Menu

Huis kopen van bekenden

Een huis kopen van bekenden zoals familie, vrienden of kennissen? Lees alles wat u moet weten over de hypotheek en woning kopen van vrienden of bekenden. Waar kan het fout lopen en wat kan uw voordeel zijn? Wat is de waarde van dat huis van uw bekenden?

Huis kopen van bekenden en de hypotheek

Via kennissen krijgt u een huis aangeboden. U kan een huis kopen zonder tussenkomst van een makelaar. Als u via familie of bekenden een huis koopt dan zijn er voor alle partijen diverse voordelen.

  • Verkoper heeft geen verkoopkosten
  • Koper koopt van bekenden en kent waarschijnlijk het huis
  • Koper hoeft niet bang te zijn voor een hoger bod van andere.
  • Verkoper en koper zijn bekenden van elkaar en geven elkaar de ruimte
  • Huis kopen zonder eigen geld is mogelijk

Bereken hypotheek met maximaal 4 personen

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Heeft 1 van de aanvragers na 2001 een eigen woning gehad? Ja/Nee*
Ik wil GRATIS het Whitepaper “Huis kopen samen met familie of vrienden tot 4 personen“ ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huis kopen van bekenden

Huis kopen van bekenden

Van bekenden een huis kopen is vaak interessant

Van familie of kennissen een woning kopen betekent dat u een prijs afspreekt vooraf. Door opdrijving van vraagprijzen door het overbieden op huizen is uw woning die u via bekenden koopt waarschijnlijk meer waard dan de prijs waar u voor heeft gekocht.

Koopt u via kennissen of familie zo’n woning dan kan u de kosten koper vaak geheel of gedeeltelijk meefinancieren. Let op! Komt u net geld te kort om het huis te kopen? Lees hier alles over optimaliseren van de hypotheekrente zodat u hogere hypotheek krijgt. Bereken hoeveel hypotheek u krijgt na optimalisatie.

Hoe werken wij als u van kennissen een huis koopt?

Huis kopen van bekenden en onze werkzaamheden

Huis kopen van bekenden en onze werkzaamheden

Bovenstaande werkzaamheden doen wij standaard uitvoeren, niets mag aan het toeval worden overgelaten.

Notaris maakt de koopakte als u via bekenden een huis koopt

Normaal gesproken maakt de verkopend makelaar de koopakte. Als u via bekenden, zoals familie of kennissen een huis koopt, dan moet u de koopakte laten opmaken door een notaris. Het beste is dat u dezelfde notaris neemt als waar de overdracht plaatsvindt. Vraagt u zich zelf af of u nu een huis moet kopen of wachten dan is mijn antwoord kort. Huizen worden alleen maar duurder.

Met ouders samen kopen

Samen met ouders een huis kopen, een strategie die wij dagelijks toepassen. Bekendere mensen zijn er niet. Je hebt hierdoor ook veel meer mogelijkheden.

Waar moet ik aan denken als ik een huis koop van bekenden zoals kennissen of vrienden en hoe weet ik of de vraagprijs correct is?

Zorg dat je altijd vooraf de taxatiewaarde weet als jij van bekenden een woning koopt. Lees deze pagina hoe je dat het beste kan doen. Een huis kopen van kennissen is geweldig omdat het huis u dan waarschijnlijk gegund wordt. Geen pottenkijkers die de prijs kunnen opvoeren. Via Lexwonen kan je dan vaak de kosten koper van de hypotheek meefinancieren in de hypotheek.

Ik heb te weinig inkomen om de woning te kopen zijn er tips zodat het huis haalbaar wordt?

Is er te weinig inkomen weet dat lexwonen hypotheken tot 4 personen doet waardoor de mogelijkheid van kopen groter wordt. Koop je met maximaal 4 kennissen of vrienden de woning let dan op dat niemand het huis mag verlaten en dat iedereen op dat adres staat ingeschreven. Kopen met broer, zus familie vrienden of bekenden is mogelijk.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis onder bod: Wat nu?

Lees meer
Call Now Button