Menu

De beste tips van een aankoopmakelaar: Start jouw zoektocht meteen goed!

Het kopen van een woning is ontzettend spannend en leuk, maar het kan ook behoorlijk frustrerend zijn als het niet lukt. Met deze tips van een aankoopmakelaar kun je jouw zoektocht op de juiste manier beginnen.

Slim zoeken

Het klinkt natuurlijk als een verkooppraatje, maar een aankoopmakelaar kan je echt helpen bij het vinden van die ene woning. Mede dankzij hun professionele netwerk, waardoor ze het eerder te weten komen als een woning te koop komt te staan. Met name in een gewilde buurt zorgt dit voor veel voordelen, denk aan een aankoopmakelaar regio Utrecht. Want, hoe populairder een bepaalde regio is; hoe sneller woningen verkocht worden. Je ontvangt via een goede aankoopmakelaar iedere ochtend de aanbiedingen die passen bij jouw wensen, voordat deze dus op sites als Funda verschijnen.

Snel handelen

Als je een woning ziet die je interessant vindt, is het verstandig om direct contact op te nemen. Je kunt dit op twee manieren doen, door zelf contact op te nemen met de verkoopmakelaar of door dit te laten regelen door de aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar kan je ook vergezellen tijdens een bezichtiging en zorgen voor een extra paar ogen. Indien je wil overgaan op het doen van een bod, kunnen ze adviseren hoe je dit het beste aanpakt. Je wil natuurlijk niet naast het net grijpen, maar ook niet teveel betalen.

Kies voor “no cure no pay”

Je zal jezelf intussen de vraag hebben gesteld: wat kost een aankoopmakelaar? Door te kiezen voor een aankoopmakelaar die alleen achteraf kosten in rekening brengt, dus als je overgaat tot het kopen van een woning, ben je vooraf geen geld kwijt. Dit scheelt een hoop geld als je dus geen woning kunt vinden of als een koop niet doorgaat.

De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van de prijsklasse van de woning en het eventuele onderhandelingsresultaat. Deze courtage begint bij een kleine drieduizend euro, voor woningen onder de twee ton.

Ga voor lokale expertise

Tenslotte is het verstandig om te kiezen voor een deskundige adviseur bij een lokale partij. Dus kies voor een aankoopmakelaar uit Utrecht, als je in Utrecht en omstreken zoekt naar een woning. Dit levert namelijk erg veel voordelen op. Een lokale aankoopmakelaar kent de regio van binnen en buiten, heeft contacten kunnen leggen met een scala aan verkoopmakelaars in de regio (waar ook jij van kan profiteren) en is tevens in de buurt om mee te gaan tijdens een bezichtiging.

Breng het juiste bod uit

Als je jouw droomwoning hebt gevonden, is het natuurlijk essentieel om een bod uit te brengen. Dit is een delicate balans, waar een aankoopmakelaar bij kan helpen. Het is namelijk erg lastig om het juiste openingsbod te bepalen, als je hier niet dagelijks mee bezig bent. En als je afgaat op je emoties, biedt je snel te veel.

Je dient ook rekening te houden met eventuele kosten voor renovaties of bepaalde gebreken die moeten worden opgelost. Het inschatten van deze risico’s is niet eenvoudig en het is slim om hiervoor de hulp in te schakelen van een expert. Je koop tenslotte niet vaak iets voor zo’n grote som geld.

 

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button