Menu

Wat is een starterslening

Wat is een starterslening. Deze vraag wordt duizenden keren per week op gezocht op Google. Een starterslening dekt het verschil van de aankoop van uw woning en uw maximaal te verkrijgen eerste hypotheek van de bank. De eerste hypotheek noemen wij ook de startershypotheek.

Starterslening berekenen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden

Bereken online uw Starterslening. U ontvangt direct bericht


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Wat is een starterslening

Wat is een starterslening

Stel u kan op basis van uw bruto jaarinkomen uw eerste huis kopen tot € 220.000. U ziet en mooie woning van € 225.000, wat nu. Als de betreffende gemeente startersleningen uitgeeft dan ontvangt u een starterslening van de overheid van € 25.000 (voorbeeld). Bereken snel uw mogelijkheden

Voor wie is de starterslening

Starterslening is uitsluitend voor mensen die hun eerste koopwoning gaan kopen. Gemeentes stellen altijd zelf de voorwaarden op waar u aan moet voldoen om een starterslening te verkrijgen. De ene gemeente stelt een maximale leeftijd, de andere een maximale koopsom. Sommige gemeentes maximaliseren de koopsom op € 200.000. Wordt er aan de koopsom geen maximale hoogte gegeven dan is de maximale koopsom de hoogte van NHG, in 2017 is dat € 245.000.

Lage hypotheeklasten gedurende drie jaar

Gedurende de eerste drie jaar betaald u geen rente en aflossing op de starterslening hierdoor heeft u lage hypotheeklasten. Mocht u na drie jaar niet meer zijn gaan verdienen dan krijgt u nog eens drie jaar uitstel om te gaan aflossen. De rentevastperiode van de starterslening staat altijd op 15 jaar.

Starterslening en huis verkopen

Gaat u de woning verkopen dan bent u verplicht om de woning af te lossen. Stel dat u na 8 jaar gaat verhuizen, vaak heeft u dan al veel afgelost en is de woning wat in waarde gestegen, het aflossen van een starterslening hoeft dan geen probleem te zijn.

Starterslening en eigen geld in hypotheek

Waar zijn wij goed in! Doordat Lexwonen Erkend aankoopbemiddelaar is alsmede hypotheken en startersleningen regelt alles onder 1 dak, zijn wij de goedkoopste van heel Nederland. Ook heeft u via ons geen of weinig eigen geld nodig in de hypotheekVraag ons om informatie.

Resume

1. Regelen starterslening

2. Geen eigen geld nodig

3, Lage hypotheeklasten

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button