Menu

Huurwoning kopen

Huurwoning kopen is een interessante gedachte. Wij kunnen u daarmee helpen zodat u ook minder of geen eigen vermogen nodig heeft om een huurwoning te kopen.

U wil een huis kopen zonder eigen geld in de hypotheek omdat u uw spaargeld anders wil gebruiken?

Lees hier hoe u zonder eigen geld in de hypotheek een huis kan kopen. Wilt u weten voor hoeveel geld u kan kopen zonder eigen geld? Bereken eerst en lees dan onze tips en succesverhalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Velden met een * verplicht in te vullen.
Ik wil GRATIS het ‘Huis kopen zonder eigen geld’ whitepaper ontvangen!
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Huurwoning kopen

Huurwoning kopen

Hypotheek, aankoopbemiddeling en BKR Status Toets

Gaat u naar een hypotheekketen, tussenpersoon of naar een bank die zullen u zeggen dat u € 7000 tot € 12.000 aan eigen geld nodig heeft. Een huurwoning kopen of bestaande bouw kopen het maakt allemaal niet uit. Wij hebben de oplossing omdat wij zowel intermediair als erkend aankoopbemiddelaar zijn.

Eigen huurwoning kopen

Gaat u uw eigen huurhuis kopen van de woningbouwvereniging dan krijgt u vaak een korting.  Doordat u deze korting krijgt daalt de aankoopprijs t.o.v. de marktwaarde.

De marktwaarde van een huurwoning veranderd namelijk niet als u een huis duurder of goedkoper aankoopt.

De banken, tussenpersoon of hypotheekketens kijken alleen naar de koopsom van de huurwoning.

U krijgt niet méér hypotheek dan de koopsom van de huurwoning. Lex Wonen kijkt naar de marktwaarde van de huurwoning. Hierdoor kan u een huurwoning kopen zonder eigen geld.

Goedkoop een huurwoning kopen zonder dat u korting ontvangt

Vaak worden huurwoningen toch wat goedkoper aangeboden. Als wij als erkend aankoopbemiddelaar u helpen met de aankoop van een huurwoning dan kan dat zo tussen de € 4.000,- tot € 9.000,- schelen aan eigen geld.

Vaak zijn er gelijkwaardige woningen uit de regio verkocht voor een nog hoger bedrag. Dit onderzoek doen wij ook vooraf. Dat is het voordeel van een erkend aankoopbemiddelaar.

Waarom rechtstreeks bij  banken niet mogelijk en bij Lex Wonen wel?

Banken hebben geen kennis van een specifieke woningmarkt. Banken en hypotheekketens beperken zich tot een opgemaakt taxatierapport welke is opgemaakt i.v.m. aankoop van de huurwoning. Uiteraard hebben banken wel verstand van hypotheken. Om een hypotheek op uw eigen huurwoning te kunnen krijgen heb je nu eenmaal ook verstand van marktwaarde nodig. Verder is het handig om te weten dat een hypotheek samen met huurders tot 4 personen kan.

BKR Status Toets,Hypotheek Toets, en Marktwaarde Toets

Er is geen één bank of tussenpersoon die deze drie onderdelen regelen. Een huurwoning kopen zonder eigen geld en zonder bovenstaande Toetsen is onmogelijk.
Elke bank of adviseur kan u vertellen wat uw maximale hypotheek is.

Wilt u echter de marktwaarde (is geen Funda prijs) weten dan zal u een makelaar moeten vragen of een taxateur. Uiteraard kost dit ook veel geld. Wilt u ook de status van uw BKR weten die sinds 2017 echt van belang is dan kost u dat geld en lange wachtdagen.

Maar  stel als de koop niet door gaat bent u wel al  dat geld kwijt. Laat staan als het een andere woning wordt. U kan dan opnieuw een taxatierapport laten maken.

BKR toets

 Als u als klant uw maximale hypotheek wil weten voor uw huurwoning dan kan dat alleen maar met een BKR Toets. Immers alle kredieten worden van uw maximale hypotheek afgetrokken.

Ook staat uw kredietwaardigheid vermeld in de bkr? Heeft u achterstanden dan kan u geen huurwoning kopen. Ook dit kan u niet via een tussenpersoon regelen. Wel kan u zelf een overzicht gratis aanvragen bij de bkr.

Huurwoning kopen via Lex Wonen

Wij helpen u met de koopakte en ontbindende voorwaarden, kadastrale woningprijzen door middel van Marktwaarde Toets van de regio, BKR Toets en de  Hypotheek. Met deze unieke werkwijze zijn wij de enige in Nederland.  Bel ons voor meer info omtrent huurwoning kopen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Huis bouwen en aannemer niet betalen

Lees meer
Call Now Button