Menu

Uurtarief hypotheekaanvraag

Een uurtarief voor hypotheekaanvraag is onder voorwaarden mogelijk als de hypotheek niet te complex is. Uurtje factuurtje, ook wel hypotheekadvies per uur genoemd kan u wel € 2.000,- tot € 3.000,-  besparen. Nieuw concept van Lexwonen waarbij wij elke minuut registreren en berekenen. Hypotheekadvies per uur betalen is eerlijk voor alle partijen. Werkt u 42 uur per week dan wilt u ook over die 42 uur betaald worden toch? Lexwonen wil dat ook.

Waarom hypotheekadvies op uurtarief mogelijk?

Lexwonen heeft al lang overwogen om een uurtarief voor een hypotheek te gaan rekenen maar wij kwamen er nooit uit. Klanten bellen gratis voor een eventueel eerste gesprek en vervolgens lukt het niet of ze vinden het hypotheekadvies te duur. Je neemt een gemiddelde prijs en dan is het zo dat de een teveel betaald en een ander betaald te weinig. Op dit moment zijn wij met een pilot bezig. De simpele starters met of zonder aankoopbemiddeling kan vaak met een uurtarief afgesloten worden.

Hypotheekadvies per uur met een starttarief voor opstartkosten. Les ook eens wat de AFM verteld over hypotheekadvieskosten.

Hoeveel bedragen de opstartkosten van een hypotheekadvies?

Opstartkosten voordat wij aan het werk gaan bedragen € 95,-. Opstartkosten bestaan hoofdzakelijk uit het registreren van NAW gegevens, telefoonnummer en kort verslag in het adviessoftware.  Indien opstartkosten betaald zijn kan het volledige traject beginnen. Hypotheekadvies per uur staat los van de opstartkosten.

Elke minuut telt mee in de kosten

Uurtarief hypotheekaanvraag

Uurtarief hypotheekaanvraag

Net zoals u 40 uur per week betaald krijgt willen wij dat ook. Wij willen ook niet meer verdienen aan een hypotheek dan nodig en daar ligt uw winst. Als een klant zelf al veel vooraf weet en heeft geregeld dan hoeven wij daar niet van te profiteren. Wij kunnen vooraf niet vertellen hoelang we bezig zijn. Uurtarief hypotheken is nieuw in Nederland. Elke klant betaald telkens zijn uurtarief na elke dag of week. Alle minuten worden bij elkaar opgeteld.

Voorbeeld van uurtarief hypotheekadvies

Starter vraagt een berekening op via de website hoeveel hij kan lenen. Hij krijgt gratis een berekening onder voorbehoud. Aan de hand van enkele vragen bepalen wij ow wij met de starter een uurtarief willen starten of niet. Heeft de starter kredieten, 2 e huis en bijvoorbeeld gescheiden? Wij gaan dan nooit een uurtarief rekenen. De toekomst zal het uitwijzen in hoeverre wij bij iedereen een hypotheekadviesprijs per uur kunnen berekenen.

Welke onderdelen worden er berekent in uurtarief?

Het uurtarief begint te lopen:

  1. als u ons belt of wij bellen u
  2. adviesgesprekken per telefoon en hier thuis
  3. database werk en berekeningen
  4. werkzaamheden met taxateurs, aankoopmakelaars
  5. gesprekken met geldverstrekkers verzekeraars
  6. informatie opvragen bij wie dan ook
  7. ondertekenen en scannen van documenten etc.
  8. overige kantoorwerkzaamheden

Wellicht klinkt dit niet vriendelijk maar het gaat er om dat u er beter op wordt.

Uurtarief voor hypotheekaanvraag is impuls voor klant

Een huizenzoeker gaat graag aan het werk om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. Zijn of haar inzet wordt beloond in minder hypotheekadvieskosten door het uurtarief. Op deze wijze hoeven wij ook niet meer aan klanten te trekken. U wil niet weten hoe vaak wij moeten waarschuwen om documenten aan te leveren. Dit systeem moet een positief signaal geven aan huizenkopers.

Wanneer moeten wij uw werkzaamheden afrekenen?

Afhankelijk van de werkzaamheden kan het zijn dat u 2 keer per week een nota krijgt. Elke minuut staat geregistreerd. U krijgt een overzicht hoe wij aan de minuten (uren) zijn gekomen.

Voorbeeld van overzicht werktijden voor uurtarief hypotheek

Voorbeeld hoe u een overzicht werktijden kan inzien.

Zondag 2 april 2023 09.45uur-10.40 uur check aangeleverde documenten en database invullen met NAW gegevens. 18.30 uur tot 18.42 uur telefonisch contact. In deze situatie hebben wij 55 minuten en 12 minuten  gewerkt. Bij een uurtarief van € 175,- per uur bedraagt de nota € 195,41. U ontvangt de nota en betaald deze. Na betaling gaan wij verder met de werkzaamheden.

Dinsdag 4 april 2023 11.45 uur tot 14.15 uur, hypotheekadvies. Twee en een half uur werk, uurtarief hypotheek € 175,- totaal € 437,50. Hypotheekaanvraag gedaan via HDN, 16.30 uur tot 16.32 uur, 2 minuten bedraagt € 5,83.

Woensdag 5 april 2023, akkoord bank binnen. Check hypotheekofferte en mailen naar klant14.40 uur tot 14.51 uur. Nota van € 32,08,-.

Woensdag 12 april 2023, klant stukken getekend en door ons ontvangen. Stukken naar bank gemaild, 14.53 uur tot 15.11 uur. Nota van 18 minuten € 52,50.

Uurtje factuurtje hypotheekadvies en hypotheekaanvraag eerlijk

Op deze wijze krijgen alle partijen wat hun toekomt. Mocht halverwege blijken dat uw hypotheek niet door kan gaan dan betaald u ook niet meer dan onze werkzaamheden. Herboven is een voorbeeld en echt afhankelijk van uw specifieke situatie en inzet.

Uurtarief voor hypotheekaanvraag is eerlijk en zal binnen 5 jaar, naar onze verwachting, landelijk zijn.

Hoelang doen jullie over een hypotheekadvies?

Als hypotheekadvies standaard zou zijn was het makkelijk en zouden wij geen hypotheekadvies per uur doen. Veel hypotheekadviseur vermelden op hun website dat een gemiddeld advies 20 tot 30 uur duurt, dat redden wij echt niet. Ben u een starter voor de eerste woning dan heeft u geen hypotheekverleden. Belangrijk is om zaken te berekenen zoals situaties bij WW en of overlijden. Vergelijken van enkele geldverstrekkers. De tijd die wij bezig zijn is niet in te schatten. Wel kunnen wij u verklappen dat de kosten van hypotheekadvies per minuut meestal goedkoper uitpakt.

Welke werkzaamheden zijn geen uurtje factuurtje?

Complexe hypotheken van 3 of 4 personen, ouders die samen met eigen kind een huis kopen vallen buiten uurtarief.  Ook het traject hypotheek zonder eigen geld is niet mogelijk met een hypotheektarief per uur. Deze projecten vergen enorm veel tijd.

Wat is het verschil van een hypotheekaanvraag op uurtarief of via een vast tarief?

Het uurtarief is eerlijker dan iedereen hetzelfde bedrag betalen. U betaald alle minuten die wij werken, lees deze blog. Uw besparing kan oplopen tot wel € 2300,-.

Doen jullie uurtarieven voor alle soorten hypotheken?

Uurtje factuurtje doen wij niet als het gaat om hypotheken voor 3 of 4 personen of bij hypotheken die wij vooraf niet kunnen inschatten. Denk aan een behoorlijk hypotheekverleden, BKR of scheidingen. Het moet voor zowel de klant als voor ons aantrekkelijk zijn. Wij zijn dol op referenties en reviews en willen geen valse hoop wekken.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button