Menu

Huurwoning

Huurwoning

Huurwoning

Huurwoning zoeken betekent een wachttijd tot 2032 of nog langer. Een huis huren in de particuliere sector is onbetaalbaar. Lexwonen heeft een moderne oplossing om snel te kunnen wonen. Een tijdelijke hypotheek met 4 personen zodat je snel kan wonen. Met spoed een woning hebben kan. Je koopt dus samen tot 4 personen en dan ook verplicht samenwonen. Na 10 jaar verkopen jullie de woning en gaat ieder zijn eigen gang. Verdeling van de overwaarde en ieder gaat zijn eigen gang, geen dure huurprijzen.

Koopwoning met 4 kopers kopen zodat je lage maandlasten hebt van € 300,- tot € 550,- per persoon. Riant wonen met voldoende privacy gedurende 10 jaar of langer. Bereken is voor hoeveel geld je kan kopen met een tijdelijke hypotheek voor maximaal 4 personen. Bereken zelfeens hoeveel dat scheelt met huren.

Bereken hypotheek samen met ouders, vrienden of familieleden tot aan 4 personen. Vul uw mobiele nummer in en u wordt gebeld

Hypotheek et 3 of 4 personen is uitsluitend voor mensen die nog nooit een eigen huis hebben gehad.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis huren

Huis huren

Huurwoning versus koopwoning

Een huurwoning huren voor € 1.200,-tot € 2.500,- is normaal in particuliere sector. Kleine huurwoningen waar je op leeg loopt. Ook deze zal je moeten zoeken en kan jaren duren voordat je er een vindt. Koopwoning heb je al berekend maar deze is niet haalbaar omdat jouw of jullie inkomen niet toereikend is. De maandlasten van een koophuis zijn zelfs makkelijker op te hoesten dan van een huurhuis. Hypotheeklasten zijn dus makkelijker te betalen dan de huurprijs van een huurwoning. Vergelijk je huurwoningen met koopwoningen dan blijkt telkens dat de maandlasten geen rol spelen als je zou mogen kopen. Wie hebben regelmatig klanten uit Veenendaal die  samen kopen prefereren boven een huurwoning Veenendaal zoeken.

Tijdelijke hypotheek 4 personen verslaat huurwoningen

Woonmatch

Woonmatch

Ken jij vrienden, familie of bekenden die ook al jaren een huis zoeken om te huren? Huurwoning te huur! Ga je vervolgens informeren dan is de woning al lang weg. Al verdien jij € 3.000,- netto per maand. Een huis om te huren vindt jij niet. Het is de oplossing sinds 2022 om een TIJDELIJKE HYPOTHEEK VOOR 4 PERSONEN af te sluiten. Zoek samen een woonmatch. Snel een huis bezitten en binnen 3 weken wonen.

Huurwoning wordt verdrongen door koopwoning omdat je:

  1. Lage maandlasten hebt
  2. Rianter kan wonen
  3. Voor langere tijd samen kan wonen tot na huizencrisis

Voorbeeld van huis huren versus kopen

Huurwoningen hebben een prijs van € 1250,- tot € 2500,- gemiddeld. Heb jij andere huurprijzen gezien dan mag je deze ook vergelijken met het volgende voorbeeld. Stef, Tina, Rob en Elke hadden samen een bruto inkomen van € 7.600,- per maand. Bij huurwoningen is het netto inkomen belangrijk en bij koopwoningen het bruto inkomen. Voor het gemak houden we het even op bruto inkomen. Niemand heeft een vast contract, wel werken ze al een paar jaar bij verschillende werkgevers.

Huurwoning individueel huren was niet haalbaar maar samen konden ze € 550.000,- hypotheek krijgen. Op 23 maart 2022 hebben ze met 4 personen een woning gekocht. Hypotheeklasten per maand per persoon € 525,- per maand bruto. Daarbij komt dan ook nog eens dat je mee dingt in de prijsontwikkeling van je koopwoning. Het overbieden was het enig punt van aandacht.

Omdat een werkgeversverklaring vaak niet de oplossing is dien jij een UWV verzekeringsbericht te downloaden op de website van het UWV. Let op het BSN nummer moet uit gevinkt worden.

Overbieden op koopwoning

Het overbieden op koopwoningen is een standaard norm. Hoeveel overbieden voor een woning? Samen met 4 personen is het makkelijker om een hoger bod te doen. Vaak kan je het hogere bod gedeeltelijk meefinancieren en de rest moet je met 4 personen bij elkaar leggen. Tegenwoordig heb je trouwens met een huurwoning ook al te maken  met overbieden. Wie betaald de hoogste huur. In je eentje heb je te weinig geld om te kunnen kopen en te overbieden. Met 4 personen heb je een geweldige kans om samen een huis te kopen op korte termijn.

Woning huren wordt verslagen door woning kopen

Lexwonen regelt sinds 2020 tijdelijke hypotheken voor maximaal 4 personen zodat wonen lukt. In 2022 is dit dagelijkse kost. Gezien de huizenprijzen op de woningmarkt kan iedereen die met 3 of 4 personen koopt een huis kopen. Huurwoning huren is kansloos omdat er gewoon niets is. Gemiddelde woningenprijzen die wij regelen zitten tussen de € 550.000 en de € 1.300.000,-. Het zijn net de huizen waar minder concurrentie in zit.

Je hebt in ieder geval nu nog ruime keuze uit koopwoningen en er zijn geen huurwoningen. Lex wonen verwacht na 2034 dat een huurwoning makkelijker te verkrijgen is. Een en ander zal afhangen van de oorlog in Oekraïne, de hypotheekrente en de klimaatdoelstellingen. Laat Nederland de klimaatdoelstelling een klein beetje varen dan wordt er meer gebouwd en is een huurwoning na 2032 reëel.  Het blijft natuurlijk wel eg duur om een huurwoning te huren.

Na corona komen expats terug om te huren

Nu Corona een beetje op het einde loopt komen expats weer terug om hier te werken en te wonen. Werkgevers weten vaak wel waar de expat moet huren. Een huurwoning voor expats lijkt makkelijker te gaan door de know how van werkgevers  met betrekking tot de huurwoningen. Expats die uit Europa komen kopen ook steeds vaker via Lexwonen een huis. Huurwoning huren gebeurd steeds minder. Lexwonen heeft expats geholpen met huurwoning in Amersfoort. Ook kopen expats vaak samen een huis met 4 personen.

Voorwaarden kopen met meerdere personen

Er zijn natuurlijk belangrijke voorwaarden

  • elke eigenaar is verplicht om in de woning te wonen
  • iedereen moet ingeschreven zijn
  • huis verlaten kan niet zo maar, huis zal meestal verkocht moeten worden

Garant staan of iemand die zogenaamd in dat huis woont mag niet. De hypotheek wordt dan opeisbaar gesteld. Gaat iemand de woning verlaten dan is het beste om de woning te verkopen. Iedereen ontvangt zijn overwaarde en gaat zijn eigen gang. Het is dus belangrijk dat iedereen goede afspraken maakt zodat er geen verrassingen komen. Spreek vooraf goed af hoelang jullie minimaal willen blijven wonen.

Ik zoek dringend een huurwoning hebben jullie de oplossing zodat we snel in een huurhuis kunnen gaan wonen?⭐

Lexwonen regelt al jaren met spoed een tijdelijke hypotheek met 4 personen. Met 4 personen is het makkelijker kopen. Een huurwoning gaan huren zal echt onmogelijk zijn. Expats zoeken ook weer een huis nu Corona een beetje voorbij is en uiteraard worden de slachtoffers van oorlogen en rampen geholpen aan een woning. Als Nederland de klimaat doelstellingen een beetje laat varen zou een huurwoning huren vanaf 2034 beter moeten gaan.

Wij willen graag met 3 of 4 samenwoners een huis kopen. Wat moeten wij nu allemaal doen voordat u aan het werk kan?

Suggestie, lees deze blog en maak ook de berekening zodat jullie weten hoeveel je kan lenen met zijn allen. Lexwonen helpt jullie mee met de aankoop, regelen taxatie, hypotheek en notaris. Samen komen jullie vervolgens bij ons op de koffie om duidelijk het verschil tussen een huurwoning en koopwoning uit te leggen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button