Menu

Eerste huis kopen

Eerste hypotheek afsluiten

Eerste hypotheek afsluiten

Je eerste huis kopen kan als je als starter alles weet over de woning en de hypotheek. Ook  moet je weten wat verkopers willen. Zelfs een huis kopen zonder ontbindende voorwaarden en zonder risico te lopen is mogelijk. Strategie bepalen en voldoen aan hun wensen is belangrijk. Op deze pagina vindt je alles over je eerste huis, regels en tips over het kopen en financieren.  Lexwonen helpt jullie met de eerste woning kopen vanaf € 595,-, financieren en onderhandelingen. Ook de koopakte is van belang. Je eerste woning kopen betekent ook een keuze maken tussen 20 jaar, 30 jaar of 40 jaar aflossen. Aflossingsvrij of extra aflossen. Lees hoe jij de verkopende partij kan beïnvloeden zodat jij je eerste huis kan kopen. Bereken eerst hoeveel jullie als starter kunnen lenen voor eerste huis.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eerste huis kopen

Eerste huis kopen

Hoe eerste huis kopen?

Jullie kunnen je eerste onroerend goed kopen als jullie weten hoeveel jullie kunnen lenen. Wat je nodig hebt is een werkgeversverklaring, salarisstrook en een opgave uit de BKR en DUO. Lexwonen gaat altijd eerst op zoek naar een indicatie marktwaarde voor je eerste huis. Op basis daarvan maken wij een biedcertificaat. Hier staat alles in over:

  • Wat jullie maximaal kunnen lenen op inkomen voor de eerste woning
  • Het bod met of zonder ontbindende voorwaarden
  • Indicatie taxatiewaarde voor de eerste hypotheek
  • Jullie kredieten en betalingsmoraal (BKR)

Velen zullen denken : Hebben ze daar wat mee te maken? Eerlijk gezegd niet, maar aan wie zou u uw eerste huis gaan verkopen? Aan iemand die zomaar wat roept, of aan iemand die alles onderbouwt inclusief concept goedkeuring hypotheek. En ten slotte, goedkeuring hypotheek binnen 48 uur na aanlevering alle stukken. U zou toch zelf ook voor iemand kiezen die er werk van maakt? Lexwonen en partners kopen dagelijks huizen in geheel Nederland op deze wijze. Ben eerlijk en open in je bod en financiering en je eerste huis is snel gekocht.

Schreeuwers zijn er voldoende, onderbouwen doen weinigen. Op deze wijze helpen wij vaak starters voor hun eerste eigen huis en eerste hypotheek. Gaat de hypotheek niet door dan heeft u aan ons geen kosten. Eerste woning kopen betekent vooraf huiswerk doen en vervolgens afstrepen als makelaar niet met jou in zee wil. Tegenwoordig zijn verkopende makelaars fel want ze hobbelen wel 20 keer naar een woning voor de bezichtigingen. Zo ga jij je eerste huis kopen voor je eerste hypotheek.

Eerste woning kopen na indicatie woningwaarde

Je hebt een passende bank gevonden voor de eerste hypotheek op je eerste woning. Het kan zijn dat de hypotheekrentes volgende week anders zijn. U kan zelf makkelijk een indicatie van de marktwaarde vinden. Let op, ik leg het uit. Zoek uw eerste woning op Funda. Bovenaan staat onder kenmerken wat de vraagprijs per vierkante meter woonoppervlakte is. Helemaal onderaan staat bij buurt de gemiddelde vraagprijzen per vierkante meter woonoppervlakte. Als deze laatste waarde lager ligt dan weet u ook dat ze te veel vragen, verreken dit. Lexwonen kan u hier mee helpen.

Sinds februari 2023 wordt er bijna niet meer hoger geboden. In uitzonderlijke situaties kan je hoger bieden op een huis. Lexwonen gaat achter de taxatiewaarde aan op het moment dat jullie je eerste woningaankoop willen doen. Er wordt meer geboden sinds maart 2023 als de woning energiezuinig is.

Eerste woning kopen

Eerste woning kopen

Eerste hypotheek voor starters

Ben je dus een starter op de woningmarkt? Lastig zijn:

  • De huizenprijzen
  • Eigen geld voor de eerste hypotheek

Koop jij je tweede eigen huis dan is het makkelijker omdat er meestal overwaarde is. Overwaarde kan je dan gebruiken voor een hoger bod op een duurdere woning of voor de kosten koper. Koop jij als starter je eerste huis en heb jij je eerste hypotheek nodig dan moet je dat met eigen geld betalen. Lexwonen heeft vaak een gedeeltelijke oplossing voor de eerste woning voor starters.

Eerste huis kopen met ouders

Lukt het jou of jullie niet om je eerste huis te kopen? Een huis kopen met ouders behoort tot de mogelijkheden. Samen onder een dak wonen is verplicht en je krijgt dan een hypotheek voor 4 personen.

Ook is het mogelijk om een hypotheek met vrienden af te sluiten. Samen met maximaal 4 vrienden de eerste hypotheek.

Eerste hypotheek en eigen geld?

Eerste huis kopen met een startershypotheek

Eerste huis kopen met een startershypotheek

Je eerste huis kopen maar geen eigen geld voor de eerste hypotheek?  Er zijn mogelijkheden om een huis te kopen zonder eigen geld.  Lex Wonen helpt u kopen zodat eigen geld minder nodig is. Eigen geld is belangrijk bij het kopen van je eerste huis.

Altijd bouwkundig keuren

Voor alle groepen geld het volgende, laat uw droomhuis altijd bouwkundig keuren als het kan. Weet welke kosten u op korte en langer termijn heeft. Tijdens de onderhandelingen zeggen wij dit er altijd bij. Ook vermelden wij dit in het biedcertificaat. Dit heb je nodig om te laten zien of je de woning kan betalen en hoe jij je eerste huis gaat betalen.

Verschil Taxatierapport en bouwkundige keuring eerste woning

Veel klanten weten niet het verschil tussen een taxatierapport en een bouwkundige keuring. Een taxatierapport geeft een waarde weer van de woning. Deze waarde zegt niets over het noodzakelijke onderhoud op korte of langere termijn. Een taxatierapport zegt ook niets over de kosten van reparaties. Hiervoor moet je de woning bouwkundig laten keuren.

Als koper van je eerste woning heb jij een onderzoeksplicht. Ik begrijp dat dit niet altijd nodig is, de keuze ligt bij jou.

Samenvattend over eerste huis kopen

Lexwonen regelt de aankoop en hypotheek op het eerste huis met een startershypotheek. Wij regelen het bod en de koopakte. Heb je je droomwoning gezien? Vraag ons wat je moet bieden. Het kan zijn dat tussen de aankoop van je eerste huis en de hypotheekaanvraag de hypotheekrente is veranderd. Lexwonen kijkt hier 3  keer per dag naar. We nemen de goedkoopste geldverstrekker voor je eerste eigen woning.

Wilt u alles onder één dak? Lex Wonen regelt alles landelijk op basis van no cure no Pay. Kijk gerust op de homepage van Lex Wonen.

Wij willen onze + ” EERSTE WONING KOPEN MET ONZE EERSTE FINANCIERING+”, waar moeten wij aan denken voordat wij een bod doen?

Voordat je je eerste huis koopt zijn er slechts 2 belangrijke zaken wat je moet weten. 1. hoeveel kan ik lenen op inkomen en taxatiewaarde? 2. Wat wil de verkoper graag? Weet je niet wat de verkoper wil dan is het lastig kopen. Je kan meer bieden maar als de verkoper akkoord gaat met een ander omdat die direct goede voorwaarden met het bod mee geeft dan ben je nergens. Wij helpen landelijk klanten door vooraf alles uit te zoeken en een biedcertificaat er bij te doen. Hier staat alles vermeld over hoe jullie de woning financieren en het bedrag aan voorbehoud van financiering.

Wij hebben +”ONZE EERSTE DROOMWONING GEZIEN EN WILLEN WETEN WAT WE MOETEN BIEDEN +” en het benodigde eigen geld?

Lees deze blog en maak de berekening, je ontvangt direct een berekening met het aankoopadvies. Hypotheekadvies en de aanvraag met hulp bij aankoop is VANAF € 995,- voor uw eerste huis en hypotheek. Lukt het niet samen? Kopen met 4 personen is mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Hoe werkt het aanvragen van een hypotheek precies?

Lees meer
Call Now Button