Menu

Huis kopen bij hoge hypotheekrente

Huis kopen bij hoge hypotheekrente

Huis kopen bij hoge hypotheekrente

Veel mensen wachten met huis kopen omdat de hypotheekrente hoger is dan in 2021 en deel van 2022. Er staan veel huizen te koop in 2023 omdat:

  1. hoge hypotheekrente hogere hypotheeklast heeft
  2. bij huis kopen met hogere rente je minder kan lenen
  3. ongerust voor de energieprijzen in 2023 en 2024

Sinds september 2023 is het weer hollen op de woningmarkt ondanks de hoge hypotheekrentes.

Wacht u op de meute omdat hypotheekrente hoog is?

Gaat u echt wachten met een huis kopen tot dat de hypotheekrente lager is? Wacht u op de hele meute zoals in 2020, 2021 en deel van 2022. Met 100 mensen door een raampje gluren en vragen wanneer je mag bieden op een woning? Lexwonen kan u helpen met de aankoop en hypotheek. Gaat de hypotheek niet door dan heeft u aan ons geen kosten.

Met behulp van een biedcertificaat is het makkelijker bieden. U ontvangt de woningwaarde, indicatie taxatiewaarde. Vaak heeft u dan ook nog minder eigen geld nodig. In geheel Nederland bieden wij dagelijks voor huizenkopers en regelen de hypotheek. Binnen 24 uur akkoord op de hypotheek in een huizenmarkt die ongunstig is door hoge hypotheekrentes. Bereken wat u kan lenen.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Woningtekort en lage rentes dodelijk voor huis kopen

Weet u nog dat er in 2021 en 2022 € 50.000,- tot € 150.000,- hoger werd geboden op een huis. Dat geld moest je meestal zelf inbrengen omdat de woningwaarde lager was. Overbieden is kansloos en een huis kopen terwijl de hypotheekrente hoger is geeft u nu nog een kans.

Lexwonen verwacht een lichte daling van de hypotheekrente in de zomer van 2023. Door nu een huis te kopen betaald u een hogere rente maar u ontvangt ook meer belastinggeld terug. Gaan de rentes straks echt weer dalen dan heeft u niets aan € 30.000,- eigen geld inbrengen. Huizenprijzen zullen na de zomer weer behoorlijk stijgen omdat het woningtekort er gewoon is. De voedingsbodem van de huizenmarkt smeult en zal bij daling van de hypotheekrente branden.

Huizen langer te koop bij hogere hypotheekrente

Omdat woningen nu langer te koop staan en omdat de hypotheekrente hoger is dan 1 jaar geleden is het makkelijker kopen. Hogere hypotheekrente betekent lagere maximale hypotheek. Weet dat het mogelijk is om een huis te kopen met je ouders tot 4 aanvragers.

Een bod begeleiden betekent meer kans

Tekst en uitleg geven waarom je dat bod doet en hoe je het gaat financieren is de uitkomst. Zo maar wat roepen en onderbouwen met een voorbehoud van financiering is nog steeds kansloos.  Het meeleveren van een financieringsopzet inclusief akkoord van de bank brengt u in een mooie onderhandelingspositie ondanks de hoge hypotheekrente. Vraag naar ons en bel gerust voor info over woningprijzen en de hoogte van de hypotheekrentes. Vanaf juli 2023 is een huis kopen zonder voorbehoud van financiering met garantiecertificaat mogelijk. Bieden met verzekerd garantiecertificaat waardoor je geen risico loopt op vordering 10. Zonder risico zonder ontbindende voorwaarden een bod doen.

Waarom kan ik beter ” EEN HUIS KOPEN ALS DE HYPOTHEEKRENTE HOGER IS “dan als de hypotheekrente straks weer daalt?

Het woningtekort is nog nooit zo hoog geweest en door de hogere hypotheekrentes is het makkelijker een huis te kopen. Als deze zomer de hypotheekrentes dalen heeft u weer een slordige € 50.000,- tot € 150.000,- eigen geld nodig. Wij hebben meegemaakt € 127.000,- eigen geld op de Dikke Rijst in Utrecht (Leidsche Rijn). In Gorredijk (!!) € 45.000 eigen geld nodig. In Maastricht, buiten het centrum € 77.000,- eigen geld nodig. Op dit moment kan u gewoon kopen en bij sommige huizen zelfs onder de vraagprijs. Hogere hypotheekrente is voor de huizenkoper een kans om te kopen. Wij begrijpen dat dat raar klinkt. Wacht u op anderen of gaat u de kar trekken?

Ik heb een huis gezien, “HOEVEEL MOET IK BIEDEN OP DIE WONING ” en hoe worden de maandlasten?

Maak hier de berekening zodat u meer weet over een bod en de hypotheek. Met ons biedcertificaat 70% meer kans en weinig eigen geld nodig. Er zijn zelfs woningen waar u helemaal geen eigen geld nodig heeft voor de hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button