Menu

Nu huis kopen of wachten?

Update 9 september 2023

Nu huis kopen

Nu huis kopen

Moet ik nu een huis kopen of wachten op andere tijden💵? Je bent spekkoper als je nu een huis koopt. Bezichtigingen worden weer meer. Pak nu je moment op de woningmarkt omdat het kabinet is gevallen. Woningprijzen dalen niet meer en er wordt al weer overboden. Wachten tot later kan betekenen dat je gewoon weer met zijn allen € 30.000,- tot € 100.000,- hoger moet bieden uit eigen zak zoals in 2021 en 2022.  En die tijd komt er aan want de energieprijzen zijn dalende. Een huis kopen kan alleen zonder voorbehoud van financiering. Op dit moment doet 30% VAN DE HUIZENZOEKERS EEN BOD ZONDER FINANCIERINGSVOORBEHOUD. Weet u dat als u via Lexwonen een huis koopt zonder voorbehoud van financiering dat u geen risico loopt en vooraf al een GO krijgt van verzekeraar? Welke verkoper wil niet aan u verkopen?

Hoeveel kan ik veilig bieden op die woning zonder voorbehoud van financiering en past de hypotheek

Uitsluiting van risico door onze verzekeraar

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Overbieden huis’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Goedkoopste hypotheek met aankoopadvies

Goedkoopste hypotheek met aankoopadvies

Is het verstandig om nu een huis te kopen of langer wachten 

Wachten met huis kopen?

Wachten met huis kopen?

Het grote probleem de laatste jaren was het eigen geld wat je nodig had voor een hoger bod en de kosten koper. Door de inflatie steeg de hypotheekrente in 2022 en 2023 als een raket en steeds minder mensen hadden zin om een huis te gaan bekijken. Immers een hogere rente betekent minder hypotheek mogelijk en hogere maandlasten. Er is twijfel of je nu een huis moet kopen of wachten tot 2024. Wat is verstandig, nu kopen of wachten? Mijn advies is nu een huis kopen, en wel met een biedcertificaat. Weet dat je met 4 personen een huis kan kopen. Het is een trend die steeds grotere vormen aan neemt omdat alleen of samen kopen bijna niet lukt. Het kopen van een woning met vrienden of kennissen is dagelijkse kost. Ook een huis kopen met ouders tot maximaal 4 personen neemt grotere vormen aan.

Nu huis kopen of later

Nu huis kopen of later

Waarom nu een huis kopen en niet wachten?

Het is al heel lang geleden dat de voorraad huizen zo hoog was. Omdat de animo minder is en de huidige verkopers al een andere woning hebben verwacht Lexwonen dat je nu moet kopen. Verkopers zitten een beetje in de rats. Sommigen hebben zoveel overwaarde van de oude woning nodig voor de nieuwe aankoop dat ze niet willen wachten op een andere koper. Door nu te kopen verwacht ik dat een huis kopen zonder eigen geld mogelijk is. Let op want de huizenprijzen stijgen al weer langzaam. Vanaf april 2023 staat iedereen weer tegen elkaar op te bieden. Weet dat een huis kopen zonder ontbindende voorwaarden en zonder risico mogelijk is via ons.

Omdat de taxatie nog wel relatief hoog is en je niet meer hoeft te overbieden scheelt je dit wel € 50.000,- of meer aan eigen geld. Toegegeven dat de rente hoger is dan vorig jaar maar de ultieme tijd om een huis te kopen kan je vergeten. Hoger bieden komt weer iets terug maar de vraagprijzen liggen wel lager.

Wacht je met een huis kopen dan loop je de kans dat als de hypotheekrente nog verder daalt dat er weer massa mensen op huizenjacht gaan. Lexwonen verwacht dat huizenprijzen het dieptepunt hebben bereikt. Ook voor lage hypotheekrente kan je nu terecht bij lexwonen.nl.

Langer wachten met kopen kost geld

Lexwonen weet zeker dat je beter nu kan kopen want langer wachten kost je geld. Huizenprijzen kunnen later dit jaar natuurlijk nog dalen maar het risico dat straks miljoenen huizenzoekers op huizenjacht gaan is levensgroot aanwezig. De hoge hypotheekrente en de energielasten houden de krapte op de woningmarkt laag. De tijd van het overbieden zal dan weer de norm worden. Vraag persoonlijk aankoopadvies en hypotheekadvies via Lexwonen. Gaat de woning niet door dan heeft u aan ons ook geen kosten. Als starter op de woningmarkt ben je kwetsbaar. Woont u in een huurwoning? Wellicht kan u uw eigen huurwoning kopen. Vraag de woningbouwvereniging of de belegger waar u van huurt. 

Huis nu verkopen of wachten op andere tijden

Sta je in de schoenen van een verkoper dan is het lastig adviseren. Het is afhankelijk hoeveel geld ze nodig hebben. Huidige verkopers hebben een hekel om later dubbele woonlasten te hebben omdat hun woning nog niet verkocht is. Wachten op verkoop is een risico.

Nu huis kopen of wachten op lagere hypotheekrente

De hypotheekrentes liggen in oktober 2022 hoger dan eind 2021. Omdat bezichtigingen sterk teruglopen is er een kans om nu een huis te kopen en niet te wachten. Wel is hypotheekrentes vergelijken belangrijk omdat je dat elke maand veel geld kan schelen.

Laatste nieuws over beter nu kopen of wachten

Scherpe daling energieprijzen zal er binnen 3 weken voor zorgen dat inflatie verder daalt. Door verlaging inflatie zal de rente dalen en de maximale hypotheek weer hoger worden. U kan hier op wachten maar dan staat u straks echt weer met honderden te gapen voor hetzelfde huis waardoor er weer veel moet worden overboden. “You win some you lose some”.  Uw maandlasten zullen wat hoger liggen maar u heeft daarentegen geen € 50.000,- tot € 100.000,- eigen geld nodig.  Verder kunnen wij de rentevast periode van diverse hypotheekdelen kort houden. Verspreiden van betalingsrisico’s. Denk aan bijvoorbeeld € 200.000,- rentevast periode van 3 jaar, € 200.000,- rentevast periode van 10 jaar en het derde deel 20 jaar. Ik denk dat de keuze tussen nu een huis kopen of wachten een stuk makkelijker wordt. Neem contact op.

Ik wil graag bij jullie op gesprek voor meer informatie

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kan ik beter “NU EEN WONING KOPEN OF IS HET BETER OM TE WACHTEN “tot de hypotheekrentes dalen?

Als je kan kopen is mijn advies om nu te kopen en niet te wachten. Natuurlijk kan je wachten tot de hypotheekrentes dalen maar daar wacht heel Nederland op. Gaan rentes dalen dan kan je meer lenen en zijn de hypotheeklasten lager. Op dat moment echter staat heel Nederland weer in brand en heb je € 50.000,- tot € 100.000,- aan eigen geld nodig om hoger te bieden. Lees alles in deze blog waarom het beter is om nu een huis te kopen.Startershypotheek

Ik heb ” EEN HUIS GEZIEN EN WIL ALLES WETEN OVER DE WONING EN HET BOD ” moet ik de makelaar iets overhandigen tijdens bod?

Koop je een huis dan doe je tijdens het bod het bedrag van voorbehoud van financiering vermelden. Verder geven wij altijd een biedcertificaat mee. Hierin staat precies wat je verdiend en hoeveel je kan en mag financieren alsmede het eigen geld als je dat inbrengt. Lees alles over nu een huis kopen in deze tijd.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis bouwen en aannemer niet betalen

Lees meer
Call Now Button