Menu

Woningruil

Woningruil koophuis

Woningruil koophuis

Woningruil, ook wel huizenruil van koophuis genoemd is de oplossing om toch te kunnen kopen. Zonder te overbieden ruilen met gelijkgestemden. Bespaar veel geld en ga samen met iemand anders uw koophuis ruilen. Woningruil is de oplossing in een tijd waarin weinig huizen te koop staan. Astronomisch hoog bieden hoeft niet meer en u heeft alle tijd om te overleggen. Huizenruil is trendy 2022. Wekelijks ruilen kopers hun huis.

Interesse in Woningruil! Bespaar veel geld en een kans om rustig elkaars huis te bezichtigen buiten Funda om.

Vul hier GRATIS in voor hoeveel geld u wil verkopen. Vul ook in in welke regio u zoekt en de maximale koopsom.
 • Hidden

 • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Koophuis ruilen

Koophuis ruilen

Besparing door woningruil

 • Overbieden is niet nodig, besparing € 30.000 tot € 80.000,- eigen geld.
 • Kopers en verkopers alle tijd om zaken te bespreken
 • Geen makelaarskosten
 • Kosten koper makkelijk mee te financieren in hypotheek
 • Beide partijen laten bouwkundige keuring doen

Onlangs een hypotheek in Rhenen met woningruil geregeld. Mail ons een foto van de voorzijde en achterzijde van de woning inclusief de woonplaats. Wij plaatsen deze woning.

Wie doet er aan woningruil?

De volgende groepen doen aan woningruil:

 1. Ouderen die ruim wonen en kleiner huis zoeken
 2. Jongeren die groter huis zoeken
 3. Huizenkopers willen overwaarde verzilveren en goedkoper wonen
 4. Woningruil door mensen die door andere baan willen verhuizen

Met het ruilen van een huis bedoelen we niet omruilen met dichte portemonnee.  Beide huizen voor normale prijs en ieder zijn eigen hypotheek.  Omdat beide partijen verzekerd zijn van een woning is dit relax werken. Lexwonen regelt de hypotheken van beide woningen. Bent u een huizenzoeker overweeg woningruil.

Waarom van woning ruilen en niet verkopen?

Woning ruilen via Lexwonen

Woning ruilen via Lexwonen

In principe krijgt iedereen zijn eigen hypotheek. Op dit moment is het probleem dat veel mensen niet durven te kopen of te verkopen. Stel je hebt je woning verkocht maar kopen lukt niet? Of je koopt een huis en jouw eigen huis is nog steeds niet verkocht? Door de hogere hypotheekrente op dit moment kan je minder lenen. Meer zekerheid door woningruil te doen met andere huizenzoekers. 

Woningruil geeft rust en is sinds 2022 de manier om een huis te kopen, dat is waarom huizenruil zo in is. Lexwonen laat de notaris de koopaktes opmaken voor beide partijen. Uiteraard heeft iedereen een informatieplicht voor wat betreft de staat en onderhoud van de woning. Het is wel handig dat beide partijen een bouwkundige keuring laten doen. Kosten ongeveer € 300,- per woning.

Loop geen risico door woningruil

Door woningruil loopt eigenlijk niemand risico en heeft iedereen tijd zat om zaken te regelen.  Denk aan bouwkundige keuring en taxatie. Alle tijd om te regelen. U hoeft geen € 40.000 tot € 100.000,- te overbieden op een huis.

Er komt geen makelaar aan te pas waardoor er totaal een slordige € 10.000 bespaard wordt. Lexwonen regelt de notaris waar zowel de koopaktes gemaakt worden als de overdracht plaats vindt van beide woningen. Tevens regelen wij de hypotheek met passende ontbindende voorwaarden. Deze zijn belangrijk als u woningruil wilt met uw koophuis.

Huizenruil koopwoning in 2022 de uitkomst!

Ruilen van huis zodat iedereen de plek heeft die hij of zij wil. Let op! Ook nu is het onmogelijk om een huis te vinden in uw voorkeursgebied.  Lexwonen gaat als volgt te werk.

Ik heb belangstelling in woningruil, hoe nu verder?

Jullie willen graag aan woningruil doen en de vraag is hoe nu verder?  Vul bovenaan de gegevens in en mail een foto van de voorkant en van de achterkant van de woning. Vermeld alleen de woonplaats. Laat ook weten waar je een woning zoekt en of je groter of kleiner wil wonen.

Voorbeeld van ruilen van woning

Ruud en Thea uit Veenendaal wilden hun huis ruilen met iemand die ruimer woont. Beiden zoeken een woning 50 km rondom Veenendaal, geen Utrecht of Arnhem. Thijmen en Estelle uit Wolfheze zochten een kleinere woning. Van beide stellen hebben wij de taxatiewaarde laten berekenen, de maximale hypotheek en een bouwkundige keuring gedaan.  Huizenruil is op 26 mei definitief geworden vis de notaris in Veenendaal. Ruud en Thea hebben hun overwaarde gebruikt voor de woning in Wolfheze te kunnen kopen. Thijmen en Estelle gingen kleiner wonen ,aar hebben de volledige woning gefinancierd. De overwaarde van € 377.000,- hebben ze op de bank staan en gaan ze gebruiken voor leuke momenten.

De pagina wordt per dag meer dan 1200 keer bekeken. Vanaf 1 juni 2022 plaatsen wij de foto’s van uw woning zodat geïnteresseerden zich bij ons melden.

 

 

Ik wil graag via woningruil mijn koopwoning verkopen, hoe kom ik hiervoor in aanmerking?

Wilt u ook eventueel mee doen aan woningruil omdat u groter of kleiner wil kopen lees dan deze blog en vul de gegevens in. U ontvang direct bericht en plaatsen uitsluitend de woonplaats van uw huis in deze blog. Ook mag u ons een foto appen of mailen van uitsluitend het vooraanzicht woning zodat eventuele belangstellenden van woningruil kunnen reageren.

Hoe gaat dat met de hypotheek als ik aan woningruil wil doen ?

Lexwonen regelt de hypotheek, de koopakte en de hypotheek. Door woningruil kan u wel 50.000 tot 100.000 besparen aan overbieden en kosten. Verder kan u samen met de andere partij alles in alle rust bespreken zoals het altijd eigenlijk zou moeten zijn. Lexwonen helpt jullie hiermee.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Startershypotheek Tilburg

Lees meer
Call Now Button