Menu

Vakantiehuis financieren

Vakantiehuis financieren

Vakantiehuis financieren

Een Vakantiehuis financieren door de overwaarde van je eigen woning te laten verzilveren door iemand te laten inwonen. Inwoner wordt mede-eigenaar waardoor u uw recreatiewoning of vakantiehuis waar ook ter wereld kan kopen.

Hoe vakantiehuis financieren?

Als u een familielid of kennis laat inwonen in uw huis dan krijgen ze van de bank een hypotheek ter hoogte van de helft van de taxatiewaarde van uw huis. Dus als taxatie € 500.000,- bedraagt en het pand is belat met € 250.000,- hypotheek dan kan de mede-eigenaar zich voor € 250.000,- inkopen. Daar krijgt hij/zij een hypotheek voor. Dat geld gaat naar u toe en daarvan kan u een vakantiewoning financieren. Het is een mooie manier van verzilverhypotheek regelen zonder de extra hoge maandlasten.

U krijgt dus dat geld en hoeft daar geen rente over te betalen. Op deze wijze een vakantiehuis financieren vergt veel maatwerk. Notaris gaat veel omschrijven vooraf. Dit soort casussen doen wij zeker 3 keer per week. De hoge huizenprijzen stellen huiseigenaren in staat om een vakantiewoning te financieren met overwaarde die ze zelf niet hoeven op te hoesten.

Vakantiehuis betalen door mede-eigenaar

Een vakantiewoning betalen uit de hypotheek van je inwoner kan echt de uitkomst zijn. De eigenwoning kan hierdoor verplaatst worden naar box 3. Raadpleeg de fiscus.

Hoe kan ik van mijn overwaarde een vakantiewoning of een tweede huis kopen zonder al te veel extra kosten?

U kan uw overwaarde opnemen zonder geld te lenen door een broer, zus, familielid of vriend voor de helft eigenaar te laten worden van uw woning. Veel mensen kunnen niet kopen en hebben nu de kans om mede-eigenaar te worden en wellicht later de gehele woning te kopen. De inwoner wordt voor de helft van de huidige woningwaarde eigenaar, Dus heeft uw huidige woning een taxatiewaarde van € 500.000,- dan wordt de mede-eigenaar voor € 250.000- eigenaar. U krijgt dat geld van de mede-eigenaar, via de notaris. Heeft u zelf nog een hypotheek van € 50.000,- dan kan u deze aflossen als u dat wil en voor € 200.000,- ruimer leven of een vakantiewoning kopen. Lees alles over de overwaarde verzilveren voor een vakantiehuis te kopen.

Ik wil graag de overwaarde verzilveren en ik ken iemand die graag mede-eigenaar wil worden van mijn woning. Hoe nu verder?

Let op, het is wel de bedoeling dat u ook met zijn allen in dat huis gaat wonen. U mag maximaal met 4 eigenaren in uw woning. Maak de berekening op deze pagina en u hoort snel de uitslag van uw mogelijkheid.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button