Menu

Afdingen huis

Bieden onder de vraagprijs

Bieden onder de vraagprijs

Wat is precies afdingen op een huis en hoe zit dat vanaf januari 2023? Afdingen op een woning betekent een bod uitbrengen onder de vraagprijs⭐. Door onderhandelen het uiterste uit een vraagprijs halen waardoor je altijd onder de marktwaarde een huis aankoopt. Je bespaart hier veel eigen geld mee. Lexwonen vindt afdingen op een woning een andere betekenis hebben. Een bod uitbrengen onder de taxatiewaarde. Je bespaart zoveel eigen geld nu. Afdingen op een woning kon de laatste jaren niet meer maar het kan weer volop. Kan je in heel Nederland afdingen op een huis?

In Amsterdam kan je gewoon kopen, verkopers zitten met handen in het haar. Dat komt omdat ze al een huis duur hebben aangekocht terwijl ze nu veel minder voor de woning ontvangen. In Utrecht kan je ook afdingen als de keuken of badkamer niet bevalt. Afdingen kan nu omdat er een flinke terugval is in het aantal bezichtigingen. Hoe werkt het nu met overbieden of afdingen op een woning? Bereken eens wat je zou moeten bieden op je droomhuis. Wellicht is afdingen hier mogelijk, in ieder geval minder of geen eigen geld nodig. Uiteraard wel met een biedcertificaat om bod te onderbouwen.

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Afdingen huis vanaf 2023

Afdingen huis

Afdingen huis

Het afdingen op een huis waardoor je lagere maandlasten hebt en minder spaargeld nodig hebt komt langzaam terug⭐. Door woning tekort en dure huurprijzen  stond de huizenmarkt in vuur en vlam. Het is de inflatie die het vertrouwen in de woningmarkt doet dalen. Hierdoor stijgende hypotheekrentes. Bezichtigingen zijn gehalveerd en dus nu het moment om je droomhuis te pakken. Afdingen op de vraagprijs of vraagprijs bieden kan alleen met een biedcertificaat. Je laat dan zien hoe je de boel gaat financieren. Lexwonen heeft hier jaren ervaring mee.

Afdingen op het overbieden op een woning

De trend was tot nu toe hoger bieden op een huis. LexWonen heeft sinds 2023 een nieuw thema geĂŻntroduceerd: “Afdingen op overbieden”. Wat betekent afdingen op een hoger bod precies. Het afdingen op een huis is duidelijk. Het afdingen op overbieden betekent dat de aankoopsom zo dicht mogelijk richting de vraagprijs zien te krijgen. Dat kan als je alles weet over de

  • marktwaarde
  • huizen in de regio
  • aantal gegadigden
  • de verkopend makelaar

In 2023 is het hoofdzakelijk onder de vraagprijs bieden.

Minder bieden dan de vraagprijs

Minder bieden dan de vraagprijs

Omdat LexWonen erkend aankoopbemiddelaar is en hypotheekadviseur kunnen wij u helpen met een beter bod. Dus wel een hoger bod dan de vraagprijs maar lager bod doen door de complete situatie in kaart te hebben.  Let op, dat hogere bod hoeft niet altijd meer. Hierdoor kan je wat meer hypotheek krijgen.

Makelaars vinden het prettig als u een vakman in de hand heeft genomen. Op deze wijze weten de makelaars dat wat u ook biedt past bij uw hypotheekverhaal. Door ons kadastraal onderzoek en kennis van woningwaarde weten ze dat. Afdingen huis met een biedcertificaat geeft jou nu tot aan Prinsjesdag 2022 meer kans.

Minder bieden op huizen in Utrecht

Afdingen op huizen in Utrecht? Je zal het niet geloven maar het begint er nu op te lijken. Was je in April of mei nog € 50.000,- tot € 100.000,- eigen geld kwijt? Op dit moment koop je een keurige woning die geheel gemoderniseerd is voor ietsjes meer dan de vraagprijs in Utrecht. Op de Nicolaasweg in Utrecht stond een woning te koop voor bijna € 500.000,-. Deze werd in juni 2022 verlaagd naar € 435.000,-. De woning heeft nieuwe keuken, badkamer en nieuw dak. Keurige vloer en is voor € 465.000,- van de hand gegaan. Was deze een paar weken daarvoor te koop aangeboden dan was deze voor minimaal € 50.000,- tot € 70.000,- hoger verkocht. De oorlog in Oekraïne en gasprijzen zijn daar debet aan. Tendens huizenmarkt is dalende, starters pak je kans en vraag lexwonen om hulp.

Overwaarde of spaargeld is de joker om huis te kopen

Heeft u overwaarde of spaargeld dan is het allemaal makkelijker voor een goed bod op een woning. Wordt het echt een huizencrash dan komt de tijd weer terug dat je alle kosten kan meefinancieren in de hypotheek. Wij houden dit in de gaten en vermelden dit direct op onze website.

Lager bieden zodat hypotheek past

Het afdingen op een woning waardoor je dus een bod lager dan de vraagprijs komt er aan. Praat eens met LexWonen. Wekelijks doen wij landelijk veel hypotheken en aankopen voor een eerlijke prijs. U moet in onderhandeling komen en dat lukt niet door zo maar een lager bod te roepen. Lukt het niet omdat er te weinig inkomen is? Huis kopen met vrienden is een mogelijkheid. Je ken met maximaal 4 vrienden in 1 hypotheek.

Afdingen op een huis met ouders

Lukt het niet om een woning te kopen? Is er te weinig inkomen en ken je geen vrienden waar je mee zou willen kopen. Een huis kopen met ouders behoort ook tot de mogelijkheden. Afdingen op een huis met je ouders. Ook hier geld het maximum van 4 aanvragers. Je hoeft dan niet meer te overbieden maar de woningprijzen zijn nog wel hoog ondanks dat je onder de vraagprijs een bod kan doen. Niet alleen met vrienden of ouders kan je afdingen op een woning. Ook kan je kopen met 4 broers of met een ander stel.

Klopt het dat je vanaf 2022 weer kan afdingen op een huis en dat huis kan kopen zonder eigen geld?

Door de hoge inflatie zijn de hypotheekrentes gaan stijgen. Door die hogere rentes zijn het aantal bezichtigingen gehalveerd of zelfs nog minder geworden. Door deze trend is het vanaf juli 2022 mogelijk om de vraagprijs te bieden of zelfs af te dingen op de prijs. Onderhandelingen komen weer ouderwets terug. Wel dien je een haalbaarheidscertificaat te hebben voor de verkoper. Hij moet kunnen zien hoe jij dat huis gaat betalen. Zo maar wat roepen onder de vraagprijs door is kansloos. Afdingen is bijna weer trendy, samen met de juiste bank er naast kan je veel financieren. Suggestie: Lees alles over afdingen op een huis in deze blog

Ik heb een huis gezien welke ik graag wil kopen. Wat moeten nu mijn eerste stappen zijn zodat ik weet of de woning haalbaar is?

Lees deze blog hoe je onder de vraagprijs een bod kan doen. Wat moet je er bij betrekken. Wellicht moet je op dit huis nog iets hoger bieden maar meestal kan je dit meefinancieren. Het is belangrijk dat je in de bkr kijkt op bkr.nl. Wat zijn je betalingsverplichtingen. Omdat wij helpen met afdingen en een biedcertificaat inclusief de woningfinanciering is een huis kopen mogelijk. Wacht niet tot de boel weer aantrekt. Te kort aan huizen blijft maar minder mensen gaan bezichtigen. Pak je kans en lees gerust alles in deze blog.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button