Menu

Bankgarantie-Verzekerd

Eindelijk de droomwoning gevonden en de onderhandelingen zijn afgerond. Nu nog even de koopakte doornemen en ondertekenen en dan kom je er achter dat de verkoper een bankgarantie wil van 10% van de koopsom van de woningwoning.

Dus stel dat je de woning gekocht hebt voor € 200.000 je zal dan € 20.000 spaargeld als borg moeten storten naar de notaris waar de overdracht van de woning is.

Bankgarantie gaat naar de notaris

Nu heeft iedereen wel wat spaargeld om te klussen en spullen te kopen maar om dit als borg te gebruiken is vaak lastig. Oplossing is om een bankgarantie te regelen wat je eenmalig ongeveer € 250 kost. De maatschappij stort deze waarborgsom (lees bankgarantie) naar de notaris. De bankgarantie/waarborgsom is een garantie voor de verkoper dat jij de woning koopt, behoudens de ontbindende voorwaarden.

Stel dat jij als koper nu zegt ik wil de woning niet meer dan keert de maatschappij het geld uit aan de verkoper als vergoeding. Als koper heb jij dan een schuld van € 20.000(in dit voorbeeld). Deze schuld moet je dan een regeling voor treffen.

Verzekerde bankgarantie

Met deze verzekering ben je gedekt bij onvrijwillige werkloosheid, ernstige ziekte, arbeidsongeschiktheid en scheiding. Dus is het door omstandigheden onmogelijk geworden om de woning af te nemen, u heeft hier een dekking voor.

Indien na het verlopen van de ontbindende voorwaarden en voor transport woning de hierboven genoemde feiten plaatsvinden dan bent u hier voor verzekerd. Zo’n verzekering kost misschien € 25 extra maar ik adviseer deze verzekering. Vraag er naar bij uw adviseur en lees de algemene voorwaarden. Wilt u meer weten over onze hypotheek- en aankoop-werkzaamheden kijk dan op onze pagina huis kopen zonder voorbehoud van financiering.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button