Menu

Dringend geld nodig en u heeft overwaarde?

Dringend geld nodig en u heeft overwaarde?

Dringend geld nodig en u heeft overwaarde?

Heeft u dringend geld nodig door bijvoorbeeld schulden af te lossen? Heeft u een eigen huis met overwaarde? Het is mogelijk dat iemand voor de helft mede-eigenaar wordt van uw woning waardoor er naar u geld overgemaakt wordt door de notaris. Belangrijke schuld of lening kan u gaan aflossen.

Hoe werkt het als je dringend geld nodig hebt

Het is geen advies van ons maar een mogelijkheid als het echt belangrijk is als uw financiële situatie op korte termijn verbeterd. Het werkt als volgt.

Berekening zodat snel financiën op orde zijn

Stel u bent alleenstaand en heeft een eigenhuis die € 500.000,- waard is. Er zit € 250.000,- aan hypotheek op het huis. Dat betekent dat iemand nog hypothecair € 250.000,- hypotheek mag vestigen op die woning. Maximaal mag 100% van de taxatiewaarde geleend worden.

Stel u heeft een zoon, dochter of goede vriend en die heeft geen huis? Deze persoon kan zich inkopen in uw huis voor € 250.000,-. U hoeft dit geld dan zelf niet te lenen, dat doet een ander dan in de vorm van een hypotheek. Inkopen betekent mede-eigenaar worden en dan ook daadwerkelijk in het huis wonen, anders kan het niet. U wordt dan wel fiscale partners.

De notaris maakt een koopakte en deze mailen wij naar een geldverstrekker samen met inkomensgegevens. Vervolgens wordt uw hypotheek overgesloten naar andere geldverstrekker. De mede-inwoner krijgt ook zijn deel hypotheek op uw woning. De notaris stort in dit geval die € 250.000,- op uw rekening waarmee u uw schulden kan aflossen. U mag dit kapitaal snel gebruiken waarvoor u maar wil. Let op, uw hypotheekrente zal niet meer aftrekbaar zijn.

U krijgt geld in ruil van de helft van de woning

Omdat u de helft van de woning verkoopt krijgt u een mede-eigenaar. Is het dringend en belangrijk om uw financiële situatie te verbeteren en heeft u overwaarde en is er iemand die bij u wil wonen? Het is een soort verzilverhypotheek omdat u overwaarde vrij maakt die u snel kan gebruiken.

Dringend geld nodig om schuld af te lossen

Moet u dringend een schuld aflossen dat is dit een van methodes om geld te krijgen. U moet dus overwaarde hebben en u moet een inkoper hebben die geen eigen woning heeft. Uiteraard moet de hypotheekschuld passen . Let op, als er twee eigenaren zijn dan bent u verplicht om onder één dak te wonen. Gaat iemand de woning verlaten dan zal u het huis moeten verkopen. Fiscaal gaat er een hoop veranderen als u geld opneemt uit de overwaarde. Raadpleeg een notaris en fiscalist vooraf.

Het is ook mogelijk om schulden af te lossen door met 4 personen een huis te kopen op basis van inkomen. De overwaarde van uw eigen woning steekt u dan in uw zak. Woning kopen met uw ouders is een van de meest afgesloten hypotheken tot april 2023.

Hoeveel overwaarde kan ik krijgen om te investeren in vastgoed of om van te leven?

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button