Menu

Huizenprijzen Ede

De huizenprijzen Ede dalen stevig. Overbieden is niet meer nodig als je handig een bod doet. Je bod  weten zodat je eindelijk een huis kan kopen in de regio van Ede, Bennekom en Wageningen? Overal zijn prijzen lager in Nederland omdat bezichtigingen 75% minder zijn sinds juli 2022. Een goed bod en  handig gebruik maken van het bedrag aan financieringsvoorbehoud en biedcertificaat zorgt er voor dat jij toch een huis kan kopen in Ede.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huizenprijzen Ede

Huizenprijzen Ede

Prijs van een huis in Ede gelijk aan de vraagprijs of minder

Huizenprijzen in Ede zijn net zoals in Wageningen en Bennekom minimaal 5% gedaald. Nu is de daling van koophuizen in Ede niet zo’n probleem maar wel het eigen geld wat je nodig hebt. Je hoeft namelijk geen hoger bod uitbrengen dan de vraagprijs. Alles wat je méér bied dan dat het huis waard is zal je met eigen geld moeten betalen. Daar ligt vaak het probleem in Ede, niet de aankoopsom. Overbieden in Ede niet doen. Media geven cijfers van het laatste kwartaal, lexwonen heeft de huizenprijzen van eigen klanten up to date, 3 augustus 2022. Huis kopen zonder eigen geld is mogelijk of bijna mogelijk.

Overwaarde en eigen geld amper nodig in Ede

Je hebt dus of overwaarde of eigen geld? Echt nodig voor de hypotheek is het niet tenzij je boven je maximale hypotheek koopt.  In de regio van Ede zal je gezien de huizenmarkt ongeveer 5% minder kunnen bieden als je een huis koopt tot € 350.000,-. Huizenprijzen vanaf € 550.000,- in Ede kan je vaak voor de vraagprijs of minder kopen. Alles uit eigen ervaring. Minder bieden is net nieuw in de regio Ede. Bespreek alles met ons als u wil bieden en financieren.

Huizenprijzen Ede sterk gedaald in juli 2022

Ook vanaf 2022 zullen de huizenprijzen behoorlijk stijgen in Bennekom, Ede en Wageningen omdat er te weinig gebouwd wordt. Toch zijn er mogelijkheden om in de regio Ede een huis te kopen. Wil jij meer weten? Ga naar verwachtingen huizenprijzen in andere regio’s.

Hoe kan ik de vraagprijs afvlakken in Ede

Huizenprijs in Ede kan je wel minder voelbaar laten worden maar niet helemaal afvlakken. Ik leg het je uit.

Jij ziet op de Maandereng in Ede een woning te koop staan. Prijs van dat huis € 450.000,- kosten koper. Jouw bod € 440.000,-. Je zegt tevens dat je onder voorbehoud van financiering van € 420.000,- het huis wil kopen.

Hiermee zeg jij tevens dat de taxatie hoger ligt dan de vraagprijs of dat je de rest met eigen geld of overwaarde betaald. Taxatiewaarde in Ede liggen vaak hoger dan de vraagprijs. Neem eens contact op, 7 dagen per week. Lexwonen helpt dagelijks huizenkopers met huizenprijzen in Ede voor aankoop en verkoop. Kijk ook eens naar huizenprijzen Veenendaal en de regio. Betaal nu niet teveel, als je in Utrecht niet meer hoeft te overbieden dan zeker niet in Ede of Veenendaal.

Huis kopen in Ede zonder voorbehoud van financiering

De woningmarkt in Ede is wel gevoelig voor het kopen van een woning zonder ontbindende voorwaarden. Stel de vraagprijs bedraagt € 500.000,- op een woning. Je zou ongeveer € 500.000,- moeten bieden om aan de beurt te komen. Doe je nu een bod van € 470.000,- zonder voorbehoud van financiering dan heb je ook meer kans en minder lasten. Verkopers accepteren minder geld als er geen ontbindende voorwaarden zijn. Let op, als de hypotheekrente meer gaat stijgen kan de situatie anders worden. Huizenprijzen Ede kunnen dan nog meer dalen. Onthoud een ding goed. Door de oorlog in Oekraïne, de duurdere grondstoffen die wij elders halen gaat de inflatie omhoog. Mijn prognose van de hypotheekrente is dat deze dan nog meer gaat stijgen. En dat betekent dat ook in Ede de woningprijzen afvlakken en op termijn zelfs een huizencrash.

Huizenprijs Ede betaalbaar samen met ouders

Huizenprijzen Ede betaalbaar met ouders

Huizenprijzen Ede betaalbaar met ouders

Wellicht nog niet aan gedacht maar lexwonen doet steeds meer hypotheken met meerdere personen. Huis kopen met ouders, vrienden broer of zus sluiten wij af tot aan 4 personen. Omdat huizenprijzen met 4 personen in Ede nog betaalbaar is kan het nu nog.

Meer weten over woningprijzen Ede

Wil jij meer weten over woning cijfers in Ede en het kopen met eventueel 4 personen? Bel Lexwonen.nl en maak een afspraak. Wij verwachten dat de huizenprijzen Ede ook in 2022 zullen stijgen. Ook denken wij dat een hypotheek met 4 personen in Ede Wageningen in 2022 nog wel kan. Verder zijn al deze genoemde cijfers gebaseerd op aankopen en hypotheken in de regio Ede. Dit betekend dat de situatie anders kan zijn.

Waar moet ik rekening mee houden als ik de vraagprijs van een huis zie in Ede en hoe maak ik de meeste kans om te kunnen kopen?

Met name in de regio Ede heb je méér kan als je een huis koopt zonder ontbindende voorwaarden. Hierdoor hoef je ook minder te overbieden maar hier zitten ook risico’s aan als de financiering niet door gaat. Door een juiste check van BKR en andere betalingsverplichtingen en de juiste inkomensgegevens zoals UWV verzekeringsbericht is de kans dat je de juiste prijs betaald groot.

Ik heb een huis gezien in Ede wat moet ik allemaal doen om die woning te kunnen kopen?⭐

Ga naar bkr.nl en vraag de bkr op. Vraag UWV verzekeringsbericht op en werkgeversverklaring. Op deze wijze minimaliseer je de problemen. Neem contact op met lexwonen die helpt u met aankoop en hypotheek op basis van no cure no pay.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Welk matras past bij mij?

Lees meer
Call Now Button