlaat. Wij doen dan samen een rondje door de woning.  U dient de woning schoon achter te laten.

 

 

Kan ik via Lexwonen ook tijdelijk een woning huren omdat ik een ander huis ga kopen⭐?

Ja, als Lexwonen voor u de hypotheek regelt en de eventuele aankoop van de woning dan verhuren wij tijdelijk aan u een huurhuis. Lexwonen verhuurt alleen hele maanden. Gaat u dus halverwege de overeengekomen periode uit de woning dan zal u de volledige periode wel moeten betalen.

Wij hebben een huis gezien en we hebben een hypotheek nodig en tijdelijk een huurhuis, hoe nu verder?

Lexwonen gaat eerst berekenen hoeveel kans u maakt op een huis. Is het huis aangekocht en de hypotheek akkoord bevonden pas dan zit u vast aan de huurovereenkomst tijdelijk huren. Gaat een hypotheek dus niet door dan vervalt het tijdelijke huurcontract. U zit dan niet vast aan de huurovereenkomst.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button