Menu

Kosten koper meefinancieren🏠

Kosten koper meefinancieren

Kosten koper meefinancieren

Kan ik de kosten koper meefinancieren zodat ik een huis kan kopen zonder eigen geld? Ja, u kan de hypotheekkosten meefinancieren in de hypotheek door een huis te kopen onder de taxatiewaarde. Het verschil tussen de taxatiewaarde en het bedrag dat je voor de woning betaald kan je meefinancieren via Lexwonen. Niet bij elke bank kan u de kosten koper meefinancieren.

Huis kopen zonder eigen geld door de kosten koper mee te financieren🏠

Bereken wat je zou moeten bieden zodat u de kosten koper kan meefinancieren in de hypotheek. Bespaar eigen geld door aan te kopen onder de taxatiewaarde⭐

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bij de ABN-AMRO mag u maximaal 100% van de koopsom financieren. Alle kosten moet u daar dus met eigen geld betalen. Ook AEGON waarschuwt over extra geld zelf sparen.  Kijkt u op de website van Nationale Nederlanden staat ook vermeld dat de hypotheek maximaal de koopsom mag zijn. De kosten betaal je daar uit eigen zak. Via Lexwonen kan u 100% van de taxatiewaarde financieren en dat is een wezenlijk verschil. Wat u aan kosten koper moet betalen kan u vaak geheel of gedeeltelijk meefinancieren. Bereken hieronder wat mogelijk is.

Kosten koper meefinancieren in de hypotheek?

Wat zijn de kosten koper?

  • Notaris kosten
  • Advieskosten
  • Taxatiekosten
  • Bouwkundige keuring
  • Aankoopkosten
  • Overdrachtsbelasting 2% (onder voorwaarden)

Een gedeelte van deze kosten zijn ook eenmalig aftrekbaar van de belasting. De kosten koper bedragen vanaf 1 januari 2023 ongeveer 3% van de aankoopsom als u jong bent. Bent u een oudere starter dan bedragen de kosten koper ongeveer 6% van de koopsom. Dit komt omdat de overdrachtsbelasting voor kopers jonger dan 35 jaar vervalt indien zij nog nooit gebruik hebben gemaakt van de startersvrijstelling.

Het kan zijn dat u 32 jaar bent en al uw derde huis koopt. Heeft u echter nog nooit gebruik gemaakt van de startersvrijstelling dan heeft u nog steeds recht op de startersvrijstelling. Dit kan u maximaal € 8.800,- schelen aan kosten koper. Het huis mag dan niet duurder zijn aangekocht dan € 440.000. Koopt u de woning nu voor € 435.000 ,- maar uit de taxatie achteraf blijkt een waarde te komen van € 441.000,-? De kosten kan u niet meefinancieren zodat u veel eigen geld nodig heeft om het huis te kunnen kopen.

Hypotheekkosten meefinancieren door hogere taxatie

Door een slim bod uit te brengen is er veel meer mogelijk met je eerste hypotheek. Wij kunnen vaak al regelen dat de kosten koper geheel meegefinancierd worden. Dat komt omdat Lexwonen aankoopmakelaar is en hypotheekadviseur. Blijkt vooraf al dat taxatiewaarde hoger is dan wat u er voor moet betalen? U weet dan ook dat u de kosten koper kan meefinancieren. Ook als je moet overbieden op een huis dan kan je vaak een gedeelte van de kosten koper meefinancieren in de hypotheek. 

Overbieden huis en kosten koper meefinancieren in de hypotheek omdat u een hogere taxatie heeft moet u vooraf weten. Loopt dit fout af dan heeft u zelfs kosten die u moet betalen maar geen huis.

Kosten koper meefinancieren via Lex Wonen

Wat zijn de kosten koper

Wat zijn de kosten koper

Via Lex Wonen kan u de kosten meefinancieren in de hypotheek. Dat scheelt u maar zo een slordige € 4.000 tot € 14.000 aan eigen vermogen. Huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek door aankoop van een woning onder de marktwaarde is ons dagelijks werk. Hoe meer u meefinanciert des te minder eigen geld nodig voor de hypotheek. Hypotheek zonder eigen geld is wat alle starters graag willen omdat ze die paar duizend euro spaargeld willen gebruiken om wat te schilderen en voor de inrichting van een woning.

Waarom kosten niet meefinancieren via de bank?

Eigenlijk heel simpel. Banken hebben kennis van geldzaken zoals: Hypotheken verzekeringen, kredieten. Maar hebben banken ook kennis van huizenprijzen? Hebben ze kennis van marktwaardes van koopwoningen in Nederland? Nee, dat hoeven ze ook niet want banken willen altijd een taxatierapport zien waar de waarde van de woning op staat. Een goed bod op een huis is belangrijk voor een gangbare hypotheek. Banken doen soms wel een check op de taxatiewaarde. Elke geldverstrekker heeft zijn eigen regels omtrent hypotheken.

Overal lees je dat je eigen geld nodig hebt om een huis te kopen?

Het klopt niet. Ga naar de site van de Rijksoverheid over de maximale hypotheek die u mag krijgen. Daar staat gewoon dat de maximale hypotheek afhankelijk is van het inkomen en de waarde van het huis. De waarde van het huis heeft niets te maken met de vraagprijs. Kosten koper meefinancieren is afhankelijk van de geldverstrekker. De meeste geldverstrekkers willen dit niet. Lexwonen.nl weet exact welke geldverstrekkers u kunnen helpen met het meefinancieren van de kosten koper. Huis kopen zonder eigen geld kunnen wij vooraf bepalen.

Juiste taxatie nodig als u de kosten wil meefinancieren

Dus de bank vraagt in principe altijd naar een taxatierapport. Stel nu dat u een huis koopt van € 300.000,- en deze past ruim op basis van uw inkomen. U kan € 600.000 kopen op basis van uw salaris. Stel nu dat de taxateur een rapport geeft met een waarde van € 260.000,- dan heeft u € 40.000,- meer eigen geld nodig omdat u teveel heeft betaald voor de woning. U krijgt ondanks uw hoge salaris nooit meer hypotheek dan de marktwaarde, dat is ook wat de site van de Rijksoverheid en de belastingdienst vermeld.

Waarom bij  Lex Wonen wel hypotheekkosten meefinancieren?

Kosten koper in de hypotheek

Kosten koper in de hypotheek

Lex van de Straat Wonen is niet alleen hypotheekadviseur maar tevens Erkend aankoopbemiddelaar. Wij kunnen een marktwaarde bepalen zodat het voor ons makkelijker is om de kosten mee te financieren want: Het verschil tussen de marktwaarde van een huis minus de daadwerkelijke aankoopsom heeft u over om de hypotheekkosten van te betalen. Wij kijken snel wie het hoogste taxatierapport opmaakt. Op deze wijze kan je een huis kopen zonder eigen geld.

Ik kan geen huis kopen

Kan u geen huis kopen omdat het inkomen of de kosten koper te hoog zijn of is het huis te duur? U heeft dus te weinig eigen geld of inkomen? U kan samen met ouders een huis kopen tot 4 personen. Dit kan ook met andere familieleden of vrienden tot 4 personen. Alle kosten hoeven dan niet in de hypotheek te zitten omdat u met 4 personen veel meer eigen geld heeft.

Kosten koper zijn kosten voor de koper

De kosten dienen altijd betaald te worden door de koper. Heeft u overwaarde op uw oude woning dan kan u alle kosten makkelijk daaruit betalen. Vaak is er dan wel een overbruggingshypotheek nodig. Let op, bent u een doorstromer? Ondanks de overwaarde dient u altijd 12 keer uw huidige hypotheeklasten per maand aan te tonen om te laten zien dat u uw tijdelijke dubbele woonlasten kan betalen. Dus extra spaargeld op uw bankrekening. Veel huizenkopers zijn hier niet van op de hoogte. Doorstromers hebben meestal geen probleem met het betalen van de kosten koper omdat er overwaarde is. Starters kunnen de financieringskosten meefinancieren nadat er goed is geïnventariseerd en er een correct bod wordt gedaan. Lexwonen is de goedkoopste hypotheekadviseur in Nederland voor starters. Hypotheekadvies vanaf € 995,-.

Rekenvoorbeeld kosten koper meefinancieren of niet

Hypotheekkosten meefinancieren kan

Hypotheekkosten meefinancieren kan

LexWonen helpt u met een woning kopen met een vraagprijs van € 240.000. Na ons kadastraal onderzoek blijkt deze woning een waarde te vertegenwoordigen van € 248.000. U koopt de woning aan voor € 236.000,-. De kosten koper bedragen in deze € 11.500,-. Alle kosten kunnen meegefinancierd worden door het verschil tussen de marktwaarde en de koopsom. In deze situatie hoeft u zich niet af te vragen hoeveel de kosten koper bedragen. Wilt u meer weten over onze specifieke hypotheken? Bel gerust over kosten koper meefinancieren waardoor een huis kopen zonder eigen geld mogelijk is.

Meer lezen over kosten koper op de site van de overheid

Lexwonen.nl heeft u alles uitgelegd over het meefinancieren van de kosten koper. Wilt u veel meer weten over alle kosten die er zijn als u een woning koopt? Kijk dan even op de website van de overheid over de kosten koper.

Ik heb te weinig eigen geld +” IS HET DAN MOGELIJK OM DE KOSTEN KOPER MEE TE FINANCIEREN IN DE HYPOTHEEK+”?

Kosten koper en het bedrag dat jij boven de vraagprijs gaat bieden kan je meestal tussen de 40% tot 75% meefinancieren in de hypotheek🏠. Dat betekend dan dat de hypotheek hoger wordt. Het moet wel passen op je inkomen. Je hebt wel altijd eigen geld nodig, houd rekening met 8% tot 12% van de vraagprijs. Een en ander is afhankelijk van de woning. Wij onderzoeken dit snel.

Ik heb een woning gezien waar ik op wil bieden, WAT IS NU DE JUISTE VOLGORDE VAN WERKEN ZODAT DE KOSTEN IN DE HYPOTHEEK ZITTEN+”?

Lees deze blog en laat snel een berekening maken. Het is belangrijk dat je een gratis bkr check doet op bkr.nl. Maak hier een printscreen van. Wij kijken direct naar de mogelijke verkoopprijs die je moet betalen. We kunnen dan snel vertellen hoeveel eigen geld er nodig is voor het overbieden en de kosten koper. Let op heeft u geen eigen geld dan is het kansloos om te kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button