Menu

Huizenverkopers

Huizenverkopers

Huizenverkopers

Verkopers van huizen accepteren een lager bod. Door de onzekerheid op de woningmarkt en de negatieve berichten omtrent gasleveringen en inflatie accepteren huizenverkopers een lager bod. Het overbieden van € 100.000,- is uit de tijd. Woningverkopers willen ook zekerheid en willen verder met hun eigen leven. Lees dit interessante stuk en doe je voordeel.

Huizenverkopers accepteren eerder het bod

Een huizenverkoper zal zijn huis sneller gaan verkopen aan een verkoper. Het ontzettende hoge bieden is daarmee voorlopig van de baan. Een hoger bod van € 15.000,- tot € 35.000,- zullen door huizenverkopers eerder worden geaccepteerd. Lexwonen merkt dat aan zijn landelijke dossiers. Onzekere tijden is slecht voor de inflatie. Hierdoor krijg je minder hypotheek als gevolg van de hogere hypotheekrentes. Sneller acceptatie bod maar wel volgens juiste stappen.

Ik wil een indicatie wat ik moet bieden voor de volgende woning:

  • Hidden

  • Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht in te vullen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huizenverkopers Utrecht accepteren lager bod

Woningverkopers accepteren lager bod

Woningverkopers accepteren lager bod

Woningverkopers uit Utrecht en andere grote plaatsen accepteren op dit moment een lager bod. Wel is het kopen zonder voorbehoud van financiering nog steeds een must. Woningverkopers zijn zelf ook kopers en voelen ook de pijn van onzekerheid. Geen gas meer uit Rusland, minder hypotheek mogelijk en oorlogen bevorderen de woningmarkt niet. Ook een woningverkoper is blij als de woning verkocht is. Huizenprijzen dalen.

Ondanks oorlog gaat de huizenverkoop door

Ondanks de oorlog in Oekraïne gaat de verkoop van woningen door in afgeslankte vorm. Onzekerheid is slecht voor de vraagprijzen maar omdat er zoveel woningzoekenden zijn zal je nog steeds meer moeten bieden dan de vraagprijs. Lexwonen regelt dagelijks de aankopen en hypotheken. Ook het aanleveren van een biedcertificaat aan huizenverkopers haalt vaak de deal binnen op de huidige woningmarkt.

Woningverkopers willen zekerheid

De onzekere trend duurt voort voor zowel huizenkopers als huizenverkopers. Uiteraard probeert een makelaar het meeste te vangen voor zijn klant. Ga jij als huizenkoper exact uitleggen hoe jij aan je bod bent gekomen dan heb je veel meer kans. Je laat zien wat de taxatiewaarde is, hoeveel je bod is en hoe jij aan je eigen geld of overwaarde komt. Ook jouw hypotheekbedrag en de hypotheekrente laat jij zien. Aan wie zou jij je eigen huis verkopen?

  1. aan iemand die zomaar wat roept?
  2. aan iemand die een biedcertificaat / haalbaarheidstoets hypotheek aanlevert?

Lexwonen merkt dit sinds eind mei 2022 in de regio Utrecht, Tiel, Ede, Venlo en Veenendaal.

Verkoper woning wil zekerheid

Huizenverkopers willen zekerheid want zij moeten ook verder. Zij willen ook door met de aankoop van hun nieuwe woning. Moest je in Utrecht nog € 75.000,- tot € 125.000,- hoger bieden? Woningverkopers zijn nu blij met minder. Dat betekent dat iedereen die tot maart – april 2022 heeft gekocht teveel heeft betaald. Je kan ook zeggen dat de woning onder water staat. Hoe weten wij dat?

Wij halen onze cijfers puur uit onze transacties en niet van economen. Geen verwachtingen van bankdirecteuren of politici. Uiteraard lezen wij alles maar alle effecten halen wij uit onze eigen dossiers. Kwartaal later wordt dit dan bevestigd door economen.

Woningverkopers en woningkopers zitten in zelfde schuitje

Omdat zowel woningkopers als woningverkopers een andere woning nodig hebben zitten ze in het zelfde schuitje. Beide partijen willen zekerheid. Lexwonen kan jullie de zekerheid geven middels biedcertificaat. Transparantie haalt huizenverkoper over de streep sinds mei 2022 zodat kopen makkelijker gaat.

Klopt het dat huizenprijzen dalen en dat huizenverkopers genoegen nemen met een lager bod op hun woning?

Huizenverkopers gaan sinds april, mei eerder akkoord met een lager bod. Dit komt door alle onzekerheid. Stijgende inflatie waardoor stijging van de hypotheekrente betekent dat iedereen minder kan lenen. Zowel huizenverkoper als huizenkoper zitten in hetzelfde schuitje. Beiden hebben een andere woning nodig. Lexwonen maakt de transactie en de hypotheek transparanter d.m.v. een biedcertificaat. Huizenverkoper en verkopend makelaar zien in 1 oogopslag hoe jij tot het bod bent gekomen. Taxatiewaarde en eigen geld staat vermeld, evenzo de eventuele overwaarde. Het zo maar roepen van een bod is kansloos.

Ik heb een woning gezien die ik wil kopen. Hoe kan ik nu de huizenverkoper overtuigen dat ik de geschikte koper ben?

Het is handig om de berekening te maken. Je ontvangt direct je mogelijkheden per mail. Onder voorbehoud van juistheid aangeleverde cijfers weet je wat er mogelijk is. Helaas speelt de factor tijd nog wel een rol. Je hebt helaas geen tijd om er weken over na te denken. Wel is het nu mogelijk om minder te overbieden. Acceptatie van je bod door woningverkopers gaat sneller door de onzekerheid van oorlog, energieproblematiek en stijgende hypotheekrentes. Lees, bereken en sla toe.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Alles wat je over het plaatsen van spouwmuren wil weten

Lees meer
Call Now Button