Menu

Hypotheekkosten in de hypotheek

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren is een veel gestelde vraag⭐. Deze kosten kan je samen met het hogere bod meefinancieren in de hypotheek⭐. De kosten koper moet u via de bank zelf betalen, via LexWonen kan u de hypotheekkosten en het overbieden meestal tussen de 50% en de 100% meefinancieren. Bespaar eigen geld!

U wil een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek omdat u uw spaargeld anders wil gebruiken?

Lees hier hoe u zonder eigen geld in de hypotheek een huis kan kopen. Wilt u weten voor hoeveel geld u kan kopen zonder eigen geld? Bereken eerst en lees dan onze tips en succesverhalen.
  • Hidden
  • Velden met een * verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat zijn de kosten koper in de hypotheek?

Met kosten koper moet u denken aan:

  • Notaris kosten
  • Advieskosten
  • Taxatiekosten
  • Bouwkundige keuring
  • Aankoopkosten
  • Overdrachtsbelasting 2% (onder voorwaarden)

Een gedeelte van deze kosten koper zijn ook eenmalig aftrekbaar van de belasting. De kosten koper bedragen vanaf 1 januari 2023 ongeveer 3% van de aankoopsom. Bent u een jonge starter dan zijn deze kosten lager. Dit komt omdat de overdrachtsbelasting voor kopers jonger dan 35 jaar vervalt indien zij nog nooit gebruik hebben gemaakt van de startersvrijstelling.

Door een slim bod uit te brengen is er plotseling veel meer mogelijk. Wij kunnen vaak al regelen dat de kosten koper geheel meegefinancierd worden. Van hoge bedragen in verband met de hypotheekkosten heeft u plotseling geen last meer en dat is een grote besparing voor u. Ook als je moet overbieden op een huis dan kan je deze vaak voor 50% meefinancieren in de hypotheek Overbieden huis en kosten koper meefinancieren in de hypotheek door hoge taxatie.

Kosten koper meefinancieren via Lex Wonen

Wat zijn de kosten koper

Wat zijn de kosten koper

Via Lex Wonen kan u de kosten koper meefinancieren. Dat scheelt u maar zo een slordige € 4.000 tot € 14.000 aan eigen vermogen. Door aankoop van een woning onder de marktwaarde kan u de kosten koper meefinancieren. Ook kan je ongeveer 70% van je bod boven de vraagprijs meefinancieren in de hypotheek. Hoe meer je meefinanciert des te minder eigen geld nodig.

Waarom kosten koper niet meefinancieren via de bank?

Eigenlijk heel simpel. Banken hebben kennis van geldzaken zoals: Hypotheken verzekeringen, kredieten. Maar hebben banken ook kennis van huizenprijzen? Hebben ze kennis van marktwaardes van koopwoningen in Nederland? Nee, dat hoeven ze ook niet want banken willen altijd een taxatierapport zien waar de waarde van de woning op staat. Een goed bod op een huis is belangrijk voor een gangbare hypotheek. Banken doen wel vaak een check op de waarde of laten een check maken.

Taxatierapport altijd nodig

Dus de bank vraagt in principe altijd naar een taxatierapport.  Stel nu dat u een huis koopt van € 300.000,- en deze past ruim op basis van uw inkomen , u kan wel € 600.000 kopen op basis van uw salaris. Stel nu dat de taxateur een rapport geeft met een waarde van € 240.000 dan zal u buiten die 6% aan kosten koper ook nog eens € 60.000 aan eigen geld moeten ophoesten.

U krijgt ondanks uw hoge salaris nooit meer hypotheek dan de marktwaarde. De bank heeft geen kennis van taxaties of waardeoordelen van woningen.

Waarom bij  Lex Wonen wel kosten koper meefinancieren?

Kosten koper in de hypotheek

Kosten koper in de hypotheek

Lex van de Straat Wonen is niet alleen hypotheekadviseur maar tevens Erkend aankoopbemiddelaar.

Wij kunnen een marktwaarde bepalen zodat het voor ons makkelijker is om de kosten koper mee te financieren want: Het verschil tussen de marktwaarde van een huis minus de daadwerkelijke aankoopsom heeft u over om de hypotheekkosten van te betalen. Wij kijken snel wie het hoogste taxatierapport opmaakt.

Ik kan geen huis kopen

Kan je geen huis kopen omdat het inkomen of de kosten te hoog zijn? Huurwoning huren heeft lange wachttijden en is ontzettend duur. Kijk eens op de pagina Huurwoning Veenendaal. Hier kan je exact de verschillen zien tussen huren en kopen.

Kosten koper zijn kosten voor de koper

De kosten koper dienen altijd betaald te worden door de koper. Heeft u overwaarde op uw oude woning dan kan u de kosten koper meefinancieren. Vaak is er dan wel een overbruggingshypotheek nodig. Let op, bent u een doorstromer? Ondanks de overwaarde dient u altijd 12 keer uw huidige hypotheeklasten per maand aan te tonen dat u dit kan betalen. Dus extra spaargeld op uw bankrekening. Veel leads zijn hier niet van op de hoogte.

Rekenvoorbeeld kosten koper

Hypotheekkosten meefinancieren kan

Hypotheekkosten meefinancieren kan

LexWonen helpt u met een woning kopen met een vraagprijs van € 240.000. Na ons kadastraal onderzoek blijkt deze woning een waarde te vertegenwoordigen van € 248.000.

U koopt de woning aan voor € 236.000,-. De kosten koper bedragen in deze € 11.500,-. Alle kosten kunnen meegefinancierd worden door het verschil tussen de marktwaarde en de koopsom. In deze situatie hoeft u zich niet af te vragen hoeveel de kosten koper bedragen. Wilt u meer weten over onze specifieke hypotheken?

Ik heb te weinig eigen geld is het dan mogelijk dat ik de kosten koper en het overbieden kan meefinancieren in de hypotheek?

Kosten koper en het bedrag dat jij boven de vraagprijs gaat bieden kan je meestal tussen de 40% tot 75% meefinancieren in de hypotheek. Dat betekend dan dat de hypotheek hoger wordt. Het moet wel passen op je inkomen. Je hebt wel altijd eigen geld nodig, houd rekening met 8% tot 12% van de vraagprijs. Een en ander is afhankelijk van de woning. Wij onderzoeken dit snel.

Ik heb een woning gezien waar ik op wil bieden, wat is nu de juiste volgorde van werken zodat ik de meeste kans maak op het huis?

Lees deze blog en laat snel een berekening maken. Het is belangrijk dat je een gratis bkr check doet op bkr.nl. Maak hier een printscreen van. Wij kijken direct naar de mogelijke verkoopprijs die je moet betalen. We kunnen dan snel vertellen hoeveel eigen geld er nodig is voor het overbieden en de kosten koper. Let op heeft u geen eigen geld dan is het kansloos om te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button