Menu

Traprenovatie: dit zijn de mogelijkheden

Wil je de waarde van je woning verhogen? Er zijn veel mogelijkheden voor traprenovatie die hieraan bijdragen. In dit artikel noemen we een paar van de beste voorbeelden die ook nog eens kunnen helpen om je huis toekomstbestendig te maken. Lees dus snel verder als je inspiratie wilt voor het renoveren van je trap!

Schilder de stootborden

Een geweldige techniek om wat detail aan je gang toe te voegen, is door de stootborden van je trap een contrastkleur te geven. Als je geen traploper gebruikt, is dit een geweldige methode om interesse toe te voegen. Je kunt kiezen voor een felle kleur of een meer neutrale grijze of taupe tint. Je kunt zelfs overwegen om de stootborden in verschillende tinten te schilderen; regenboog- of ombre-trappen zouden een opvallende eerste indruk achterlaten bij gasten die je huis binnenkomen.

Schilder de treden

Om een ​​omgekeerd contrast te creëren, kies je ervoor om de treden te schilderen. Je gang zal lichter en luchtiger aanvoelen als de treden donkerder van kleur zijn en de stootborden lichter van kleur. Door de donkerdere kleur zijn de treden ook iets beter bestand tegen vuil. Als je de treden wilt verven, heb je verf nodig die extreem resistent en robuust is. Gebruik een van de beste glanzende verven om een ​​afwerking te creëren die bestand is tegen zware voetactiviteiten.

Kies voor één kleur

Het opnieuw schilderen van je trap hoeft geen grote verandering met zich mee te brengen, zelfs als je houten treden hebt beschadigd of als je bestaande verfbeurt stoffig of bekrast is. Zelfs bij lichtere kleuren zoals wit zal af en toe een nieuwe verflaag nodig zijn, maar het resultaat is een gang die helder en inspirerend is. Op dit moment is het renoveren van een trap een goede optie, omdat verf, ondanks het feit dat verf verschillende zonden kan verbergen, versleten treden en piepende trappen niet kan vervangen.

Kies voor een traprenovatie set

Je hoeft je trap niet per se te schilderen. Er zijn ook complete traprenovatie sets die je juist kunt gebruiken. Sterker nog, dit vinden we een van de beste mogelijkheden voor traprenovatie. Zo’n set bestaat uit diverse treden in een bepaalde houtsoort of kleur. Zo krijgt je trap in één klap een hele nieuwe look, wat zonder twijfel prachtig zal zijn! Het schilderen van je trap kan een snelle oplossing zijn, maar een traprenovatie is een betere investering voor de lange termijn. Mocht je op korte termijn dus niet van plan zijn om je huis te verkopen is traprenovatie een hele goede keuze. Houd daarnaast rekening met de kosten van overige verbouwingen naast een trap voordat je een traprenovatie set koopt.

Al met al zijn er dus diverse mogelijkheden voor traprenovatie waar je gebruik van kunt maken. De meeste Nederlanders kiezen ervoor om hun trap te schilderen. Ze doen hierbij de hele trap in dezelfde kleur, maar soms creëren ze ook een contrast. Toch is een traprenovatie set ook wel erg handig, vooral als je je trap een houtlook wilt geven.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button