Menu

Hypotheek Journaal

Hypotheek journaal nieuws woningmarkt

Hypotheek journaal nieuws woningmarkt

Update 26 september 2022

Hypotheeknieuws Lexwonen op basis van dagelijkse feiten en ervaringen in aankoop en hypotheek.

Stijgende hypotheekrente september 2022

Stijgende hypotheekrente bederft je maximale hypotheek. Sinds laatste kwartaal 2021 stijgen de hypotheekrentes. Ook per 26 september 2022 zijn er weer een waslijst met banken die nieuwe hypotheekrentes hanteren. Betaalde je in 2021 nog 0,89% hypotheekrente met NHG voor een 10 jaar rentevast periode? Op dit moment is de hypotheekrente gestegen tot 3,85% gemiddeld voor een hypotheek met NHG.

Huizenkopers denken alleen dat hogere hypotheekrentes alleen voor hogere maandlasten zorgen. Helaas is het ook logisch dat je maximale hypotheek lager wordt. Hoe hoger de hypotheekrente des te minder kan je lenen voor de hypotheek. Lees ook onze blog over laatste hypotheeknieuws.

Airco verwarming voor spectaculaire daling van je gasprijs

Nieuws wat al jaren bekend is maar de meeste mensen niet begrijpen. Koop jij een airco die ook verwarmd dan bespaar je veel geld. Airco’s die verwarmen maken geen gebruik van gloeispiralen. Een airco die verwarmd maakt gebruik van lucht uit de omgeving en deze wordt terug gestuwd waardoor warmte ontstaat. Eigenlijk is dit goed nieuws voor huizenkopers, het kan jou 50% in energielasten schelen. Een airco kan je via lexwonen meefinancieren in de hypotheek. Duurzame hypotheek nieuws dus.

Huizenprijzen dalen door onzekerheid in de wereld

Het is niet alleen Covid 19 maar ook de oorlog in Oekraïne die direct en indirect voor de daling van de huizenprijzen zorgt. Door tekorten aan grondstoffen zoals gas en graan vliegen de prijzen omhoog. Door verhoging van de grondstoffen stijgt de inflatie en dus ook de hypotheekrente waardoor je minder kan lenen.

Goed hypotheeknieuws voor huizenkopers

Grote uitgaven worden minder gedaan in onzekere tijden. Er staan 10 keer zoveel huizen te koop dan met de kerst in 2021. Huidige verkopers gaan echt onder de vraagprijs verkopen. Huidige verkopers hebben al vaak een huis gekocht en willen nu zo snel mogelijk de oude woning verkopen. Profiteer hiervan en ga de woningwaarde berekenen op deze pagina.

Goedkopere nieuwbouwwoningen zijn er niet 

Ontwikkelaars houden zich alleen nog bezig met duurdere nieuwbouwwoningen. Dit nieuws slaat in als een bom voor startende huizenkopers. Ondanks dat de overheid 2,3 miljard euro in energiezuinige nieuwbouwhuizen stopt komen er in de toekomst geen betaalbare huur en koopwoningen bij.

Hypotheek Weetjes ( Kopen met familie, vrienden tot 4 personen)

Omdat het kopen met 2 personen al lastig wordt is het ook mogelijk om samen met ouders een huis te kopen. Met 4 aanvragers op 1 hypotheek kan. Het laatste nieuws is dat wekelijks hier veel ouders met kinderen gebruik van maken. Huis kopen met ouders, vrienden of familie is de trend 2022.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Gezinshypotheek

Lees meer
Samen met ouders een huis kopen

Samen met ouders een huis kopen

Lees meer

Familiehypotheek

Lees meer
Call Now Button