Menu

Huizenverkoop

Huizenverkoop

Huizenverkoop

Huizenverkoop is sterk gedaald. Minder belangstelling voor de woningverkoop. Omdat er ongeveer 20% minder bezichtigingen zijn staat de woningverkoop beetje stil. Overbieden op te koop staande huizen hoeft niet meer. Sterker, onderbieden is zelfs mogelijk. Dit is wel een geweldige tijd voor starters. Geen of weinig eigen geld nodig. Wilt u helemaal save gaan? Huis kopen zonder voorbehoud van financiering en geen risico voor u is mogelijk.

Huizenverkoop minder door hoge rente

Omdat de hypotheekrente behoorlijk hoog is kunnen mensen veel minder lenen. Hoe hoger de hypotheekrente des te minder hypotheek je kan krijgen. Kon je bijvoorbeeld in november 2021 nog ‚ā¨ 650.000,- lenen? Hoe anders is het in de zomer van 2022. Op dit moment kan je nog ‚ā¨ 565.000,- lenen. Hoe komt het dat de hypotheekrente zo hoog staat?

Oorzaak hoge hypotheekrente

Omdat de inflatie oploopt gaat de hypotheekrente ook omhoog. Inflatie is dus de boosdoener voor de tegenvallende huizenverkoop. De hoge inflatie komt o.a. door de oorlog in Oekra√Įne. Door gebrek aan grondstoffen en door de onrusten op de energiemarkt blijven prijzen stijgen. Stijgende prijzen zorgen voor hogere inflatie waardoor je dus minder kan lenen. De huizenmarkt ligt op zijn gat wat verklaart dat huizenprijzen steeds verder dalen.

Kopersmarkt zomer 2022

Starters pak nu je kans nu de huizenverkoop laag is en bereken wat je moet bieden op je droomhuis. Bereken ook je maximale hypotheek. Omdat lexwonen in geheel Nederland met veel taxateurs samenwerkt heeft hij snel een indicatie van de taxatiewaarde. Vaak is de taxatiewaarde op dit moment hoger dan de koopsom. Dat betekent dat je de kosten gedeeltelijk en soms helemaal kan meefinancieren.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden


Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‚ÄėOverbieden huis‚Äô whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Huizenverkoop stagneert

Huizenverkoop stagneert

Dalende woningbezichtigingen betekent dalende huizenprijzen

Dalende woningprijzen omdat er veel minder bezichtigingen zijn. Let op, wij verwachten dat voor de kerst 2022 de huizenmarkt weer aantrekt. Dus hypotheekrentes en inflatie zullen dan dalen. Koop nu je huis nu de prijzen lager worden. Het aantal woningzoekenden is echt nog hoog. Onzekerheden leggen de woningmarkt plat. Profiteer nu van het aanbod en ga bezichtigen nu de huizenverkoop nog tegenvalt. Twijfel je nog of je nu een huis moet kopen of wachten? Koop je niet voor de kerst2022 een huis dan ben ik bang dat dit nog vele jaren kan duren. Dit heeft te maken met de 1,5 miljoen huizen die Nederland te kort komt.

Dalend woningverkoop scheelt spaargeld

Even kort uitleggen waarom je nu ook minder eigen geld kwijt bent. Tot april 2022 moest je nog overbieden. Hoeveel bieden was afhankelijk van de taxatiewaarde. Je maximale hypotheek is namelijk nooit hoger dan de taxatieprijs. Je had dus veel eigen geld nodig. Soms wel ‚ā¨ 100.000,- in Amsterdam, Utrecht en Breda. Omdat nu de belangstelling weg is kan je onder de waarde kopen. De taxatiewaarde blijft nog wel even op peil. Dat betekent dat je de kosten kan meefinancieren en niet hoeft te overbieden.

Klopt het dat de huizenverkoop stil ligt en klopt het dat de woningprijzen hard dalen zodat het slim is om nu een huis te kopen?

Omdat er bijna geen bezichtigingen zijn sinds april 2022 dalen de woningprijzen waardoor het slim is om nu een huis te gaan kopen. Je hoeft niet meer te overbieden. Hierdoor heb je veel minder eigen geld nodig. Wacht je tot de kerst dan is mijn verwachting dat de huizenverkoop weer toeneemt.

Ik heb een huis gezien, kunnen jullie mij vertellen wat ik ongeveer zou moeten bieden en of mijn inkomen voldoende is om te kopen?

Lees deze blog en maak de berekening, je hoort snel wat je kan lenen en wat je zou moeten bieden. Ook het bedrag aan eigen geld hoor je direct, wel onder voorwaarden.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Lastig huis te kopen

Lees meer
Call Now Button